cholesterol

cholesterol

(379 wyników)
  • moj mąż tyje coraz bardziej i nie umie sobie z tym poradzic, choc zdaje sobie z tego sprawe to zapal jest krotki i "odchudzanie" trwa jakies 2 tygodnie a potem wraca do swojej wagi albo wiekszej i tak od 4 lat. Waży już teraz 135 kg, 4 lata temu wazyl 100 , wzrost 176 cm. Choc ja gotuje zdrowo to on zywi sie na miescie i to go gubi, twierdzi ze w domu za malo dostaje. Cigle mnie oszukuje z tym jedzeniem wiec nie mam nad tym kontroli. Ne chce uprawiac zadnego sportu typu basen ...
  • co to oznacza? do lek. ide dopiero w przyszlym tygodniu czy to powazne??? prosze o info hormony tarczycy TSH 6,66 ulU/ml (wiem tylko ze ponad norme bo N: 0,34-5,60) cholesterol 220 mg/dl (tez ponad N: 54-200) cholesterol HDL 45,5 mg/dl LDL 147 mg/dl trigilicerydy 143,5 (tez ponad N: 40-120) dzieki i pozdrawiam
  • dziewczyny, pytanie mam. Od razu tłumaczę,że nie mam książki.Moja "wiedza" opiera się głównie na tym, co wyczytam w necie. Po pierwsze: czy można gotować i smażyć potrawy (głównie chodzi mi o mięso). Bo napisane jest w piekarniku, bądź na grillu? Po drugie: rozumiem,że jeśli jem chlebek, czy placuszki, mogę zjeść ich tylko określoną ilość w ciągu, tak żeby nie przekraczała ona zbytnio dziennej dawki spożywanych otrąb, czyli jeśli chlebek, to już nie placuszki,czy tosty,czy otr...
  • Jak zwalczyć zły cholesterol w wieku 54 lat? Co jeść a czego unikać? Kto mi pomoże?
  • Po badaniu krwi okazało się, iż mam bardzo wysoki cholesterol - 291 na 200=max. Niestety nie mam czasu by udać sie do lekarza teraz...po prostu nie mam kiedy, on przyjmuje w takich godzinach ze sie musze zwolnic , lub niezle spoznic do pracy.. moze w przyszlym tyg. nie wiem czy się stresowac czy też nie... czy leciec na zbity pysk do doktora??? mam 25 lat, nie jem miesa, spozywam od 3 - do 5 posilkow dziennie, nie jem slodyczy bo nie lubie, a nadwage (heheheh) no coz lekka mam ty...
  • Witam, Przez przypadek tak zwany zrobiłam badania na cholesterol. Wyszło coś koło 200. Badania robione w "namiocie promocyjnym";-) I teraz pytanie; iść teraz do lekarza i drążyć dalej? Trzeba obniżyć ten cholesterol, czy co? Poradźcie;-) Jestem szczupła, a tu taki wynik;-) Bać się?;-)Czy po prostu zrezygnować z masła?;-) Pzdr. Inguszetia
  • Hej babki, robie prezentacje na temat cholesterolu i zachowan konsumenckich. Mam pewne przemyslania, ale chcialabym sprawdzic, czy sa sluszne. Zakladam, ze jestescie w wieku 20-5 lat. Czy tak ogolnie interesuje Was ta problematyka? Czy macie ja gdzies - tzn. poki nie macie z tym problemu, to nie bedziecie nic robic w tym kierunku. A jesli macie problem, albo Wasi bliscy, to czy kupujecie jakies produkty, ktore pomagaja obnizyc cholesterol? (Flora czy Benecol) Czy raczej uprawiac...
  • Apetycznie wygląda :P kobieta.interia.pl/kuchnia/news/zeberka-z-tymiankiem,1198923
  • Mam pytanie: czy wyzszy niz przepisowy poziom "dobrego" cholersterolu powinien budzic niepokój? Dziekuje za odpowiedz.
  • Macie jakies gotowe diety,oprócz chorego serca-niewydolności jest chora watroba.Macie jakś dietę ,lekka którą moza obnizyc chlesterol i jednoczsnie ochronic watrobe?
  • Jak mozna obnizyc poziom zlego cholesterolu?
  • Gdy bylam w ciazy to jakos wcale nie myslalam o tym ze moje dziecko moze byc chore, nie bralam w ogole chorob pod uwage. Taka optymistka ;) Balam sie jednego - alergii (poniewaz mamy 9 kotow, to nasza milosc i gdyby nagle okazalo sie ze Przemek ma alergie na koty to bym umarla) i azs. No i co? Kilka godzin po porodzie pojawila sie wysypka a potem to juz bylo tylko coraz gorzej. Co gorsze - jednoczesnie wystepowalo jakby wiele na raz roznych problemow ze skora. A ja z uporem m...
  • czy to prawda ze jesli bedziemy jesc nawet bardzo duzo tluszczu,jednoczesnie ograniczajac bialko i weglowodany to poprostu nie utyjemy?a wiec mam rozumiec ze moge zjesc dziennie 10 tys kcal z tluszczu i nie utyje??podczas gdy zjem tyle samo kcalz weglowodanow czy nawet protein , przy np bardzo malej ilosci tluszczu to utyje bardzo szybko? jesli to prawda to dlaczego nikt o tym nie mowi i nie wie?przeciez tyle tlusciochow moglo by schudnac bez ograniczenia kcal? testowal to ktos?
  • PAni Doktor, Czy 9 miesiecy brania Diany 35 moze spowodowac wzrost poziomu cholersterolu? wyniki robione poltora roku temu byly dobre a obecnie : cholesterol calkowity 265 norma do 200 HDL 103 norma do 75 LDL 133 norma do 130 trojglicerydy 108 norma do 140 lekarz przepisal mi lekarstwo ale sama nie wiem czy brac i diane i ten lek czy wszystko odstawic poczekac i powtorzyc wyniki...moze sam spadnie?(bez Diany) wyniki enzymow watrobowych i bilirubiny w normie. Zas...
  • Niedawno kardiolog stwierdzil u mnie nadcisnienie (wartosc wynosila 170/100). Zalecil mi lek z grupy beta-blokerow -Bisocard. Oprocz tego otrzymalam skierowanie na liczne badania krwi. Kilka wynikow odbiega od normy. Np. poziom magnezu mam nizszy od wymaganej normy, natomiast poziom cholesterolu i trojglicerydow jest podwyzszony znacznie przekracza norme (cholesterol: 243 mg% przy normie do 200, a trojglicerydy 186 przy normie do 150). Oprocz tego poziom TSH wynosi 6,76 przy normie do ...
  • patrzycie na nia czasem? ogladalam dzisiaj paprykarze w sklepie prawie identyczne sklady i kolejnosc produktow i jeden mial 117/100g a drugi 189/100 i sie pytam kurna jakim prawem jakim prawem kurna paprykarz z ryzem mialby miec 117/100 g tak samo pizza biedronczana 220/100g O_o w kulki sobie leca ?jak oni ta kalorycznosc ustalaja ?chyba na pale pisza ile co mogloby miec w ich mniemaniu bilka tluszczu i wegli a potem obliczaja.
  • tak jak pisalam wcześniej, od poniedzialku wszystko mnie swędzi.zrobilam więc sobie badania w kierunku cholestazy + cholesterol bo tak kazala moja lekarz ogólna.Dziś mam wyniki cholesterol 328 gdy norma jest do 220, bilirubina ok, alt aspt lekko podwyższpone.Lekarka powiedzila że na tym etapie ciąży (skończony 37 tydz)nic się nie robi i trzebo poczekać.Zaczelam jednak bardzo się martwić, bo co jeżeli dzidzia jest podtruwana przeze mnie?jutro chyba pjdę do gin niech on zdecyduje....
  • niech magistrat zajmie sie lataniem dziur w jezdniach, a nie moim brzuchem.
  • Witam , proszę o radę,mam okazję darmowo zrobić sobie wszystkie badania,łącznie z wizytami u specjalistów. Co radzicie(jakieś prześwietlenia) od czego zacząć, chcę się przebadać na maxa, jestem już po wizycie u ginekologa.Mam 31 lat.
  • Udało mi się dogrzebać do wątku który został zapoczątkowany przez Annamaria6, w formie naruszającej regulamin forum. Tłuszcze mają niedocenione znaczenie w biochemii człowieka. Dziś kiedy dominuje fobia tłuszczowa w zasadzie prawie wszystkie dzieci mają deficyt tłuszczów zwierzęcych w pożywieniu. Nawet "klasyczni" dietetycy mówią o tym że dzieciak (1-2 lat) potrzebuje dziennie 45-50 g tłuszczu. Dla zobrazowania to jest w zasadzie 1/4 szklanki. Pokaż ilu rodziców daje tyle tłuszczu dziecku....

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Chcesz mieć własne forum dyskusyjne?

Szybkie i bezpłatne

Z dostępem do panelu administracyjnego

Możliwością ustawienia własnego logo

Załóż forum

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.