Forum   ciasto jogurtowe

ciasto jogurtowe

(25 wyników)
  • Linn-Linn czy w Twoim ciescie jogurtowym z maszyny są tylko same żółtka?Pozdrawiam .przepraszam za zaśmiecanie ale wątek zarchiwizowany.
  • mam pytanie, czy jeśli przygotuję już w misce ciasto jogurtowe, to czy mogę poczekać z jego upieczeniem do następnego dnia? bo czytając posty, wywnioskowałam, że jest ono lepsze w dniu upieczenia, a niestety mogę nie mieć czasu na przyrządzenie całej masy tego samego dnia... z góry dziękuję za odpowiedź :)
  • Witam. Wypróbowałam ostatnio oto taki przepis: www.kwestiasmaku.com/desery/ciasta/ciasto_jogurtowe/przepis.html Ciasto wyszło bardzo dobre. Zastanawiam się jak je wzbogacic tzn, czy moge do niego dodac np mrozone wisnie (czy je rozmrazac najpierw?), kawaleczki czekolady, albo konfiture wiśniową? Spodziewam sie gosci i niechce eksperymentowac, a samo ciasto jest dosc skromne, acz pyszne ;)
  • ile tego masla trzeba dodac?
  • Witam Dzisiaj upiekłam po raz wtóry i znów prawie zakalec.Korzystałam już z kilku przepisów i za każdym razem porażka.Stosuje się dokładnie do zaleceń odnośnie ilości składników, kolejności mieszania i temp pieczenia- i nic z tego nie wychodzi. Może czegoś nie wiem i nie robie. Uwielbiam ciasto jogurtowe takie z cukierni ale nie udaje mi się go zrobić w domu. Dodam, że mam piekarnik gazowy - bo może te przepisy uwzględniają temp. w piekarnikach elektrycznych. Zresztą już sama ni...
  • Drugi raz w życiu robiłam takie ciasto - b.proste - mąka, proszek do pieczenia, jajka, olej, jogurt, cukier i na wierzch owoce z kruszonką. Najpierw miałam wrażenie, że po wymieszaniu składników ciasto tworzy zbyt zwartą bryłę - konsystencja takiej drożdżowej "guły". Po przepisowym czasie pieczenia okazało się, ku mojej rozpaczy, że ciasto jest surowe - tzn. guła stwardniała, ale się nie upiekła. Nie mam pojęcia, dlaczego. Czy może macie jakąś koncepcję?
  • Ciasto super!!:) Zrobiłam z ananasami i cała rodzinka sie zajadała:) Mam pytanie:czy można na wierzch zamiast jabłek dać mus jabłkowy? Pozdrawiam
  • Drugi raz pod rząd wyszedł mi zakalec w cieście jogurtowym. Nie mam pojęcia o co chodzi: nie zaglądam do piekarnika w trakcie pieczenia, wszystko co dodaję do ciasta ma podobną temperaturę... O co chodzi do pioruna???
  • bardzo prosze o przepis na ciasto jogurtowe. najlepiej proste w przygotowaniu i mało kaloryczne.
  • Mam pytanie odnośnie przepisu na ciasto jogurtowe forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=19055406&a=19057232, a mianowicie jaki jogurt jest najlepszy- płynny czy bardziej gęsty. Robiłam dziś to ciasto po raz pierwszy i dałam jogurt naturalny bardzo gęsty. Wszystko robiłam dokładnie wg. przepisu, ciasto wyszło bardzo gęste trudno było je pod koniec ukręcić. No i w efekcie powstał mały zakalec /ale i tak było smaczne/. Czy powodem był zbyt gęsty jogurt? Zaznaczam, ze wszystko odmierzane t...
  • czy ktos zna przepis na ciasto jogurtowe? Jadlam pycha z owocami podobne do ciasta ucieranego. Z gory dziekuje
  • Składniki; kubek(250 g)jogurtu naturalnego 1,5 kubka- od jogurtu-mąki/ 1,5 kubka cukru 1 kubek oleju 1 kubek mielonych orzechów włoskich 4 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia ubita piana z 4 białek Wykonanie; wszystko połączyć razem, na końcu dodać ubite na pianę białka i delikatnie wymieszać. Piec około 40 min. Naprawdę bardzo smaczne.
  • Był wątek o cieście jogurtowym. Przepis wydrukowałam, ciasto upiekłam. WYSZŁO, co do dziś niezmiennie wprowadza mnie w lekkie niedowierzanie :) Niemniej z racji wiosny położyłabym na nim owoce. We wspomnianym wątku było coś o owocach ale niekonkretnie. Ponieważ specjalistą od ciast to ja na pewno nie jestem, proszę poradźcie: jakie owoce byłyby najbezpieczniejsze na tym cieście? Tak żeby nie opadło i nie nasiąkło? Marzą mi się truskawki, ale...
  • Mniammmmm, ale smaczne!!!!! Jedzcie, ludzie, aż pękniecie!!!!!1
  • Upiekłam takie wczoraj i to ostatni raz lenistwo i łakomstwo zwyciężyły nad zdrowym rozsądkiem. Posmak - sama chemia, z nutą mydła i goryczki. Zapach - sztuczne aromaty. O przepraszam. "Aromat identyczny z naturalnym". Konsystencja styropianu. A dzisiaj ból wątroby. Zaznaczam, że zjadłam tylko 1 kawałek. Duża blacha wylądowała w śmietniku.
  • Właśnie zrobiłam z internetowego przepisu takie klasyczne ciasto jogurtowe, w przepisie było 1/2 kubka oleju. Po upieczeniu ryknęliśmy śmiechem, bo, jak stwierdził mój facet, ciasto smakuje jak.... kotlet. Generalnie chodzi o to, że strasznie ten olej czuć w cieście (świeży, kujawski,żeby nie było, że wlałam jakiś po smażeniu frytek :) ) Po co więc w przepisach na ciasto jest olej, czy nie można tego zastąpić np. taką samą ilością roztopionego masła? Czy zrobi się zakalec?
  • chodzi mi o takie lekko wilgotne z serem bialym na wierzchu takim ciut podpieczonym
  • takie z owockami.byłabym dźwięczna :-)
  • Znalazlam fajny przepis na ciasto jogurtowe. W przepisie jest napisane, ze potrzebujemy pol szklanki oliwy. Czy moge ta oliwe zastapic maslem?
  • Właśnie piekę po raz pierwszy. Później Wam napiszę czy się udało. I ewentualnie przepis, bo ciasto podobno nie szkodzi na linię:)
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.