Forum   chlamydia

chlamydia

(82 wyniki)
  • Witam. Przypomne, ze leczylem sie [b]ILADS od czerwca do grudnia 2011 roku[/b] i lekarz uznal, ze juz nie musze sie leczyc ale mialem jeszcze 2 objawy. [b]Takie pobolewanie glowy (palenie) i drapanie w gardle, krtani.[/b] Pamietam, ze [b]we wrzesniu, pazdzierniku 2010[/b] mialem jeszcze objawy [b]bardzo duzego oslabienia organizmu, poty, bole miesni, jak chodzilem to sie pocilem ciagle, stany podgoraczkowe, mocne bole gardla i chyba wezlow chlonnych, promieniowanie w strone uszu, bole ...
  • witam, miałam robiony wymaz na chlamydie,dziś dostałam wynik na maila i nie wiem co oznacza " antygen nieobecny" czy to oznacza ze nie mam bakterii? proszę o pomoc
  • Zrobilam wyniki w 24 dniu cyklu: leukocyty: 10,5 1000/m3(norma: 4-10) hemoglobina: 14,6 g/dl (11,7-15,5) OB: 4 mm/Hg (0-20) Prolaktyna: 352 mcU/ml (38-619) FSH: 2,2 mU/ml (1,5-9,2) LH: 8,1 mU/ml 0,5-16,9) Oestradiol: 187 pg/ml (33-196) Progesteron: 15,8 ng/ml 3,3-28) Testosteron: 0,21 ng/ml (<0,8) Rozyczka: IgM: negatywny IgG: 20 U/ml (norma: <5) Chlamydia: IgA: 1:50 IgG: negatywny Wiec moje pytanie: czy wyniki na rozyczke i chlamydie sa ok? co oznacza wynik p...
  • Mam wielki problem. Mianowiecie, od dluzszego czasu mam klopot z pecherzem i pochwa. Wiele razy mialam infekcje pecherza, ciezko zliczyc, to samo z grzybica. W ciazy wracalo to do mnie wiele razy. Okolo 6 razy bedac w ciazy stosowalam Clotrimazolum. Bez wiekszych efektow. Ciagle mnie tam piecze, najgorzej podczas seksu i to zawsze u wejscia pochwy. Teraz od kilku miesiecy mecze sie z bolem pecherza. Ciagle piecze, a ze karmie piersia niczego nie stosuje. Pije duzo wody. Wlasciwi...
  • wiem po badaniach że mam chlamydię pneumonię , PCR na boreliozę nic nie wykazało - cały czas borykam się z drganiami mięśni ,mrowienia,trzaskanie w szyi,nadwrażliwością na dzwięki , pulsowaniem w całym ciele itp.Miałem po miesiącu od pierwszych objawów grypopochodnych rumień na nodze. Czy chlamydia może dawać podobne objawy do borelki ?
  • Dziewczyny, czy wiecie cos moze na temat zwiazku miedzy chlamydia, a zagniezdzaniem zarodka?? Jestem po dwoch nieudanych programach ICSI (w sumie 4 transfery). Bede podchodzic do kolejnego programu w innej klinice - Novum. Wlasnie wyszlo ze mam chlamydie i okazuje sie, ze nie zlecono mi nigdy wczesniej tego badania, wiec jest wysokie prawdopodobienstwo, ze mialam ja przy poprzednich programach ICSI. Po prostu poryczalam sie, ze to moglo byc to... Ale czy rzeczywiscie chlamydia m...
  • czy ktoras z was chorowala na to? pytam bo sie martwie o siebie. niedawno pisalam na tym forum o czestym oddawaniu moczu (moj chlopak ma taki problem)noi jedna z internautek napisala ze czeste siusiuanie u mezczyzn moze byc spowodowane chlamydia. boje sie... pomozcie!
  • chlamydia

    (4)
    cześć dziewczyny Na ostatniej wizycie u lekarza zrobiono mi wymaz z szyjki macicy i okazało się że mam chlamydią. Jestem mocno zaniepokojona bo staramy się z mężem od ponad roku o drugie bay i nic nam nie wychodzi. Trochę czytała o tej chlamydiii i się przeraziłam. Oczywiście zaczęliśmy już leczenie z mężem, ale mam pytanie. Czy ona mogła spowodować moją niepłodność (to wyczytałam że mogła) ale pytanie brzmi czy to już na stałe, czy po wyleczeniu szanse na dzidzię są czy już kaplica i ...
  • Prosze o pomoc w interpretacji, poniewaz tyle sie tutaj juz naczytalam o tej boreliozie i koinfekcjach, ze nic juz nie wiem :( czy jesli chlanydia i mykoplazmy sa dodatnie, a borelioza jest ujemna, to czy mimo to moge miec borelioze? dodam, ze objawy kliniczne boreliozy mam od conajmniej 5 lat. BORELIOZA WESTERN BLOT- OBIE KLASY UJEMNE MYKOPLAZMA IGG- 41,86 (DODATNI >21,9) MYKOPLAZMA IGM- 0,79 (UJEMNY <0,8) CHLAMYDIA PNEUMONIAE IGM- UJEMNY IGA- DODA...
  • witam wszystkich mam pytanie czy ktos z was miał chlamydie zwłaszcza pochwy ? obawiam sie ze moge to miec niech ktos napisze mi jakie mieliscie objawy i jak długo sie to leczy.Pozdrawiam
  • Dzień dobry, Odebrałam zestaw badań, szukając ciągle pojawiających się problemów ze strony układu oddechowego, śluzówek ogólnie pojętych i nerwowego. Mam zachwiania równowagi, omdlenia, pojawiającą się od czasu do czasu opuchliznę twarzy i gałek ocznych, spadki hormonów, kołatania serca, kłucia uszu, bóle kręgosłupa. Od roku chodzę od lekarza do lekarza, robię badania i wychodzi, że ciągle jestem chora, jednak leczone są tylko objawy. Na własną rękę zrobiłam zestaw dodatkowych badań i wyszło...
  • witam, chcialabym wykluczyc u siebie wymienone choroby, ale nie do konca wiem jakie i gdzie w warszawie badania zrobic? z krwi, moczu, wymazu? wymazu z szyjki macicy czy cewki moczowej? tyle roznosci w necie znalazlam ze sie gubie. napisze w czym problem: nawracajace infekcje cewki moczowej - w tym roku z 4-5 razy chyba. na ogol oczywiscie na wyjezdzie albo w weekend stan sie tak zaostrzal ze kazdy lekarz sie nie silil na robienie badan tylko albo furagin, albo monural, palin, a ostatnio ...
  • Czy może rozbiła któraś z Was taki wymaz i posiew ogólny do tego, Jak to wygląda i ile kosztuje, Z góry dziękuje za odpowiedzi.
  • Proponuję nowy wątek, dotyczący wyników badań na bartonellę, wykonanych w CB DNA w Poznaniu. Sądzę, że mozna będzie wyciągnąć ciekawe i przydatne wnioski- zwłaszcza dla osób "opornych' na dotychczasowe leczenie..... 1. Wynik PCRa na bartonellę 2. Wynik z innego labu (jesli były robione). 3. Postępy i długość dotychczasowego leczenia 4. Wynik PCRa na chlamydię trachomatis
  • Witam. Ostatnio gdzieś wyczytałem, że: "Faktem jest, niestety, ze jak raz zlapiesz chlamydie pneumonii, czy mykoplazme, to jest Twoja na cale zycie." To jednak da się to wyleczyć, czy nie?
  • Dawno tutaj nie pisałam. Córcia na szczęście przestała chorować. Ale niestety czerwona "pipcia" jej pozostała - tzn. od czasu do czasu borykamy się "z zapaleniem" (piszę w " bo do końca to nie zostało zdiagnozowane). Czasem Rivanol pomagał, czasem Biodacyna. Ale od tego zrobiła się grzybica - clotrimazol - ciężko ją wytępić. Ach, szkoda gadać :(. Ja niestety ostatnio miałam ciążę pozamaciczną i wtedy lekarz zrobił mi wymaz w kierunku chlamydii (wynik dodatni). Jak długo ją mam w ...
  • Na chlamydię leczyłam sie przez dwa tyg z mężem doksycykilną, summamedem 1 dawka 1000mg. Jak na razie nie ma poprawy. Zaczęło sie od grzybicy ponad 5 lat temu, grzybek zniknął, dolegliwości pozostały. Po latach nie trafinych diagnoz w tym roku znalazla się przyczyna- chlamydia. Pewnie jestem niepłodna, z powodu choroby nie probowłam zajść w ciążę, boję się że będzie coś nie tak. Jak wyciągnęłyście się z tego? Prosze , piszcie na forum lub na priva.
  • chlamydia

    (4)
    Czy orientujecie się ile kosztuje badanie krwi w kierunku chlamydii? Z góry dziękuję.
  • Jestem ciekawa waszego zdania na temat związku grzybicy z zakażeniem chlamydią.Czy ktoś ma jakieś doświadczenia? Czy za candidą może stać obniżenie odporności spowodowane przez okropną i trudno wyleczalną bakterię chlamydia tarchomatis? Proszę o wasze wpisy...
  • Ile orientacyjne płaciłyście za to badanie i czy w Krakowie mogę gdzieś zrobić to na NFZ ?? Jak ceny w innych miastach ??

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.