gardło

gardło

(463 wyniki)
  • Czy ktoś z Was to ma...? wykluczyłam cukrzycę, byłam z tym u laryngologa-usłyszałam że to przez to że miałam wycięte migdałki.. i mam doraźnie nawilżać gardło.. robiłam badania z kału na Candide, bo wcześniej ją miałam po antybiotykoterapii...ale nic nie wykazały.. wypijam mnóstwo w ciągu dnia, żuję wiecznie gumy...aż mnie zęby bolą,czy możliwe żeby borelioza powodowała taką suchość w gardle??? wymaz z gardła nic ciekawego też nie pokazał!
  • Wiktorze prosze o radę. Wczoraj moja córka pluskała się w przydomowym basenie a pózniej zjadła duze lody, wieczorem wszystko było ok., miała duży apetyt. Dzisiaj rano po śniadaniu zaczeła sucho gardlowo kaszleć i mówi że przy przełykaniu boli ja gardło a takze mówi ze jej troche niedobrze. Gorączki nie ma. W domu mam sulfur 30, calcarea carbonica 15, pyrogenium 9. Mieszkam w małej miejscowości i jeśli zamowię lek (bo ich nie ma w aptece) będą prawdobodobnie dzisiaj poźnym popołudnem lub jutro...
  • Witam czy ktoś robił to badanie? wiem że ma ono na celu ocenę stanu jamy nosa i nosogardła, jak się je wykonuje i czy nie będzie problemu z jego zrobieniem u 12 miesięcznego dziecka?
  • Witam, mam problem z gardłem. Wizytę u laryngologa mam za tydzień, ale chcę zadać pytanie. Oprócz tego, że często mnie lekko boli gardło - bez temperatury itp objawów, od chyba ponad dwóch lat na tylnej ścianie gardła mam malutką narośl, która nie boli, nie rośnie, wygląda jak mały ( na oko średnica - 2 mm) balonik wypełniony wodą. Lekarz powiedział, że to jest wynik przebytych przewlekłych infekcji gardła. Wyniki morfologii mam super, a zdajecie sobie sprawę, że najbardziej boję się......
  • mam pytanie, czy macie taki objaw jak gula w gardle? U mnie to sie pojawilo nagle, bylo to oczucie jakbym miala jakas kulke w gardle, ktora czulam przy przelykaniu sliny. Potem sie uspokoilo troche w trakcie leczenia, a teraz od czasu do czasu sie pojawia. Najczesciej popoludniu, ale czasem juz sie z tym budze i przeszlo z "kulki" w takie odczucie jakby mi ktos caly czas zaciskal lekko reke na gardle. To jest umiejscowione na samym dole gardla, zaraz nad miejscem gdzie zbiegaja sie obo...
  • nie wiem dlaczego, zawsze mi smakowalo,robie go na rozne sposoby - ale zauwazylam,ze nnie moge zjesc tyle miesa co kiedys.miele te obiad i miele i nie wchodzi. mąż wpiernicza,a ja???....nie wiem - chyba przerzuce sie na rybe,bo co zrobic. ale ile mozna jesc ryby. dobrze,ze istnieja dni pw i pizza ;) moze macie jakies pomysly na piers?
  • Była dziś u laryngologa i stwierdził że mam bardzo suchą śluzówke w gardle. Oprócz dużej ilości wody do picia zlecił nawilżanie gardła wit A+D3. Mam pić z łyżeczki 3x20 kropli tej witaminy. Czytam jednak w ulkotce i pamietam bo mam dziec że wit A+d3 odmieżałao sie wkroplach i owszem ale były to maleeńkie ilości. Teraz przy tych upałach jeszcze takie ilości tej witaminy... za wizyte zapłaciłam 120 zł i dalej nic nie wiem.
  • Strasznie boli mnie gardło. Tak na anginę. Zawsze pomagał mi cholinex. Teraz pani w aptece powiedziała mi że nie wolno. Gardło strasznie ale to strasznie boli. Macie jakieś pomysły z domowych sposobów, przy 7 miesięcznej ciązy???
  • Witam, Moim problemem jest gardło. Zauważyłam, że od dłuższego czasu (jakiś rok) cały czas (co kilka sekund, minut) muszę zaciskać gardło. Sama nie wiem co mnie do tego zmusza. Bez tego czuję się jakby było jakieś puchnące, odrętwiałe...być może to jakiś nerwowy nawyk? Czy ktoś miał coś podobnego? Dodam że od jakiegoś czasu mam guzek za prawym uchem (lekarz stwierdził że to powiększony węzeł chłonny.
  • Gardlo nieco bolące, ale przede wszystkim czuje straszną suchosc. Co pomoże? Inhalator mam....
  • Chciałabym się dowiedzieć, czy ktoś z was miał może wycinany brodawczak z gardła...zmiana nie jest duża...lekarz powiedział, że to będzie zabieg i wyjście do domu tego samego dnia...zabieg przy znieczuleniu miejscowym....Jak długo trwa mniej więcej taki zabieg...i jak potem czuję się osoba , która była mu poddana. Jak z jedzeniem? i czy trzeba leżeć?
  • Ogólnie to nic się nie dzieje poza zmianami na zdjęciu widać na prawej stronie gardła takie nierówności. Gardło często zaczyna mnie boleć ale psikam tamtum verde i przechodzi, po za tym nic innego się nie dzieje proszę o porady co to może być? Będę wdzięczna za wszelką pomoc. Zdjęcie gardła jest link po dołem
  • dziewczyny dziś rano miałam dziwną sytuację, czułam jakby mnie coś ściskało w gardle, więc "odchrząknęłam" a tu skrzepy krwi. trochę mnie to przeraziło. zastanawiam się skąd ta krew, nie wiem czy to możliwe żeby zbierała się np z krwawiącego dziąsła( zazwyczaj po umyciu zębów jeden mi krwawi), czy to objaw czegoś gorszego. wiem że nikt nie postawi diagnozy ale może któraś z Pań miała podobną sytuację będę wdzięczna za każdą odpowiedź
  • Witam oto moje wyniki badan styczen 2007 - samopoczucie dosc dobre ft3 2,64 (1,8 - 4,2) 35% ft4 1,34 (0,8 - 1,9) 49% usg tarczycy tarczyca dwuplatowa polozona typowo o wymiarach prawy: 24x20x55 lewy: 19x22x53 ciesn 8 echogennosc gruczolu niejednorodna, w placie lewym w jego przedniodolnej czesci widoczny jest normoechowy guzek lity o wym 17x15 i guzek o srednicy 7mm wezly chlonne nie powiekszone wrzesien 2008 - delikatne dlawienie w gardle tsh - 0,55 ft3 - 2,...
  • Witam, Bardzo prosilabym o porade w mojej sprawie, ponieważ nie mam się do kogo zwrócic... Lecze dzieci u pediatry w Medicoverze, ktora z powodzeniem stosuje u nich homeopatie, ale z sobą do niej nie pojde przecież.... Mój przypadek wygląda tak: Po zapaleniu zatok leczonym antybiotykiem pozostała mi lepka wydzielina w gardle. Cały dzień czuję gulę w gardle, wydzielina jest biała, śluzowata, odkasłuję ją głównie rano (dużo), w ciagu dnia rzadziej, ale też. Odkasływanie w ciągu dn...
  • Nie znalazłem, aktualnych postów na temat wydzieliny spływającej po tylnej ściane gardła, więc postanowiłem założyć nowy post. Mój problem trwa od około pół roku. Na tylnej scianie gardła pojawiła się wydzielina ropna, często mam katar i zatkany nos,chrząkam i kaszle jak gruźlik, do tego w nocy chrapie jak niedźwiedź. Stałem się uciążliwy dla domowników i współpracowników, bo jak to określili aż przykro im tego słuchać. w sumie wcale się im nie dziwie, bo dla mnie to też nic przy...
  • Witam Ostatnio miałam jakas infekcje gardła. Brałam antybiotyk plus tamtum verde psikane.Pomogło. byłam wtedy na zwolnieniu i siedziałam w domu. Wróciłam do pracy(jestem nauczycielką) i te bóle gardła wróciły odtąd kiedy zaczęłam znowu intensywnie nim pracować. Tamtum teraz nie pomaga strepsils intensive tez niekoniecznie.Znacie może jakieś domowe naturalne sposoby na bóle gardła? Pozdrawiam
  • witam od ponad roku mam ciągle problem z gardłem mniejszy lub większy raz boli raz drapie nic nie pomaga jaieś 3 tyg temu usunięte migdały efektu raczej nie ma gardło dalej pobolewa i zaczyna znów drapać możecie coś poradzić podać przykład jaiejś kuracji homeoapatycznej z góry wielkie dzięki
  • Macie coś takiego? Ten objaw towarzyszł mi przez długi czas aż w końcu minał i własciwie już zdążyłam o nim zapomnieć a tu od kilku dni znów niespodzianka ;( Głos mam gardłowy, gardło ściśniete, piekące oczy, piski w uszach i uszy zatkane, sztywny kark, bóle mięsni nóg, mdłości i biegunkę. Do tego ból kręgosłupa. Skad mam wiedzieć czy to herx, nawrót objawów bb czy grzybica?
  • dziewczyny, czy odczuwacie czasem tego cholernego gula, wlasnie na wysokosci tarczycy? A jesli nie gul, to gilgotanie, jak nie gilgotanie to ucisk, a jak nie ucisk to pieczenie. Znacie ten stan? I jeszcze jedno pytanie - czy bola Was lydki? I jakiego typu to jest bol? Bo u mnie jest dziwnie i nie wiem czy to do tarczycy - takie rwania, jakby ktos wzial zlapal za zyle i miesien i ciagnal. A potem przechodzi. Znacie taki bol?

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.