Forum   duszone mięso

duszone mięso

(7 wyników)
  • Pytanie godne nowicjusza - jak się dusi mięso. Wiem, że w niewielkiej ilości wody, ale od razu? T to samo co gotowanie. Najpierw podsmażyć? To dlaczego wtedy ma być zdrowsze niż smażone? Pomóżcie nowicjuszowi, pliiiiis!!!
  • Mam pytanie, czy mięso do duszenia trzeba koniecznie najpierw obsmażać? Bo zawsze tak robiłam, a potem podlewałam wodą i dusiłam. Ale chciałabym to zmienić i spróbować nie obsmażać, tylko zamarynować, podlać wodą (chyba gorącą, co?) i dodać warzywa i niech się to dusi do miękkości. Macie jakieś rady w tej kwestii?
  • witam, czytałam w przepisach, że dobrze jest podlac mołowine, drób, rybę wine podczs duszenia. Jakie to ma być wino? Czy mozecie podac jakie używacie - konkretne nazwy i skąd?
  • Najpierw nie wyszły mi duszone żeberka - mięso twarde, sos za gęsty i zgranulowany. Później wołowina - też jak podeszwa. Ostatnio robię gulasz z łopatki wieprzowej, z papryką. Dzisiaj też mi nie wyszło. Mięso i owszem miękkie, ale za mało przypieczone. Obsmażałam na margarynie, i choć tłuszcz był dobrze nagrzany jakoś nie chciało się przyrumienić (smażyłam w rondlu pod przykryciem). Później dodałam papryki, cebuli, zalałam wodą, dodałam przyprawy a na końcu śmietanę z mąką. I chyb...
  • ze względu na tryb mojego życia, jest mi wygodniej zrobić obiad wieczorem, do zjedzenia dnia następnego. czyli musi być to coś, co jest dobre po całym dniu stania w lodówie i łatwe do odgrzania. dodam jeszcze że jestem bardzo początkująca w kwestiach kulinarnych. proszę o rady i przepisy, dzięki!!!
  • Uzywam jej od kilku lat dodając do duszonego mięsa.Dziś dodałam natki i do tego jeszcze rukoli do plastrów karkówki.Pychota.Jesli ktos wyrzuca nać, to uprzejmie podpowiadam,że mozna ją użyć.Jesli jest ktoś, kto też wykorzystuje natkę,to prosze o podpowiedź, do czego oprócz duszonek może się nadać.
  • Proszę o jakieś wskazówki dotyczące tej machiny, marzy mi się jakiś, ale czy to ma sens, czy uzywa się tego na co dzień? Jakiej firmy polecacie? Czy da się w nim zrobić równocześnie i rybe i warzywa??? Bedę wdzieczna za wskazówki. Pozdrowienia b.
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.