Forum   budyń

budyń

(111 wyników)
  • Czy budyń z torebki da się ugotować na mleku kokosowym zamiast zwykłego ?
  • Witam. Mam mały problem. Mam przepis na tort orzechowy gdzie jednym ze składników jest budyń orzechowy. Czy jest w ogóle w sprzedaży orzechowy budyń?? Po wejściu w grafikę w google jedyne co wyszło z możliwych do kupienia budyniów to czekoladowy z kawałkami orzechów. Może i można zrobić budyń samemu, no ale w przepisie pisze tylko: budyń orzechowy. Przepis na ten tort pochodzi z kalendarza z przepisami ( dodatek do gazety Świat Kobiety 2010 rok ).
  • takie właśnie uwielbiają moje dzieci, ale nie wiem, czy budyń wkłada się przed czy wstrzykuje się po smażeniu...? HELP!!!!!!
  • Własnie zabieram się do upichcenia szarlotki z pianką :) Przepis podaje aby dodać budyń na piankę. Czy powinnam dodać budyń słodzony?
  • pomóżcie proszę ile dodać mąki ziemniaczanej(zwykłej też?) zamiast sypkiego budyniu(gotuję do kremu), myślałam ,że mam a okazało się ,że ostatni wyszedł:)
  • To budyń bez mleka i bez cukru. Składniki: mąka ryżowa, woda, marchew, jabłka, Odpowiednio przyrządzone - całkiem smaczny budyń, który w dodatku na drugi dzień nie staje się wodnisty (tak jak taki "normalny" - z mleka i innych składników). Jeśli kogoś zaintrygowałam - napiszę jak robić. Jeśli nie to miast pisać - wolę budyń sobie zrobić. No, nie tylko sobie. Był pomyślany dla innego członka rodziny ale - pozazdrościliśmy ;-). A teraz to już późno jest. Żyra
  • czyli co ma robic biedota w kraju bezbudyniowym gdy przepis zada dodania do suroweggo ciasta paczki owego. ( niektore serniki, ciasta - jak placek z owocami w watku obok, itp). Pod reka mam wachlarz budyniowatych mak ( ziemniaczana, kukurydziana, maczka z tapioki) no i pytan pare : - ile pzrecietne opakowaniu budyniu wazy ? - a czy artysta ma na mysli budyn z cukrem czy bez cukru ( w PRL bywaly ) sumujac, nie zarzne przepisu dodajac odpowiednio odpowiednika macznego w gramach ? Ktos tak...
  • Witam, Pamiętam jak w latach 80-tych przyjeżdżał do nas taki znajomy z niemiec i czasami przywoził (międzyinnymi:) taki budyń co się go zimnym mlekiem zalewało, później miksowało i już był gotowy. Czy ktoś z Was spotkał się z takim produktem na półkach? pozdr. Tomek
  • Jakie budynie i kisiele lubicie najbardziej i uważacie za najlepsze?
  • nareszcie znalazłam przepis na domowy budyń!!
  • Czy gdzies w Wawie/necie mozna cos takiego dostac? Chodzi o proszek budyniowy, ktory scina sie po dodaniu zimnego plynu, a nie wrzątku? Waniliowy koniecznie. Wiem, ze pare lat temu bylo cos takiego, prod. Dr O, nazywalo sie [i]Creme Ole [/i]czy cos, ale juz nie ma w sprzedazy. Ktos gdzies widzial, cos wie?
  • Liczę na Waszą pomoc. Marzą mi się drożdżówki takie jak w sklepie - z okrągłym budyniem na wierzchu bułeczki. I teraz pytanie: czy mam upiec bułeczki z wgłębieniem pośrodku i wypełnić je ugotowanym budyniem po upieczeniu, czy też włożyć w to wgłębienie ugotowany budyń przed pieczeniem? I jeszcze jedno - czy budyń mam ugotować wg normalnego przepisu, czy też w jakiś szczególny sposób, np. z mniejszą ilością mleka? Pomożecie?
  • proszę o propozycje deserów z budyniu. Uwilebiam budyń, ale taki "tradycyjny" już mi sie znudził. Chętnie bym coś dodała, zmiksowała, tak żeby powstał jakiś pyszny krem, albo coś innego ale pysznego.
  • cześć dziewczyny ,czy kyóraś z was robiła budyń na mleku modyfikowanym(takim którego się nie gotuje)? jesli tak to prosze podajcie mi przepis
  • Mam pytanie. Zrobiłam budyń z papierka i z konsystencją było wszystko w porządku, po czym stwierdziłam, że jest mało słodki i wpadłam na genialny pomysł - posłodziłam go miodem. Jakież bylo moje zdziwienie, gdy ten pyszny miodowy deser zaczął się rozpuszczać z powrotem, aż wyglądał jak mleko z miodem!!! Czy ktoś może mi wytłumaczyć jakież to przedziwne prawa chemii zmieniły mój deser w wodę!!?
  • szukam i szukam i szukam i nic nie moge znaleźć. Znalazłam jakieś z gruszkami ale to nie było to, o co mi chodzi:( Pamiętam, że budyń gotowało się na winie i dodawało do tego pokrojone jabłka. Przejrzałam wszystkie przepisy w których było słowo 'budyń' i nic:(((( wydaje mi się, że w nazwie było 'coś' niemieckiego...tylko co? Może ktoś pamięta przepis, nazwę albo ma linka?
  • Czy ktos z Was robil taki zupelnie zwyczajny budyn z torebki na 1/2 proporcji? Probowalem kilka razy i nie wychodzi- tj nie wiem ile wchodzi na to proszku, bo nie mam wagi, moze ktos robil taka sztuczke i zna proporcje w przeliczeniu na lyzeczki na przyklad? PS za ewentualne porady z cyklu zeby se kupic slodki kubek itp z gory dziekuje...
  • Jaka kolejnosc zeby sie nie zwazyło??
  • Kochani powiedzcie proszę,dlaczego dodając do budyniu masło,zawsze masa mi się zwarzy? Moja mama robi taką masę od lat i nigdy nie ma takiego problemu...
  • tutaj w przepisach przewija sie budyn z torebki, ale nie wiem ile taka torebka ma gramow. Prosze o informacje
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.