euthyrox

euthyrox

(82 wyniki)
  • Dziewczyny - chciałabym Was się zapytać, czy ktoś tak ma? Za każdym razem jak zwiększam dawkę euthyroxu (obecnie z 37.5 do 50) mam nawracające zapalenia pochwy. Jak tylko hormony jakoś się uspokajają, albo nawet jest niedoczynność --- zapaleń nie ma... Teraz generalnie czuję się coraz lepiej, natomiast te zapalenia wykańczają mnie. Czy ktoś tak ma? Czy można temu jakoś zapobiec? pozdrawiam serdecznie
  • Witam wszystkich! Nie trafiłam na to forum przypadkiem, buszowałam w sieci w poszukiwaniu informacji nt. niedoczynności tarczycy i znalazłam! Bardzo się cieszę, że tu trafiłam, forum jest fachowe, daje odpowiedzi na wiele pytań. Ale do rzeczy... Kilka tygodni temu stwierdzono niedoczynność u mojej siedemnastoletniej córki (TSH 4,99; obecnie czekamy na wynik antyTPO), objawy: wypadanie włosów, tycie, uczucie zimna, sucha skóra, zmęczenie, bolesność stawów (ortopeda dał skierowanie ...
  • jak juz wczensiej pisalam po usg tarczycy lekarz wykryl 1 guzek w prawym placie i 4 w lewym placie, z czego jeden ma ok1 cm. Zrobilam badania krwi, min te tsh i inne, wszytsko mialam IDEALNE. Wczoraj poszlam do endokrynologa, po obejrzeniu usg i wynikow badan przepisal mi euthyrox 50 , biore po 1 tabletce na czczo.Nie powiedzial co mi jest, jedynie ze mam przyjsc za miesiac, a za 2 czy 3 miesiace zrobi ponowne usg tarczycy.Podejrzewam ze mam niedoczynnosc tarczycy ale nie jestem p...
  • od pól roku przyjmuje Euthyrox pani w aptece dała mi tym razem Euthyrox Ninformująć iż może po nim wystąpic reakcja uczuleniowa, jak wy reagujecie?????
  • Witam wszystkich! Mam małe pytanko: Może się ktoś orientuje, czy są jakieś przeciwskazania co do przyjmowania jodu (np. w jakims preparacie typu Vigor, Centrum etc..) przy niedoczynności tarczycy i braniu Euthyroxu 75? Mam lekki niedobór żelaza i chciałam go uzupełnić, ale większość preparatów z żelazem zawiera też jod. Pamiętam, że były jakieś przeciwskazania - tylko że zapomniałam czy tyczą się nadczynności czy niedoczynności... Ja mam niedoczynność. Jeśli ktoś wie, to proszę o pomo...
  • Wlutym lekarz zdjagnozował u mnie gruczolaka tarczycy wielkości 2,5 cm.Przepisał euthyrox 50N i jodit 100.Zle sie czuje mam zawroty głolowy i mdłości,bóle głowy oraz jestem stale nerwowa.czasami byle drobiazg wyprowadza mnie z równowagi.Może ktoś ma podobne problemy.Wyniki tsh 0,414 powiedział że w normie.Kolejna wizyta od koniec maja.co robic poradźcie.Kasia
  • euthyrox

    (11)
    mieliście jakieś szczególne objawy po rozpoczeciu zażywania leku?
  • byłam wczoraj u endokrynologa mam duże wole...stwierdziła ze tarczyca jest duża...mnie to zdziwiło bo robiłam badania TSH 3,T4 FT 3 i sa w normie..u mnie w rodzinie bardzo duzo osób na to chorowało ojciec miał 2 operacje na tarczycę..ale mam pytanko czy to sa obajwy tarczycy? nie moge schudnąc,tyje,wypadaja mi włosy,senna bardzo jestem ,zmeczona,mam chustawki nastrojów,poce się bardzo pod pachami,nerwowa jestem ..przepsiała euthyrox i jodid aha i w ógóle zauwazyłam ze jakas rozk...
  • Witajcie, jak dotąd uzyskałam z tego forum niec przydatnych informacji, ale przyszedł moment, ze jednak moja jak wydawało mi się 'wiedza' nie wystarcza, i co tu dużo mówić - czuję się kompletnie zaguniona, stąd ten wątek. Proszę Was o analizę wyników, całokształtu i interpretację. Przyznam, że poza przełomem roku moje samopoczucie nie dawało mi się jakoś specjalnie we znaki, mam dużo stresu na codzień, więc zmęczenie, senność i tego typu objawy zrzucałam raczej na karb ogóln...
  • Moze wy mi pomożecie bo ja już sama nie wiem czy lek albo dawka jest dobrze dobrana..otóż brałam euthyrox 25 i oczywiscie nie widziałam zadnej poprawy po 5 miesiacach stosowania..( bardzo senna byłam bardzo,wypadajace włosy i inne typowe objawy) teraz biorę euthyrox 75 i nie wiem owszem już senna nie jestem mniej nerwowa ,moge nie spac przez cały dzien- kiedys musiałam miec drzemke..ale włosy nadal wypadaja i o dziwo leca mi rzęsy troszke..puchna palce..czy to znaczy że dawka j...
  • Jakie macie odczucia do tych dwóch leków, niby to samo, ale może są wsród was takie osoby które tolerowały któryś z tych leków gorzej lub lepiej?! Ja od dwóch lat biorę euthyroxN75. Dawka jest ok i wyniki w normie, ale czasami mam wrażenie że jestem taka jakaś osłabiona.
  • Co się dzieje z wagą przy zażywaniu euthroxu? Usg pokazało dwa guzki i endo przypisała raz dziennie euthryox50 raz dziennie.lekarka małomówna i odnosze wrazenie,że nie lubi, jak się zadaje pytania:( Pozdrawiam
  • Witam serdecznie, proszę o pomoc osoby, które mają doświadczenie, jeżeli chodzi o branie tyroksyny po przerwie. Brałam euthyrox w małych dawkach (25) przez około 8 miesięcy, potem lekarka stwierdziła, że warto nieco podwyższy dlatego zaczęłam przyjmowac 37, czyli poltorej tabletki. Niestety zlozyło się tak, że wyjechalam za granicę i tabletki sie skonczyly. Nie biorę od niemalze dwoch miesiecy i teraz nie wiem, jak zaczac, czy od niższej dawki, czy wrocic od razu do tej co miala...
  • Jestem w ciąży czekam na wizytę nie wiem teraz co z lekami ponieważ sa dwie wersje mojej choroby pierwsa to taka ze nadal jestem w niedoczynności druga ze poprzez za dużą dawkę przeszłam w nadczynnośc...W pierwszej ciązy byłam w niedoczynności nie brałam leków moje dziecko jest chore ..dlatego to takie ważne..podam wyniki co waszszym zdaniem jest ? biore euthyrox 75 Ft4 14,18 norma 9,0-20,0 tsh 0,005 norma 0,25-5,00 ft3 5,41 norma 3.95-6.8 t4137,1 norma 66-181
  • Moja mama wróciła podłamana od endokrynologa.Od dwóch lat choruje na hashimoto,leczono ją euthyroxem.Dzisiaj lekarz oznajmił,ze nie ma tarczycy,bo została zniszczona,przepisał euthyrox w dawce 100.Pytałam na forum hashimoto,ale nikt mi nie odpowiedział,może tutaj mi pomożecie(ja tez choruję na Hashimoto).Co to znaczy zniszczona tarczyca,chce uspokoić mamę i siebie.Z góry dziękuję.
  • czy ktos wyjasni mi róznice miedzy tymi dwoma lekami? bardzo prosze piszcie oswiecone hashimotki!
  • Witam, jestem "świeżynką" :) O tym ,że mam niedoczynność tarczycy wiem od pazdziernika. Biorę euthyrox obecnie w dawce 50 mg. W związku z tym, że w następnym tygodniu mam wizytę u endokrynologa w końcu zrobiłam przeciwciala. I wyszło... ANTY-TG 1093 ----> norma poniżej 115 IU/ml ANTY-TPO 921,8 ---> norma poniżej 34 IU/ml Kiedy w październiku robilam pierwsze wyniki wyglądały one tak: 11.10.2007 FT4 12,10 (11,5-22,7) FT3 4,1 (3,5-6,5) TSH 11,1 (0,...
  • Mam 61,1 przy normie do 35. Czy to przeszkodzi mi zajść w ciążę? Czy mam jakiś wpływ na ewentualną ciążę? Bardzo proszę o odpowiedź i z góry dziękuję. Rok temu miałam 13,9. Skąd ta zmiana?
  • Witam! Czy ktos bierze te tabletki i czy maja jakies skutki uboczne? Czytałam ze niektórzy przez nie przytyli ;/ chociaż wydaje sie to dziwne gdyż prędzej mozna by schudnąc bo w koncu przyspieszaja przemiane materii no ale to sa w koncu hormony :/ Pozdrawiam :)
  • Jestem strasznie załamana, leczę sie na niedoczynność mam straszne wahania TSH od 0.09 do 19. Przez dwa ostanie dwa mies. było w normie więc miałam nadzieję że nam sie uda tym bardziej, że gin powiedział że powinno się udać, ale dzisiaj odebrałam wynik TSH i 15.6, więc chyba lepiej aby sie w tym mies. nie udało bo wiem jakie moga byc konsekwencję zaciążenia przy takim TSH, tym bardziej że endokrynolog zawsze mi powtarzał że bardzo ważne aby w momencie poczęcia TSH sięgało dolnej g...

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.