ft3

ft3

(183 wyniki)
  • No wiec od początku ... Od czerwca 2012 brałam witaminę D3 w dużej dawce 3000 tys jednostek ( środek lata wiec tle lekarz zalecił) potem dawka została zmniejszona do 2000 tys jednostek na dobę. Badania w listopadzie 2012 TSH- 0,661 FT3 67% FT4 69,23% Dawka 112,5 mg ( bo tyle u mnie idzie w lecie) Po tych wynikach ...od grudnia pomyślałam sobie ( oj ja głupia baba), że ta dawka 2000 tys jednostek to trochę za dużo. Nie chciałam wychodzić przed szereg trochę się bałam aby wapń nie poszy...
  • Hej robie co 10 dni ft3,ft4. Dziś odebrałam najnowsze i ft3 leci mi w dół mimo, że ft4 rośnie, choć mam obniżoną dawkę. spójrzcie: 23.03.2013 dawka 100 mg FT3 5,07 (3,5 - 6,5) 52,33% FT4 22,16 (11,5 - 22,7) 95,18% 02.04.2013 dawka 150 mg FT3 5,87 79% FT4 22,54 98,57% 12.04.2013 - dawka 137,5 FT3 4,93 47,67% FT4 24,0 111,61% jak podnieść ft3? Co wy na to?
  • ft3 a ft4

    (16)
    Prosze o interpretacje wynikow: TSH 1,12 (norma 0,27 - 4,70) ft3 3,80 (norma 4,3 - 8) ft4 19,88 (norma 9 - 20) chodzi mi , o to czy nie za duza roznica miedzy ft3 a ft4 Dziekuje bardzo za odpowiedz Monika
  • Witam, jak zinterpretujecie takie wyniki 26-latki TSH 3.16 FT4 39.08% [ wynik 1.23, norma (0.89 - 1.76)] FT3 -42.33% [ wynik 2.23, norma (3.5 - 6.5)] ? Dziewczyna brała Euthyrox przez kilka miesięcy (kiedy poziom TSH był wyższy), ale ok. 3 miesiące temu odstawiła i Euthyrox, i tabletki antykoncepcyjne. Teraz poszła na badania, bo ma problem z tyciem i kiepskie samopoczucie. Lekarka uznała, że wszystko w porządku, kontrola "po wakacjach". Co Wy na to?
  • czy moze mnie ktos oswiecic i podac linki do autentycznie naukowych zrodel, wg ktorych badanie poziomu ft3 ma sens oraz ze leczyc pacjenta nalezy na podst oznaczen ft4/3 a nie wylacznie tsh. zalezy mi na tekstach zrodlowych, a nie czyis opiniach, ksiazkach czy juz nie daj Boze blogach. za linki serdecznie dziekuje!
  • Witam, Jestem w trakcie diagnozy, wyniki wyszły mi następujące: TSH [b]7,36[/b] (norma 0,27-4,20) ft3 [b]84,05%[/b] - 6,21 (3,10-6,80) ft4 [b]10,40%[/b] - 13,04 (12-22) Test na niedoczynność zdałam na 31 punktów. To chyba wszystko jasne, prawda? Dzisiaj idę do lekarza (internisty) kazał się zgłosić z wynikami (robiłam jeszcze morfologię, mocz, żelazo i cukier - wszystko w normie). Czego się mogę spodziewać? Czy lekarz pierwszego kontaktu może wypisać mi receptę, czy muszę czekać w ...
  • Jak często robicie USG? Mam zdiagnozowane hashimoto z niedoczynnością. Hormony w trakcie ustalania, przeciwciał nie miałam za dużo antyTG<10 (4,5-115) antyTPO 16,93 (0-35). Hashimoto stwierdzono na podstawie obrazu USG i malutkiej tarczycy. Ostatnio USG miałam robione we wrześniu 2012r. Jak myślicie warto robić ponownie usg żeby sprawdzić czy tarczyca się zmniejsza? Tsh mam niskie 1,44 (0,30-3,60) ale ft3 8,21% a ft4 3,44%.
  • Witam! czy mogłabym prosić o interpretację wyników, tsh 7,58 ft4 1,05 (22% normy) ft3 3,58 (73% normy) czekam na wynik antyTPO i usg tarczycy staramy sie z mężem o potomstwo ponad rok nieskutecznie czy wynik ft3 jest dobry, czy całość wyników może świadczyć o niedoczynności tarczycy, mam parę objawów tj jak senność czy marznięcie rąk, nóg ale pozostałych objawów nie obserwuje u siebie, nigdy nie leczyłam się na tarczycę, jestem osobą szczupłą, pozostałe wyniki krwi, cholesterolu, że...
  • Bardzo prosze o pomoc w interpretacji Prolaktyna 16,68 ng/ml (norma 4,78 - 23,30) testosteron 0,70 ng/ml (0,06-082) kortyzol 457,70 nmol/L (171 -536) dheas 7,66 umol/L (4,02-11,00) tsh 3,08 ulU/Ml (0,27 - 4,20) ft3 4,47 pg/mL - tutaj ponad norme (2,00-4,40) ft4 1,41 ng/dl (0,93 - 1,70) Dodam ze zrobiam badania , gdyz os dluzszego czasu zauwazylam przerzedzenia wlosow, ostatnie pol roku bardzo znaczne... objawy hirsutyzmu, wlosy grube na brodzie pojedyncze, ale coraz wiecej , juz ...
  • Witam Mam prośbę o interpretacje moich ostatnich wyników. Przypominam stare wyniki: czerwiec - bez leków Tsh 21,52 (0,27-4,20) ft4 1,01 (0,93-1,70) 10% ft3 3,03 (2,57-4,43) 25% sierpień, Eythyrox 25 Tsh 8,357 (0,35-4,94) wrzesień, Euthyrox 50 Tsh 6,39 (0,35-4,94) ft4 1,14 (0,70-1,48) 56% ft3 2,32 (0,71-3,71) 30% listopad, Euthyrox 75 Tsh 5,085 (0,47-4,64) ft4 1,38 (0,71-1,85) 59% ft3 2,93 (1,45-3,48) 73% styczeń, Euthyrox 100 Tsh 0,632 (0,35-4,94) i nowe: 24....
  • Moje ostatnie wyniki: Tsh 2.19 Ft4 14.8(12-22). 28% Ft3 4.29 (2.1-6.8) 32.16% Przy czym mam objawy nuedoczynnosci: Tycie, temp ciala 36.1, niskie cianienie, zimno, skurcze, sucha skora Przewaznie mialam ft4 przynajmniej ok 60%, bo ft3 zawsze tak nisko. Te wyniki byly na dawce tyroksyny 125, teraz podnioslam do 137 i lykam orzechy brazlijskie. Czy mozecie cos wywnioskowac z tych wartosci?
  • Z góry przepraszam za długość postu - chcę opisać jak nawięcej - i za haos ale przy ft3 0% trudno mi się skupić na czymkolwiek... a było tak dobrze jeszcze niedawno :( Lecze się od wiosny 2009. Zbadałam wówczas T3 minus 14,29% T4 minus 27,94 i tsh 1,63 dostałam E25 i zaczęłam czytać forum tak bardziej dla wiedzy bo czułam się super, latałam na siłownię 2xw tyg i miałam super nastrój. Z dziwnych objawów mam śnieg optyczny i hipotonię ortostatyczną i poposiłkową, spadki cukru gdy nie jem ok...
  • Witam, własnie odebrałam wyniki, proszę o odpowiedź na pytanie czy powinnam zacząć brać novothyral zamiast letroxu? jak ewentualnie ustalić dawkę jesli teraz biorę 150 mg letroxu. jak walczyć z anemią?? FT3: 2,73 (norma 2,00-4,40) to oznacza: 30, 42%, FT4: 1,33 (norma 0,93-170) to oznacza: 51, 95%. TSH: 1,17 (norma 0,27-4,20) Ferrytyna: 12 (norma 15-150)
  • tsh 1.69 ft3 4.67 ft4 1.39 to wyniki mojego syna. zrobiłam mu ostatnio komplet badań,poniewaz ciągle narzekał na złe samopoczucie i bez przerwy łapał infekcje.poza tym ja od lat walczę z nadczynnością.Z tymi wynikami poszliśmy do enokrynologa a ona nam na to,że są w porządku i że podwyższone ft3 jeszcze nie świadczy o chorobie.czy ma rację??proszę o pomoc
  • Zalezalo mi na kuracji Novothyralem. Minelo jakies 6 tyg., a ja jakos nie widze sensu by ciagnac to dalej. Mam wrazenie, ze mi nie sluzy (klopoty z sercem, uczucie roztrzesienia). Czy jest ktos, kto zrezygnowal z Novo i wrocil do samego Euthyroxu?
  • Jestem w 6 tygodniu ciąży (licząc od ostatniej miesiączki). Obawiam się o jej przebieg w związku z niskimi Ft3 i ft4. Moje ostatnie wyniki (z [b]30 października[/b]) to: [b]Ft3[/b] poniżej normy [b]3.73[/b] (4.00 – 8.30), a to jest - 6,28% ! ( na minusie!) [b]Ft4[/b] przy dolnej granicy [b]9.09 [/b](9.00 – 20.00) czyli 0,82% - też ciekawie :- ( Jestem od roku na 75 Novothyralu i dopiero od tygodnia na 50 Euthyroxu. Wcześniej , przez sierpień i wrzesień, byłam na 75 ...
  • witajcie, wlasnie otrzymalam wyniki hormonow (tsh, anty-tpo, anty-TG, ft3,ft4) i morfologii, wszystko jest w normie, zastanawia mnie, czy ft3 i ft4,oba na poziomie 49% (no z roznica 0,5%) to ok? wydaje mi sie ze tak,ale wole zasiegnac porady. Dodam ze lekow zadnych nie biore, czekam na wizyte u ENDO, wtedy tez poprosze o USG tarczycy. Jak pare lat temu mialam ją badana (2006 i 2007) to byla bardzo mala, w 2007 pojemnosc 4,6ml (w 2006 była większa),ale TSH i anty-TPO w normie. Przez jaki...
  • na czym polega "mechanizm obronny" tarczycy podczas dużych ćwiczeń fizycznych?? Kiedyś wyczytałam tu trochę na ten temat i pisaliście, że nie należy dużo ćwiczyć, bo.. i tu nie pamiętam.. No to nie ćwiczyłam dużo.. tyłam choć dietę trzymałam. Gdy robiłam coś z sobą nic się nie działo wielkiego, zmiany niewielkie, jak mało "robiłam" tyłam, a jak nic nie robiłam to też tyłam. Doszłam do momentu wielkiej frustracji. Od stycznia zarzynam się wręcz na siłowni. W pierwszym miesiącu schudłam 6kg i ...
  • witam niedawno pisałam o swoim bardzo niskim tsh bo 0,005 przy bardzo dobrym samopoczyciu żadnych dolegliwości związanych z nadczynnością tarczycy. przyznam że wasze posty bardzo mnie pocieszyły i za waszą radą zrobiłam jeszcze raz tsh ft3 i ft4 oto ich wyniki tsh- 0,011 ft3-3,45 (2,57-4,43) ft4-1,26 (0,93-1,7) co o tym myślicie wydaje mi się że ok jutro jadę do endokrynologa mam nadzieje że nie będę musiała łykać żadnych leków narazie nawet witamin ani żelaza nie biorę bo wy...
« poprzednie 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.