dieta

dieta

(411 wyników)
  • LZS

    (10)
    Witam, u mojego 6 miesiecznego synka zdiagnozowano cztery miesiace temu "egzeme" (mieszkam w UK, tu generalnie nie mowi sie o rodzaju zapalenia skory, tylko po prostu dzieci maja egzeme). Przepisano mi bardzo tlusty krem (taki bardzo gesty) i lekki steryd na tydzien (hydrokortyzon). Po sterydzie poprawa byla, ale jak tylko przestalam uzywac, nawrot choroby jeszcze gorszy. Poszlam prywatnie do dermatologa, ktory stwierdzil LZS i przepisal steryd ze srodkiem przeciwgrzybiczym, znow na tydzien. ...
  • Witam, w związku z wymiotami i biegunką trafiłyśmy z córką do szpitala. Badania wykazały wyjątkowo wysokie poziomy transaminaz. Po 16 dniach pobytu i faszerowaniu córki hepa-merzem alat spadł na 100, aspat na 143. Zostałyśmy wypisane z zaleceniem stosowania diety adekwatnej do wieku dziecka. I tu moje pytanie- wyszperałam na necie zalecane produkty, ale na niektórych stronach te wskazania się wzajemnie wykluczają. Może któraś z Was miała podobny problem? Na co uczulali Was lekarze? Czy wol...
  • Jak wyżej w tytule wątku. Pytanie do mam, które nie podają suplementów diety. Czy Wasze dzieci chorują tak samo jak inne czy gorzej przechodzą infekcje? Chyba "walnę w kosz", bo zaczynam dochodzić do wniosku, że to strata pieniędzy, a efekt działania jest chyba zbiegiem okoliczności, że w danym momencie dziecko nie choruje... Mam ich całą masę...
  • [b]Ratunku!,czy ktoras z Was miala podobny problem? Wykryto u nas grzybice wew. oraz owsiki. Lekarz zalecil odrobaczania(to standardowo), ale co do grzybow- kazal leczyc scisla dieta bezcukrowa,bezmleczna i bezcukrowa. Opadly mi juz rece. Wkolko jestesmy glodni, nie mamy co jesc bo nawet owocow poza grapefruitami, kiwi i jablkami nie mozemy zadnych. Macie jakies doswiadczenia w tym temacie? Aha, i kiedy mije "pierwszy okres" leczenia, w ktorym mozna zaczac wprowadzac produkty mleczne i glut...
  • witam...synek od 4 dni ma biegunke bez innych dolegliwosci...sama biegunka. co moge mu podawac do jedzenia bo nic prawie nie je...podawalam do picia napar z jagod suszonych i marchewke gotowana i po tym przeszlo kupka byla juz normalna ale jak podalam np zupke itp to problem na nowo.
  • Drogie Mamy, przejrzałam już historię forum, próbowałam znaleźć również informacje w internecie, ale, niestety mało tego. Walczę z wypadającą śluzówką mojego 2 letniego synka od 3 miesięcy. Pierwszy raz wypadła po szczepieniu Prevenarem i temperaturze prawie 40 stopni. Czasami jelitko potrafi wypaść 3-4 razy dziennie, zdarzają się jednak dni, że nie wypada wcale. Leczymy synka u chirurga dziecięcego. Pan doktor wychodzi z założenia, że przyczyną były zaparcia, ja jestem innego zdania. Jed...
  • Witam! Moja 5-letnia córka miała we wtorek wyciety 3-migdał. Przy wypisie dostalismy zalecania dotyczace diety tzn. ma nie jeść nic zimnego, gorącego, ostrego, kaleczącego gardło czyli np. paluszki, ciastka itp. Tyle ze strony lekarzy. Od znajomych dowiedziałam się o bardziej rygorystyznej diecie. Zatem pytam jakie zalecenia były u Was? Dziękuję Gapciolina
  • Witam, mój synek (2 latka) od piątku miał wymioty i biegunkę. Wymioty ustąpiły po jednym dniu, biegunka była do końca wtorku (łącznie 5 dni). Przez ten czas był na diecie lekkostrawnej, wiadomo zero mleka i przetworów mlecznych, żadnych soków, surowych owoców, pieczonych rzeczy i słodyczy. Od 24 godziny nie zrobił w ogóle kupy, nie chce już jeść żadnych ryżanek, marchwianek, krupników, kleików. Jak myślicie mogę już stopniowo wracać do normalnej diety? Od czego zacząć? Zaczęłam ...
  • Czy przy nadczyności tarczycy stosuje się jakąś dietę?Może jest coś co się powinno jeść lub nie ?
  • Hej dziewczyny, między innymi dzięki waszemu forum wiem,że mój maluch ma grzybicę. Bardzo źle sypiał, zaparcia itd. No i po badaniach okazało się, że to grzyb. znalazłam w internecie dietę przeciwgrzybiczą, ale jak ją dostosować do dwulatka. Nie dawać dziecku mleka? Może ktoś ma sprawdzone przepisy lub potrafi pomóc.Z góry dziękuję.
  • witam Moje dziecko ma za 2 miesiące zabieg usunięcia trzeciego migdała. Mam pytanie do mam, których dzieci mają za sobą ten zabieg: 1. jak długo po zabiegu trzeba utrzymywać dietę półpłynną (i co dawałyście w tym czasie maluchom); 2. czy mogą wystąpić jakieś powikłania; 3. czy dziecko odczuwa ból w następnych dniach 3. kilka dni po zabiegu mamy zaplanowany wyjazd w góry. Lekarz przy ustalaniu terminu stwierdził, że zmiana klimatu bardzo dobrze dziecku po zabiegu zrobi. Ja mam jednak...
  • Mój syn za miesiąc będzie miał operację wycięcia torbieli z jamy brzusznej, która jest najprawdopodobniej na jelicie (ale na 100% okaże się w trakcie operacji). Będzie miał wówczas 9 m-cy. I już mi zapowiedziano, że będzie miał przed nią 3-dniową dietę na oczyszczenie jelit, tylko galaretki i woda. I nie bardzo sobie to wyobrażam u dziecka karmionego na żądanie, do tego tak małego, nie rozumiejącego sytuacji. Miałyście podobną sytuację? Jak to wyglądało? Jestem tym bardziej pr...
  • Moja 3-letnia corka pierwszy raz w zyciu dostaje antybiotyk (augmentin na zapalenie ucha). Dzis 2 doba, na razie jest ok, ale boje sie jakichs powiklan ze strony ukladu pokarmowego, stad moje pytanie o diete. Wiem, ze antybiotyk podaje sie na pocztatku posilku, ale co z probiotykiem - mozna od razu po posilku (nie dopytalam lekarki)? Pije aktimel 2x dziennie, innych jogurtow juz nie daje, pic nigdy za duzo nie lubila i tak jest teraz. Nie wiem czy nie powinnam zrezygnowac z owoc...
  • Moja znajoma stosuje u swojej 4 l.córki dietę przypisaną przez nieznanegomi nazwiska p. dietetyk z Poznania. Dieta po to, by dziecko nie miało alergii i nie chorowało. Stosuje się same orientalne i ostre przyprawy (imbir, pieprz) Wszystkie potrawy są bardzo pikantne. Gotowane muszą być na ogniu, czyli kuchenka elektryczna odpada! Pije wyłącznie herbatę imbirową. Dziecko nie dostaje żadnych słodyczy i owoców!!! Mała rzeczywiście nie choruje ale nie chodzi jeszcze do przedszkola. Czy...
  • jestem mamą 7 miesięcznego szkraba, u którego we krwi jest za dużo wapnia i fosforu. Jestem już po pierwszej wizycie u dr Rowińskiej, która przepisała mi i dziecku dietę. Z moją dieta jest wszystko w porządku ale zaczęłam się martwić o mojego synka. W ciągu dwóch tygodni musiałam wprowadzić mu do jadłospisu 3 posiłki bezmleczne: dwie zupki i jeden deser owocowy. No i oczywiście ograniczyliśmy mleko. Pije je teraz tylko 4 razy dziennie. Wydaje mi się, że to za mało. Może pozbędziemy się ...
  • Dziewczyny, dzisiaj odebrałam wyniki badań krwi mojej córeczki urodzonej w 37 tygodniu. Poziom żelaza wynosi 65 (dolna norma). Obecnie dostaje wit. B6 i kwas foliowy, po telefonie do pediatry stwierdziła niedokrwistość (HGB 9.2). Wizyta w poniedziałek, będzie dołączone żelazo. Dziewczyny, czy to jest coś poważnego u takiego maluszka? Niepokoją mnie jeszcze inne wartości: RBC 3.13 (NORMA 3.80-5.80) HCT 29.7 (norma 35-50) PLT 599 (norma 150-400) MCHC 31 (norma 32-36) Błagam, pomóżcie,...
  • Dziewczyny może ktoś z was miał podobny problem. Na usg kontrolnym brzuszka okazało się że moja dwumiesięczna córeczka ma kamienie na nerce 1,6mm w kielnicach dolnych i środkowych. Dodam że wydaje mi się że małą nic nie boli, je normalnie, nie ma gorączki, mocz też oodaje normalnie. Usg robiliśmy ponieważ leżąc w szpitalu z żółtaczką mała miała robiona usg brzuszka i radiolog stwierdził że jedna nerka jest większa od drugiej. Teraz inny radiolog powiedział ze wielkości są ok tylko te...
  • Dziewczyny proszę niech któraś mi doradzi co podawać do jedzenia dwulatkowi który miał biegunkę rotawirusową. Już mu przeszło, ale musi być na diecie i dopiero stopniowo mam mu wprowadzać inne potrawy, ale zupełnie nie wiem co.
  • Co powinno się jeść i pić przy takiej diecie a czego należy unikać.Dodam że chodzi o 7 latka.
  • Witam Wszystkich Od jakiegoś czasu mój synek (2 lata i 4 miesiące) ma zaparcia,starałam się zmienić mu dietę (więcej owoców,warzyw,pełnoziarniste pieczywo,więcej napojów i tp.) ale z tego wszystkiego udało mi się wprowadzić tylko pieczywo pełnoziarniste. Najchętniej mały jadłby tylko mleko,które traktuje jako posiłek nie picie. Zjada jeszcze kanapki z wędliną,ale nie zawsze,lubi jogurty (zaczęłam mu nawet podawać jogury aktivia i aktimel do picia) ale nic nie pomagają na zaparcia, a o zmia...
« poprzednie 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Chcesz mieć własne forum dyskusyjne?

Szybkie i bezpłatne

Z dostępem do panelu administracyjnego

Możliwością ustawienia własnego logo

Załóż forum

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.