Forum   dawkowanie

dawkowanie

(116 wyników)
  • Prawie rok jestem na abx, od jakiegoś czasu dołączyłam zioła-resveratrol, oraz cats claw, czy mógłby mi ktoś doradzić jakie mogę brać max dawki z firmy Now? Może ktoś stosował? Cats claw biorę ten: allegro.pl/cat-s-claw-koci-pazur-ekstrakt-cats-334mg-120k-i2526363103.html2x1, Resveratrol chciłałabym taki: allegro.pl/resveratrol-200mg-120kaps-polygonum-borelioza-i2529030387.html. Wystarczy 2x1?Jak by to się miało do max czyli 3x4 kaps. dawki Buhnera? Czy lepszy byłby ten z biose? Jakie...
  • Witam. Od kilku lat walczę z Candidią ale już żadne metody naturalne już niedają efektu. Zakupiłem wiec Tuberculine 15CH,i już po pierwszym dniu czuje efekt działania ,organizm zaczął się bronic przed sk....!!!!!!! Moje dawkowanie to 3x6 granulek. Wiec moje pytanie czy to nie za dużo? i czy sobie nie zaszkodzę. A może ktoś zna inne jeszcze leki homeopatyczne do walki z candidą lub na poprawę odporności. Pozdrawiam.
  • - Tak się pani boi zostać otruta, że sama pani łyka etapami tę truciznę - powiedział.
  • witam, od dłuższego czasu zmagam się z problemem mięczaka zakaźnego u moich dzieci (3 i 6 lat). jesteśmy już po 2. łyżeczkowaniach oraz próbach zwalczenia tego świństwa płynem Solphadermol. Rezultat tych tortur stosowanych na dzieciach jest taki, że wykwitów mięczaka mają 3 razy więcej niż przed zabiegami, ręce opadają:( przeczytałam mnóstwo postów dotyczących walki z wirusem mięczaka i lek, jaki rodzice najczęściej polecają, to homeopatyczne kulki Thuya, niestety nie znalazłam nigdzie in...
  • Proszę o poradę, jak nalezy dawkować Engystol na uodpornienie dla: - dziecka 2 letniego - osoby dorosłej Na opakowaniu podano 3x1 lecz to chyba dotyczy stanu chorobowego, a nie działania profilakt.
  • moje wyniki z dnia 25.10 przy stosowaniu 1/2 eutyrox 75 i novo 1/2 75 wbc 6,65 norma 4,40-11,30 rbc 3,99 norma 3,60-5,10 hmg 12,3 norma 11,2-15,2 hct 36,2 norma 33,0-45,00 kwas foliowy-14,19 norma 3,1-17,5 wit. B12-661 norma 197-866 żelazo 125,0- norma 37,0-145,0 ferrytyna 161,6 norma 13-150 tsh 0,129 norma 0,27-4,2 wyniki tsh,ft4,ft3 na tej samej dawce z dnia 13.12.2011 tsh-0,115 norma 0,27-4,2 ft4 15,41 norma 12-22 , 34,10% ft3 5,33 norma 3,95-6,8 , 48,42% dla po...
  • Napiszcie proszę jak dawkowaliście wyciąg z czarnego orzecha (mam NOW) dla 6-latka. Piszą o 25% dawki dla dorosłych. Wymyśliłam sobie 3-4 krople przez tydzien-10 dni. Tylko raz dziennie czy więcej?
  • dziewczyny mam pytanie: w związku z tym, że mam słabą przemiane Ft4 w Ft3 lekarz przepisał mi Novothyral 75. Do tej pory brałam Euthyrox 87,5 przez cały tydzień i to moje wyniki ze stycznia 12.01.2011. TSH: 0,023 norma (0.55 - 4,78) Ft4: 20,35 (11,5-22,7) 79 % - w listopadzie 78%; Ft3: 4,65 norma (3,5-6,5) 38,33 % w listopadzie było 58%; ferrytyna: 62,8 norma (10-291) wcześniejszy wynik 31,9 (brałam prenatal clasic i ascofer), teraz mam przepisane takie dawkowanie: euthyrox...
  • Witam długo tu nie zagladałam i pozdrawiam wszystkich w nowym roku:) Mój endo zlecił mi nowe dawkowanie eutyroksu 5 dni mam brac 50 mg a w sobote i w niedziele po 75 mg .Teraz cały czas brałam po 50 mg ale moje tsh sobie skacze raz 2,35 potem 4,35 nastepnie 3,1 teraz 4,85 przy normach 0.3-4,2 ft3 i ft4 zawsze mam na granicy minno i podwyzszone anty TPO ostatni 435 na 35 mozliwych , waga stoi na 95 kg i ani drgnie ostatnio tez bola mnie nogi i puchną kolana raz tez jestem senna raz, spac nie ...
  • Witam serdecznie, Pierwszy raz pisze na forum choc czytam już od dawna. Jestem po po zabiegu RAI 15 lat temu(Graves-Basedov) 4 lata temu zdiagnozowano u mnie niedoczynnosc tarczycy(TSH 6,3 wtedy) Ostatnie lata czułam sie fatalnie, zupełny brak energii, kłopoty z koncentracją, spowolnione myślenie. Z Euthyroxem doszlam do dawki 125 mg i tsh ok 0,2 ale samopoczucie nie poprawilo sie. Przy niskim tsh ft4 bylo zawsze wysokie(ponad 100%) a ft3 poniżej 40% niestety nie pamietam dokladnych, ...
  • Witam, 24.06 byłam pierwszy raz na wizycie u endokrynologa. Powiedział, że mam wyniki w normie, ale w/g Usg mam za dużą tarczycę. Więc przepisał miwit. B6 i euthyrox N 50 mam brać 6 dni po 1/2 tabl a resztę to nie mogę doczytać bo pisze że 1 NA 4 ? tylko nie wiem czy dni czy poprostu jedną tabl podzielić na 4 części i brać 1/4 tabl. Zastanawiam sie na tym dlatego bo przepisał mi 2 opakowania (czyli razem 100 tabl) a mam przyjść za pół roku. Powiedział, że to mi wystarczy. Jacie jaka jeste...
  • dziewczyny mam pytanie: w związku z tym, że mam słabą przemiane Ft4 w Ft3 lekarz przepisał mi Novothyral 75. Do tej pory brałam Euthyrox 87,5 przez cały tydzień i to moje wyniki ze stycznia 12.01.2011. TSH: 0,023 norma (0.55 - 4,78) Ft4: 20,35 (11,5-22,7) 79 % - w listopadzie 78%; Ft3: 4,65 norma (3,5-6,5) 38,33 % w listopadzie było 58%; ferrytyna: 62,8 norma (10-291) wcześniejszy wynik 31,9 (brałam prenatal clasic i ascofer), teraz mam przepisane takie dawkowanie: euthyrox...
  • wiem wiem.... lekarz wie najlepiej, ale... mam w gardle tarke i jest tak spuchniete ze mam problemy z oddychaniem :( ponadto migdałki, zielony katar itp atrakcje. lekarz przepisał augmentin 500+125 dawkowanie co 12 godzin. w ulotce jest ze dorosli standardowo co 8 godzin... czuje sie zle, zawsze bralam antybiotyki co 8 h wiec boje sie ze co 12 h nie da rezultatu i bede sie meczyc... nie mam mozliwosci pojscia do lekarza i zasiegniecia innej opinii. wzielam pierwsza dawke...
  • Witam czy ktoś z Was spotkał się z dawkowaniem Letroxu dwa razy na dobę? Tak ostatnio wymyślił mój lekarz... Pozdrawiam iwona
  • Witam. Leczę się od 6 lat. Czy ktoś może był leczony na niedoczynność spowodowaną Hashimoto bardzo dużymi dawkami Euthyroxu jak 1800 mg na dobę podzielone na 3 razy, 3x po 3 tabl 200mg. Biorę je od 3 tygodni. Nowy endokrynolog przepisał mi takie dawki, twierdząc, że może powinnam też spróbować jeszcze większych np. 3x po 4 szt 200mg ,luba nawet 3x po 5szt 200mg albo 4x po 5 szt 200mg. Nie wysyła na badania, twierdząc, że leczy na podstawie objawów i że chce mi odblokować jakieś receptory. Za...
  • Witam Od poniedzialku lecze dzieci i cala rodzine na owsiki/gliste. Nasz dr O zapisal mi dawkowanie Vermoxu dla nas, ale nie zapisal dawkowania Pyrantelum dla 16 mies.corki. Ja sie zgapilam i jak oddzwonilam - to juz byl na urlopie. Jesli leczylyscie dzieci Pyrantelum to podajcie mi dawkowanie w tej kat. wiekowej. Corka wazy ok. 12kg. Po 3 dniach po tym leku ma wziasc Tynidazol w czopku na lamblie. Z gory dzieki
  • Za namową kupiłam Thymuline 9CH Boirona, by wzmocnić dziecko na infekcje wirusowe, które ostatnio łapie. W jednej aptece sprzedano mi fiolkę 1g, podałam ją dziecku wczoraj w całości. Zamówiłam w innej aptece, by mieć co podać po tygodniu i sprzedano mi fiolkę 4g, w której jest 80 granulek. Nie wiedziałam że są w różnych objętościach. Na mój rozum powinnam za tydzień podać 20 granulek z tego opakowania, ale... Właśnie potrzebuję Waszej porady. Proszę tylko nie odsyłać mnie do ho...
  • Dziewczyny jak bralyscie/bierzecie clostil-chodzi mi w ktorych dniach cyklu i po ile tabl dziennie?Dziekuje
  • Jako, że nie trafiłam na pediatrę znającego się na rzeczy- lamblie ++ i candida ++ u 3,5 letniego syna- przepisał młodemu furazolidon- ( my z mężem od naszych lekarzy dostaliśmy tinidazol)chcę znów iść dziś do pediatry i zmienić ten furazoilidon na tynidazol w czopkach dla małego. Chciałabym wiedzieć jak Wy stosowałyście ten lek u Waszych dzieci( w podobnym wieku i wadze 14 kg.), w jakich dawkach i odstępach czasu były powtórki. Chcę się niejako zorientować, i potem porównać z tym co zaleci ...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.