Forum   ciasto na pizzę

ciasto na pizzę

(48 wyników)
  • Witam, robiłam dziś pizzę i zostało mi trochę surowego ciasta (kulka wielkości dużej cytryny). Czy coś się da z tym zrobić? Nie wiem; upiec jak chlebek, położyć na ciepłej patelni/kuchence (babcia tak kiedyś ciasto na pierogi robiła jak zostało :D). Macie jakieś pomysły?
  • Jakie polecacie ciasto na pizze, ponieważ zawsze wychodzi mi albo za duże, albo za małe i przypieczone do spodu:( ?
  • Macie przepis na ciasto na pizze takie jak mają w prawdziwych pizzeriach? Zeby nie było takie bardzo drożdzowe? Jakie dać proporcję? Do tej pory robiłam na kruchym-takim bez drożdzy ale ono jest za bardzo chrupiące a chciałabym takie zeby nie było za grube ale zeby też nie było twarde jak blacha. Podzielcie się fajnymi przepisami :)
  • Zrobiłam ciasto na pizze ale w międzyczasie plany jedzeniowe się zmieniły... czy jak włożę do lodówki to jutro da się zrobić pizzę? Czy lepiej dzisiaj zrobić a jutro po prostu odgrzać?
  • Jadłam je w pizzerii ,są to małe bułeczki nadziewane dużą ilością czosnku,i sera żółtego. Wiem ,że są z ciasta na pizze . Próbowałam już wiele razy ale zawsze wychodzą twarde jak kamień a tam mięciutkie. Co robie źle? Może ktoś już to robił?
  • Super, polecam bardzo dobry przepis :-)
  • Witam serdecznie i proszę o pomysł.Zrobiłam sporo ciasta na pizzę,chciałabym go jakoś wykorzystać.Co mogę z niego zrobić,macie pomysły?
  • Dostałam taki przepis na ciasto do pizzy: 4 szklanki mąki 3-4 dkg drożdży 3 ziemniaki gotowane przekręcone przez maszynkę 1 jajko ok. 10 łyżek oleju sól, pieprz Połączyć ziemniaki z mąką i drożdżami rozpuszczonymi w 1/4 szklanki ciepłego mleka. Dodać resztę składników i dobrze wyrobić. Zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Ciasta podobno starcza na 2 blachy. Czy ktoś kiedyś wypróbował taki przepis ??? Bo nie chciałabym popsuć pizzy. Pozdrawiam :)
  • Zrobiłam przed chwilką ciasto na pizzę. Chcę jedną część zrobić na obiad a drugą na kolację i nie wiem co jest lepsze czy od razu upiec oby dwie pizze a potem tę drugą tylko odgrzać? Ale boję się że podczas drugiego włożenia do piekarnika zanadto wyschnie i będzie twarda. Albo nałożyć wszystkie składniki , przykryć ściereczką i zostawić taką surową na stole aż do wieczora i dopiero przed zjedzeniem upiec? Jedak w tym wypadku boję się że do wieczora może mi wyschnąć to surowe, cienko roz...
  • Jak zrobić ciasto na pizze żeby było takie jak w pizzerii???? Mam przepis taki "przeciętny" maka, droższe, olej, woda itd. niby ciasto jak każde, ale potem wychodzi taki gniot jakby kruche zamiast chrupiaco-dmuchane. Może jest jakiś tajny sposób?
  • CIASTO 1 opakowanie drożdży 2 kubki niepełne bardzo ciepłej wody 2-3 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 4 łyżki oleju Wymieszać i odstawić na 15 minut, po upływie tego czasu wyrobić z mąką (około 1kg) aby ciasto odstawało od dłoni, owinąć w ścierkę i odłożyć na 25 minut do wyrośnięcia. Rozwałkować na blaszce i posypać oregano, bazylią i ostrą papryką. Na to ulubione składniki i piec aż zarumienią się boki. Sos czosnkowy 1 serek naturalny Ostrovia 1/2 świeżego ogórka 3 łyżeczki prz...
  • Co zrobić żeby nie stwardniało, jak to niestety zawsze mi wychodzi :(
  • poszukuję przepisu na ciasto do pizzy ale zeby ono nie bylo takie wyrosnięte i bułkowate, tylko kruche i cienkie. pomóżcie, bo musze obiad zrobic!!!
  • brzmi całkiem niezle;0
  • Znacie jakieś profesjonalne patenty na ciasto na pizze? Chodzi mi np. o podrzucanie. Robicie tak? I czy rzeczywiście wpływa to na jakość ciasta?
  • wyszlo by to to? bo mam ciasto zrobione, wyrosniete, zarobione i cebuli brak nic nie mam co na te pizze polozyc! a upiec trzeba
  • Ciasto w galeri wyglada rewelacyjnie i pewnie nie tylko ja chetnie bym skorzystala z niego. Dlatego prosba o podzielenie sie przepisem. Pozdrawiam
  • przygotowuję je zazwyczaj z semoliny bądź mieszanki semoliny ze zwykłą pszenną mąką. niestety nie mam w tej chwili semoliny, czy sądzicie, ze mogę do wyrabianego ciasta dodac neico kaszki kukurydzianej?
  • czy moglibyscie sie podzielic latwym przepisem na ciasto na pizze? do tej pory robilam na slonym ciescie drozdzowym, wychodzilo zawsze grube, pulchne i smaczne ciasto, ale jakos nie moge oprzec sie wrazeniu ze to ciagle "ciasto drozdzowe z dodatkami", juz nie mowiac o pracochlonnosci i czasie..
  • Kochani, czy ktoś z Was potrafi zrobić dobre ciasto na pizzę, takie prawdziwe? dzięki za pomoc!!!! Pozdrawiam wana
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.