Forum   brak koncentracjo

brak koncentracjo

(20 wyników)
  • Myslalem nad tym czy moj brak koncentracji, zaduma, odbieganie myslami gdzies tam daleko podczas rozmowy i krotkotwała pamiec sa przyczyna moich zmartwien i zlego nastawienia. A wy jak myslicie? Czy czlowiek z bardzo dobra koncentracja i racjonalnym mysleniem nie moze zachorowac ?
  • Witam was bracia i siostry doradzcie mi proszę lek na koncentrację , w te upały nie mogę zebrać myśli dodam że tabletki typu Bio tropil nie działaja więc co? Byłem dziś u swego neurologa i odpowiedz była że wszystkie te tabletki jak powyżej są podobne do siebie pozdrawiam wszystkich i liczę na podpowiedz.
  • Witam serdecznie interesuje mnie taka kwestia. A mianowicie, czy Wy też macie ten problem. 7 lat temu byłem uzależniony od narkotyków. Skończyłem z tym i popadłem w alkohol. Byłem na terapii od alkoholu. Cały czas chodzę na mitingi, grupy nawrotowe. Jednak doskwiera mi pewna uciążliwość - BRAK KONCENTRACJI i bardzo krótka pamięć. Nie mogę się wogóle skoncentrować. Alkoholu nie piję 2 miesiące. Niedawno bowiem skończyłem terapię. Jednak krótka pamięc i brak koncentracji to dla mnie...
  • Czy te objawy są powodem odsstawienia alkoholu? Piłem od 2 lat prawie cały czas. Ciągi po 4-5 dni, potem 2 dni przerwy i znowu. Zacząłem leczenie. Ale mam nastepujace objawy, nie potrafie o niczym pomyslec, jestem bardzo rozkojarzony i nie moge sie wcale skoncentrowac, jakieś złe widzenie, problemy z widzeniem. Czy to objawy odstawienne?
  • jest na to rada? Ponoc jestem wyrownana, wszystko powinnoi byc OK, ALE: a). kiepsko śpie w dalszym ciagu b). koncentracja to jakis KOSZMAR dla mnie - tzn. permanenty jej brak, skupienie odplywa po 5 minutach w sina dal c). permanentne zmęczenie, które już chyba będzie mi towarzyszyć zawsze Ostatnie wyniki z 25 marca TSH 0,623 (0,27-4,2) FT3 4,93 (3,1-6,8) 49,45 % FT4 1,38 (0,93-1,7)58,44% Wyglądają dobrze te wyniki, skąd takie samopoczucie? Lamblii już nie mam ponoć - jestem po 2 d...
  • Czy przy nerwicy mogą wystąpić zawroty głowy, zaburzenia wzrokowe, totalny brak koncentracji, bóle głowy oraz zatykanie uszów? Bowiem lekarz stwierdził mi nerwicę, a ja mam takie objawy i jestem wyczerpana psychicznie oraz fizycznie. Każe trzaśniecie czuję w moim ciele. Wszystko mnie drażni i wszystko czuję w całym ciele. Jakimi lekami to leczyć, czym jak najszybciej dojść do zrowia. Oprócz tego mam bardzo wielkie skoki ciśnienia.
  • Wszelkie środki wspomagające koncentracje zawodzą w moim przypadku. Dekoncentracja bardzo przeszkadza mi w pracy. Więc co powinnam zrobić? Może psychotropy są rozwiązaniem??? Już sama nie wiem...
  • Witam, nie moge sie na niczym skoncentrowac.jakby proznia w mozgu.nie mam sily na nic. to sie potocznie okresla lenistwem. w domu mam balagan a nie mam sily sprzatac. sama jestem na siebie wsciekla.ale nie mam sily. Od ponad 2lat biore euthyrox 150.Właśnie odebrałam wyniki badan.A teraz nie wiem co o nich mysleć. ferrytyna 38.53 (norma 15 - 250)ferrytyna 10,01% potas 4,9 (norma 3,5 - 5.1) magnez 2,23(1,58 -12.55) tsh 0,684 (0,27 - 4,20) tsh 10,53% ft3 4.4 (norma 3,13...
  • Witam :) Od dawna nie moge sie na niczym skupic, nawet nie jestem w stanie przeczytac niektorych postow. Podwojnie widze, zapominam o wszystkim. Nie pamietam o czym rozmawialam, co robilam. Nie umiem wydobyc z mojej glowy wiadomosci, ktore byly kiedys dla mnie oczywiste. Robie sie po prostu GLUPIA ! Zastanawiam sie czy to moze byc od lekow. Dodam, ze ostatnio aplikuje sobie coraz wieksze dawki, bo nie daje rady. Macie tak samo ? pozdrawiam
  • Kompletnie brak mi koncentracji lub cierpliwości trudno to ocenić, nie potrafię przeczytać w całości artykułu w gazecie, nie mówiąc już o książce. Jest na to jakiś sposób ?, w styczniu mam ważny egzamin a ja za nic w świecie nie potrafię się zmusić do nauki. Pomóżcie..
  • Witam wszystkie Mamy! Pomozcie, prosze. Ciagle jestem zla, zmeczona, zirytowana. Siedze na wychowawczym i jakos zle psychicznie sie czuje. Moze to bark slonca, dluga zima. A moze cos mi barkuje. Jakie bierzecie witaminy, ziolka na lepsze samopoczucie, na poprawe koncentracji dziejue
  • powiedzcie czy macie tak po depakinie?całkowity brak koncentracji?gonitwa myśli?mąż się strasznie skarzy ,że mu się wszystko chrzani,nie może się skupić,gubi wątek...powtarza po kilka razy to samo,zapomina co chciał zrobić-czy to po depakinie?
  • Moj maz cierpi od pewnego czasu na wieczne przemeczenie. Ostatnio dodatkowo dolega mu rowniez brak koncentracji. Nie jest to kwestia braku urlopu - na urlopie bylismy. Co mozna na to poradzic? oczywiscie nie oczekuje rad typu: - niech idzi ena urlop - niech sie wyspi itp. Magda
  • Mam problemy z koncentracją i ciągłym zmęczeniem. Do tego bolą mnie oczy i mam wrazenie że nie widzę klarownie i ostro. Jestem cały czas zestresowana. Boję się że jestem przez to "zakręcona" (szczególnie w pracy). Czy oprócz palenia, niedoborów witamin mogą być jeszce inne czynniki które pododują takie objawy? Jak z tym walczyc? Dziekuję i pozdrawiam
  • ostatnio wpadam w jakis taki dziwny stan przytepienia umyslowego..do tej pory myslalam,ze mam nerwice,ale teraz juz w sumie jestem spokojna, ale tak jakbym wszystko robila mechanicznie,obserwowala zza szyby..zle spie,jestem ciagle zmeczona,trudnomi skupic nawet wzrok na czyms..czy to jest depresja??czy ktos tak mial???
  • procenty

    (5)
    Pewnie nie jestem zbyt bystra,ale zdradźcie mi jak obliczacie procentowo poziom hormonów? Lub proszę obliczcie% TSH 0,513 /0,490-4,670/ FT4 1,39 /0,71-1,85 FT3 2,45 /1,45-3,48/ Jestem od lutego na 0,75 eutyroksu. Przed miesiącem TSH miałam 1,49. Boję się że przy następnym oznaczeniu TSH pójdę w nadczynność,ale lekarz kazał utrzymać jeszcze dawkę 0,75. co o tym myślicie? pozdrawiam Ila.
  • Pomyślałam, że dobrze by było, zebysmy opiały objawy probromkowe. Od miesiąca biorę bromergon. Faktycznie objawy w pierwzym tygodniu brania były okropne (spanie,brak koncentracji)Na szczęście obyło się bez nudności i wymiotów.Raz wzięłam tabletę ok 24.00 nie przy posiłku. Rano mysłam że umrę. Tętno, ciśnieniem, zimne poty. Normalnie szok. Owulację podejrzewam (nie było monitoringu) miałam 1,5 tygodnia temu. Prawie przez tydzień odczuwałam ból jajnika, takie ciągnięcie, szczególnie ...
  • Ja biore od 4 tygodni i mam wrazenie ze nasila sie lek...mial tez poprawic libido, bo po neuroleptyku ktory biore dodatkowo libdio spadlo ponizej zera.
  • Witam Wszystkich serdecznie.Znalazłam to forum i bardzo chciałabym móc brać w nim udział jesli pozwolicie.Od wielu lat leczyłam depresję,ale ostatnio dowiedziałam się,e to nie żadna przewlekła depresja tylko CHAD. To prawdziwy chat. Nie podoba mi się, że ktos chce mnie pozbawić radosnych stanów hipomaniakalnych. Czy nie zechcielibyscie podzielic sie ze mna Waszymi spostrzeżeniami. Pozdrawiam.A.
  • mam pytanie do osob ktore cierpaiły lub nadal cierpią na depresję. Jestem w tym stanie już dwa miesiące. Najwiekszy problem to brak koncentracji i pamięci. cos jakby mi wykasowali "twardy dysk" w głowie. Bardzo się martwię, bo o ile fizycznie jestem w stanie jako tak egzystować, to intelektualnie jest tragicznie. Napiszcie, proszę, jak sobie z tym radzić (jak to mija?)

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.