co to jest

co to jest

(629 wyników)
  • Pomocy!!Wyczułam na przedniej sciance pochwy jakis duży guz,co to moze byc??Mięśniaki,ciaża?Dodam,ze mam także upławy.
  • zauwazylam pod broda jakas kulke w wielkosci ziarnka powiedzmy probowalam to poprostu wycisnac bo myslalam ze to jakas krosta ropna czy cos ale sie nie dai powiem szczerze ze sie boje czy to nie czasem nowitwor jakis tak na oko tego nie widac ale jak napne skore to wyraznie widac jaks kulke nie boli mnie i nie zmienia koloru
  • czy ktos mial z was takie cos a mianowicie robbia mi sie na wewnetrznej stronie ud pryszcze z poczatku male potem zaczynaja twardniec robi sie w kolo nich czerwona duza obramowka w srodku z ropnym oczkiem w ktorym robi sie mala dziurka bolace sa te miejsca skad to sie bierze ..?
  • Tak jak w temacie. Nie wiem co to jest. Dzisiaj mój tata robił Rtg klatki piersiowej. Od kilku dni a dokładnie od niedzieli się rozchorował. Ma gorączkę, która raz spada, raz rośnie, kaszle i mama mówi coś o jakichs plwocinach(nigdy tak nie miał). Przepraszam jeśli jestem zbyt dosadna. A teraz napiszę dokładny opis: Możliwe zagęszczenia w rzucie dolnej bocznej części płata górnego płuca prawego-zmiany bronchopneumoniczne? Sylwetka serca w granicach notmy. To wszystko, błagam niech...
  • Moja pani doktor kazała mi przyjść przed założeniem aparatu na założenie na tydzień tzw. sprężynek. Powiedzcie co to jest, czy boli, po co to się zakłada? Bo to ze utrudnia mowę i jedzenie to już wiem od niej.
  • hej. od ok. 2 tygodni na prawym oku, w wew. kaciku na górnej powiece mam cos dziwnego. To jest taka jakby kulka, powieka jest zaczerwieniona, teraz taka bardziej fioletowata. Rano, po przebudzeniu jest gorzej, powieka jest cięzka. czy może wiecie co to jest i czym można potraktować?? Nie bardzo moge isć do okulisty, bo tzw. państwowy ma wolne wizyty we wrześniu a na prywatnego nie mam za bardzo kasy. chyba ze to cos powaznego, wtedy pójde,ale może Wy znacie jakiś sposób i nie wywale 60...
  • Leczycie się tylko w oparciu o wyniki elisy? A jesli elisa wyjdzie dodatnio a western blot ujemny? Czytałam, że elisa często wychodzi fałszywie dodatnia i jest malo miarodajna w diagnostyce. Czekam właśnie na wynik western blot po dodatniej elisie i zastanawiam się, co, jesli wyjdzie ujemny. Jak długo czekaliście na wynik wb?
  • TSH 3-cia generacja 6,83 niski bardzo progesteron i estradiol to cyba niedoczynnosc .Mój lekarz kazał zwiekszyć dawke do 125 i przejśc z eltroxinu na euthyrox, czy to te same hormony. mam problemy z miesiaczka ,nieregularne i bardzo obfite .Może ktoś cos poradzi.
  • Nie mogę nigdzie znaleźć materiałów na ten temat, a bardzo mnie to nurtuje... Mój niespełna półroczny synek Kubuś (HLHS) ciągle ma jakieś ciągle zmieniące się z posiewu kału bakterie. Najpierw po wypisaniu z ICZMP w Łodzi znaleziono Klebsiellę pneumoniale, po około 1,5 miesiąca ta klebsiella "zmieniła się" w Klebsiellę oxytoca - nie wiadomo jak i dlaczego, teraz odebrałam kolejny wynik i w kale stwierdzono Hafnię alvei. Wiem, że są to bakterie szpitalne, ale skąd, skoro od 4 wrze...
  • Mam pytanie- jak objawia sie napięcie przedmiesiączkowe? Nigdy tego nie miałam, a od 3 m-cy 2-3 dni przed okresem dostaję bóle w podbrzuszu (przed ciążą miałam tylko ból w 1-szy dzień okresu).
  • W listopadzie byłam w szpitalu na oddziale kardiologicznym(wysokie ciśnienie)w trakcie badań okazało się że mam hashimoto moje wyniki to: TSH 99,160;82,21ulU/mL(norma0,27-4,2) fT3 2,4;2,5pmol/L(norma 3,1-6,8) ft4 4,2;4,9pmol/L(norma 12-22) Zapisano mi euthyrox 50 na hashimoto i inne leki na serce. Po miesiącu zalecono wizytę u endokrynologa który zwiększył dawkę do 125 i zlecił badania oto one: TSH 3,297 ulU/ml (norma 0,35-4,94) anty-TG 656,44IU/ml (0,00-4,11) i uwaga: anty-TPO 11 5...
  • witam, czy ktos mogłby napisać mi co oznaczają takie wartości? dodam, że ft3 jest 6,29 pmol/l (norma 3,95 do 6,8), a ft4 16 (norma 12 do 22). TSH może wskazywać na nadczynność, ale moje objawy raczej odwrotnie - mam problem z nadwagą, stany lękowe.Proszę o odp.
  • Witam proszę o poradę bardziej doświadczone osoby, bo ja i moja rodzina nie wiemy, co robić. Moja młodsza siostra choruje i nikt nie potrafi znaleźć przyczyny. Zaczęło się nagle, u osoby która nigdy nie chorowała, lekko po trzydziestce zaczęły pojawiać się różne dolegliwości. Najpierw hemoroidy i szczelina odbytu, które po długich męczarniach wyleczyła, potem dziwna choroba, której nikt nie mógł zdiagnozować. Czuła dziwny ból, promieniujący nie wiadomo gdzie. Chodziła po różnych specjalista...
  • Dziewczyny napiszcie mi dokładnie co to jest PCO i jakie badanie może je stwierdzic? z góry dziękuję.
  • Witam Mój synek nigdy nie ma stwierdzonej dystrofii,w lipcu kończy 3 latka . Zawsze miał ograniczone obwodzenie, jak bawił się na dywanie zabawkami to miał sztywne nóżki, nigdy nie siedział po turecku, jak stał to miał nóżki złączone a nie jak rówieśnicy szeroko rozstawiono, nosiłam go szeroku i starałam się szerpoko pieluchować ale nie pomagało,lekarze mówili że od napięcia mięśniowego są takie przykurcze, jest rehabilitowany od 4 mż ale jak zaczął chodzić w 22 mż to jego chód...
  • Witam, mam 16 lat i posiadam dziwny problem a raczej już mnie ten problem przeraża :(. No więc tak: Dzieje się to tylko przy zasypianiu. Gdy już leżę w swoim łóżku i zasypiam nagle uderza mi coś do głowy nie wiem dokładnie co to nie boli ale jest takie paraliżujące, nieraz jest tak że odczuwam uczucie a raczej jest to na pewno, a mianowiecie to że odlatuje - umirem i jestem wystraszony na maxa. Więc wstaje szybko z łóżka zaczynam panikować łazić w kółko i nagle powoli to zanika. Gdy leżę o...
  • jestem tu od niedawna i jeszcze nie wszystko jest dla mnie jasne skorygujcie mnie, jesli sie myle: ivf - in vitro isci - mikromanipulacja (ifv, ale tylko z 1 plemnikiem) mrozaczki - to sa zamrozone komorki jajowe rozmrazane do jest 2-giego i kolejnego ivf inseminacja- wprowadzenie nasienia za pomoca igly bezposrednio do macicy a kriotransfer - co to jest? i czy to samo, co biotransfer?
  • No właśńie najpierw upadłam na schodach i miałam wiekiego sińca na pośladku. Teraz sinaik już schodzi ale za to nad nim pojawiła się taka gula, jakby ktoś pod skórę wsadził mi małego balona nie do końca napompowanego. Wszstko jest wielkości 5 na 7 centymetrów. Nie wiem co to jest, lekarz pierwszego kontaktu mówi ze to może być krwiaczek podskórny który się wchłonie, jednak krwiak jest zwykle kolorowy a to ma kolor mojej skóry. Może ktoś coś poradzi?
  • Bo ze mna jest chyba cos nie tak. Niby wszystko dobrze, a jednak nie...np dziś się czuje taka samotna...a wcale nie powinnam być...mam przyjacół, swojego meżczyznę, który mnie kocha...ale ja cały czas doszukuję się czegoś co mnie pogrąża...często czuje się samotna, bezradna, nie wiem czego chce, nic i nikt mi sie pasuje...ja czuje w sobie straszną pustkę i nie wiem co by było w stanie ją zapełnić. Ja walczę z tym, nawet mi się udaje, nie płaczę teraz zbyt często i nie mysle o tym ...
  • Poradźcie mi proszę, od jakiegoś czasu na przedniej części stopy - na podbiciu - zrobiło mi się coś dziwnego. Wyczuwalne tak,jakby coś mi tam weszło.Jak drzazga lub inne paskudztwo. Przeszkadza mi w chodzeniu.To nie wygląda na odcisk.Smarowałam płynem na odciski i nic nie dało. Czy możliwe jest aby na przedniej części stopy robiła się tzw "ostroga"? Poradźcie jak to "coś" usunąć domowym sposobem. Czy ktoś z Was miał podobne świństwo?

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.