Forum   cynk

cynk

(49 wyników)
  • Wczoraj dostalam DMG ktore zamowilma na ebayu, gratis dolaczony byl test na wystepowanie metali ciezkich w organizmie. Pobralam drugi poranny mocz dziecka (tak bylo w instrukcji) i wyszla obecnosc cynku - kolor rozowy. Gdy nie wystepuja zadne ciezkie metale kolor jest zielony. Test powtorzylam dwukrotnie. Powiedzice mi co mam teraz robic?? Co to oznacza i czy jakos sie to leczy Czym ewentualnie grozi? Do lekarza moge isc dopiero w poniedzialek.
  • cynk pobudza prace tarczycy w niedoczynnosci, w nadczynnosci także pobudza? Prosze o nie wykasowanie mojego wątku. To dla mnie wazne. -- „Życie nie jest tym, co dostaniemy, lecz tym, czego nie powinniśmy oddawać. Dbaj o nie, bo zostało dane Tobie dla innych.”
  • Znacie jakiś dobry preparat zawierający te pierwiastki? Chodzi mi przede wszystkim o wapń, aby było go dużo...
  • Hej, Od jakiegoś czasu przyjmuję cynk na cerę i nie wiem czy to od tego mam jakieś przyspieszone trawienie - lekki ból brzucha a ulgę przynosi wypróżnienie (może 2-3 razy dziennie, dość luźne ;0 ale biegunka to nie jest). Z opisu niby nic, ale bywa że ból brzucha (jakby gazy czy coś) pojawia się dość nagle i szybko muszę skorzystać z toalety - co bywa dla mnie kłopotliwe. No i nie wiem czy to może być od cynku, czy może jakąś bakterie podłapałam na wczasach (wróciłam niedawno). Pozdr...
  • "smoczy oddech" to duży problem, ostatnio w aptekach pojawił sie tabletki (cukierki) do ssania z cynkiem (np firmy vitalas), ulotka reklamowa zachwala, że po jednej małej tableteczce nasz oddech przez wiele godzin będzie świeży bo cynk wiąże związki siarki, które są uwalniane przez bakterie i inne. Moje pytanie, czy myślicie, że w przypadku candidy, to też będzie skuteczne? Czy drożdżaki wytwarzają jakieś związki siarki? Czy te tabletki maja sens?
  • cynk

    (4)
    czy wiecie jakie produkty spożywcze zawierają cynk?
  • TSH 8,5, leczenie dopiero rozpoczęte, jeszcze nie było drugiego badania po wprowadzeniu euthyroxu. Nieco wczesniej dermatolog (nie znając jeszcze diagnozy endokrynologa), zalecił przyjmowanie cynku, który ma zapobiec silnemu wypadaniu włosów. Teraz się zastanawiam czy nie ważniejsza jest tu ferrytyna...
  • Przyjmowanie cynku moze utrudnic przyswajanie magnezu. Tak wiec przyjmujac preparaty zawierajace cynk, nalezy uzupelniac poziom magnezu, uwzgledniajac min. 2 godz. przerwe. Duzo magnezu zawieraja banany i awokado oraz czekolada i orzechy (niestety laskowe i ziemne przy hashi sa na liscie produktow zakazanych)
  • Witam wszystkich! Ponad 1,5 miesiąca temu przerwałam leczenie z powodu grzyba. Od około 3 tygodni mam poważne problemy z nawracającymi atakami lęku oraz nerwicą. Mimo zmiany leków psychotropowych sytuacja nie ulega poprawie. Z moją koncentracją oraz pamięcią też nie jest najlepiej. Czy miał ktoś podobną sytuację czy być może krętki na dobre grasują w układzie nerwowym? Będę wdzięczna za odpowiedzi, ponieważ nie wiem czy powrócić do leczenie. Pozdrawiam
  • Sprecyzuje swoje potrzeby: -sama miedź,bez dodatków -możliwość przysłania do Polski -duży poziom miedzi -niezbyt wygórowana cena Mam swoje powody,że szukam samej miedzi.W Polsce nie znalazłam,na iHerbie jedynie taką: www.iherb.com/Twinlab-Copper-Caps-2-mg-100-Capsules/2337?at=0 Ktoś stosował?Skuteczny? Proszę o pomoc,za którą z góry dziekuję. Pozdrawiam.
  • Witam serdecznie, Już się w tym wszystkim pogubiłam... Napiszcie proszę, o jakich porach dnia mam brać powyższe witaminki, aby ich działanie było prawidłowe? Teraz biorę magnez często przed pójściem spać, wcześniej brałam około południa, ale za cholerkę nie wiem, kiedy brać selen+cynk i chrom. Biorę Euthyrox 50mg.
  • Witam wszystkich! Prezd chwilą mialąm ogromne szczęście, bo odnalazlam to forum. Moja coreczka ma 4 lata i 5 m-cy i ma zaburzenia mowy (mówi niezrozumiale) i wykonuje proste polecenia. Ostatnio zdiagnozowano u niej afazję (zaburzenia mowy i rozumienia). Nie rozumie bardziej złożonych poleceń lub pytań np:"czym sie zamiata?" lub czym się odkurza?". Od tego tygodnia mamy przyznane "wczesne wspomaganie rozwoju". Od stycznia tego roku mówi dopiero jakieś pojedyncze słowa. Miala badany ...
  • cześć jestem chora na hashimoto i alergie; klika miesiecy odczulam sie mimo przeciwskazań w hashi(alergia powoduje u mnie duzo powiklan - przebyte juz operacje na zatoki i liczne zabiegi laryngologiczne) wydaje sie ze hormony sa ok: tsh 1,5764 (0,35-4,94); ft3-2,53 (1,71-3,71); ft4-1,13 (0,7-1,48) przy dawce euthyrox 87,5 mimo tego od jakiegos czas zle sie czuje - czuje oslabienie, zawroty glowy, kolatanie serca..teraz jestem przeziebiona drugi raz w ciagu 2 miesiecy..bardzo powoli wracam...
  • Buhner w swojej książce na stronie 130 podaje schemat wzmacniania tkanki kolagenowej. Borelioza niestety tłucze po stawach i niszczy kolagen a co za tym idzie stawy. Czy macie sprawdzone środki które można śmiało dołączyć do protokołu? Gdy przeczytałam, że jest generalnie 10 substancji troszkę się załamałam, zważywszy, że i tak łykam po 28 tabletek 3 razy dziennie. Proszę polećcie proszę konkretne suplementy z linkami do iherba, allegro lub gdzieś indziej. Bzyka
  • Witam! Przeczytałam wątek dotyczący wit.F i nic nie rozumiem - jakaś pomroczność czy co? w związku z tym mam pytanie czy ktoś stosuje ją na kłopoty z łojotokiem i trądzikiem? Jeśli tak to co jest skuteczne w walce z tymi dolegliwościami i jak przyjmować? Ja mam straszny łojotok (rano myję głowę a wieczorem już mam przetłuszczone włosy) masakra! Oprócz tego dokuczają mi bardzo bolesne ropne krosty w głowie,na plecach i twarzy. Często też robią się czyraki. Co robić? Bo mam już t...
  • Witam! Moje wyniki wynosiły w lutym 2009: tsh 2,1 wartości referencyjne ( 0,27 -4,2) FT4 19,09 pmol/l wart. referencyjne ( 12-22) P.ciała anty-TPO >1300,0 U/ml min 0 max 78 ferrytyna 8,53 wart. referencyjne ( 13-150) Od marca po wizycie u endokrynologa, który potwierdził hashimoto biorę Eutxyrox n 50 jedną tabletkę, Sorbifer durules 2 tabl. dziennie i 2 tabl. cynk +selen. Obecnie moje wyniki wynoszą: TSH 1,29 - wartości referencyjne ( 0,27 -4,2) FT4 20,47 pmol/l wart. referen...
  • i to garściami :( Znam jeden bardzo dobry preparat Vitapil, zawiera on jednak w składzie: Wit. B5 (pantotenian wapnia) 100 mg Dwuwinian choliny 125 mg Inozytol 50 mg Wit. PP 35 mg PABA 30 mg Kwas foliowy 400 µg Wit. B12 6 µg Żelazo (II) 18 mg Miedź 2 mg Jod 150 µg Mangan 5 mg Cynk 15 mg Proteiny sodowe 100 mg [b]Drożdże 5 mg [/b] Czy możemy go stosować? A jeśli nie to czy polecicie cps sprawdzonego?
  • Witam, Czy ktoś z Was zażywał ten preparat? Jeśli tak, to z jakim skutkiem (w kontekście boreliozy)? www.apo-discounter.pl/thym-uvocal-plus-kapsuki-p-7363.html Ewa ewa.koszalin@gmail.com
  • Który z poniższych polecacie? 1. Barwa, Siarkowa Moc, antybakteryjny krem matujący. 2. Oceanic AA, krem matujący z mikrogranulkami absorbującymi sebum. 3. NIVEA, matujący krem nawilżający na dzień do cery mieszanej i tłustej. 4. SORAYA, krem aktywnie matująco-nawilżający na dzień. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się