Gazeta.pl   Forum   Turystyka   Świat: Europa   Chorwacja, Słowenia i Czarnogóra   gdzie

gdzie

(429 wyników)
  • Gdzie jest najlepsze miejsce nad wodą w okolicy Sibenik, może Brodarica ? i jakie są tam ceny na początku września ? Dziękuję za propozycje.
  • Czytam wątki, ale nie znalazłem satysfakcjonującej odpowiedzi. Proszę o podpowiedź gdzie pojechać tym razem. W 2010 roku byłem w Primosten, zwiedziłem: KRK, Trogir, Split. Tym razem chcę pojechać w inne miejsce. Zastanawiałem się nad wyspą, ale trochę szkoda czasu na promowanie i zastanowiła mnie jedna z wypowiedzi forumowicza o pożarach i ewakuacji. Pomyślałem żeby pojechać w okolice Dubrownika i tu moja prośba o podpowiedź miejscówki w tamtych okolicach. Jadę z synkiem 2,5 roku, żoną i sios...
  • Witam . Jade na 10 dni do Trogiru, zawsze robie tak ze codziennie inna plaza , czy mozecie polecic jakies fajne w poblizu ?
  • Witam w tym roku ze względu na małe dziecko padło na coś bliżej niż Grecja, Bułgaria. Wybraliśmy Chorwację ale kompletnie nie wiemy gdzie jechać ktoś polecał mi Nin ale zaś wyczytałem że woda zimna. Mówię od razu, iż nie musimy mieć piachu ale głazów też nie. Najbardziej interesują nas ciepła czysta woda. Łagodne wejście do morza oraz średnio spokojna miejscowość tzn. nie wielkie miasto ale też nie dziura typu dwie chatki i koniec. Jedyny wypad na razie jaki przewidujemy to Plitvickie jezi...
  • Witam, Wybieramy się pierwszy raz do Chorwacji, 4 osoby, samochodem, w sierpniu, myśleliśmy aby zatrzymać się gdzieś w okolicach Dubrovnika, jakie miejscowości, plaże polecacie? Znacie jakieś konkretne apartamenty godne polecenia lub pola namiotowe? Pozdrawiam
  • Witam, pewnie zdubluję wątek, ale pewnie i doświadczenia macie nowe :) w tym roku chcemy wybrac się do CRO z naszą 1,5r córcią. Czy ktos mógłby nakierowac nas na miejsce, gdzie bedzie plaża piaskowa, żwirowa, albo chociaż przyjazna-kamienista? dotychczas byliśmy w Bibinje (beton) i w Primosten (kamienie - było nieźle), ale chcielibysmy czegoś nowego i niedaleko. najlepiej jakaś mała miejscowość. z góry dzięki! :)
  • Witam. Czy może mi ktoś z bywalców Chorwacji poradzić które miejsce będzie najpewniejsze pod względem stabilności pogody i w miarę ciepłej wody w Adriatyku w końcówce czerwca. W grę wchodzi Baśka Voda, Orebic lub miasto Pag. Wiem ,że temat pogody to ruletka i wróżenie z fusów. Wiem ,że zdarzały się w czerwcu załamania pogody. Ale nie chodzi mi o przewidzenie konkretnej pogody w czerwcu, tylko jakie są Wasze doświadczenia, które z tych miejsc bedzie w miarę najpewniejsze?Byliśmy w Cro już ...
  • sam się muszę przekonać jak jest w ulcinj bo po waszych wpisach trudno wyczuć ,więcej pozytywów i bardzo dobrze bo się nakręciłem na ulcinj tylko proszę was powiedzcie mi gdzie spać taką gromadką ?????????
  • Witam, Wybieramy sie z zonka i corka (2 latka) do Chorwacji. Myslelismy o polnocy..Istria (moze Rabac, Pula, Rovnij)?? Co proponujecie?? Doradzcie:) Moze ktos ma namiary na fajne kwatery?? pozdrawiam
  • plany na wakacje 2011 - CHORWACJA Witamy po wielu przemyśleniach tym roku zdecydujemy się na wyjazd do Chorwacji - okolice TUCEPI, DALMACJA Termin: okres wakacji, a konkretniej od początku lipca do połowy sierpnia. Milo będzie nam poznać osoby, które w tym czasie planują także pobyt w jednym z tych krajów, a jeszcze milej będzie poznać osoby, które szukają towarzyszy podróży do tego kraju. PARKA ZE śLĄSKA
  • Pod koniec czerwca wybieramy się w 3 osoby (dziecko 9 lat) na kilka dni do Chorwacji. Przyjeżdżamy promem z Wenecji do Splitu, chcemy wynająć samochód i pojeździć po Dalmacji. Mnie zwłaszcza interesuje park narodowy Krka z wodospadami krasowymi. Jeśli ktoś ma jakieś namiary na noclegi w tych okolicach i rady na ciekawą trasę, będę wdzięczna. To dla nas pierwsza wizyta w tym kraju.
  • Witam serdecznie i z góry dziękuję za wszelkie porady i pomoc. A więc zacznę od tego, że w lipcu jedziemy w 4 osoby dorosłe i 1 dwu letnie dziecko do Portoroz i potrzebuje dobrych rad gdzie dobrze zjeśc co zobaczyc itp. Przede wszystkim proszę o radę gdzie znajdę jakiś w miarę tani parking na cały tydzień bo w moim hotelu życzą 18E/doba także jak jedziemy na tydzień to trochę dużo... Również proszę o porady na temat dobrych restauracji w których można zjeśc powiedzmy do 20E/osoba Może kto...
  • Wybieram sie w tym roku do Czarnogóry i mam tylko jedno male pytanko odnośnie stacji benzynowych a raczej jakości paliwa ( dokładnie diesel) na tych stacjach. Nie chciałbym sie pewnego dnia ździwić tym że chce podjechać coś zwiedzić czy zobaczyć a autko nie chce zapalić. Mam dosyć wrażliwy samochód na złą jakośc paliwa dlatego pytam żeby obeszło sie bez niespodzianek kosmicznych wydatków i przede wszystkim szukania mechaników czy też części-chyba bym zszedł na zawał z nerwów - odpukać... Może...
  • Mam wielką prośbę.Rok temu bylismy w Stanici k/o Omisu.Miejsce to uważam za raj na ziemi:piękna kamienista plaża,mała mieścina i co dla nas b.ważne-kwatery nad samym morzem.Nasza była w trzeciej linii,ale w pieszej odległości od plaży.Czy na pd. Peljescu są miejsca, w ktorych znajdziemy kwatery blisko moża, aby nie trzeba bylo jeździć autem? Serdecznie dziekuje za pomoc.
  • Witam wybieram się na 7 dni do chorwacji we wrześniu i chcialabym zapytac gdzie najlepiej zeby troche odpocząć popływac i z 2 dni pozwiedzać? Napewno Plitvice i co jeszcze uważacie że koniecznie... proszę o radę, dodam tylko że lubie też snurkować.... pozdrawiam i czekam na porady?
  • Witam, Wybieramy sie z zoną i corka (4 lata) do Chorwacji. +3osoby Termin 25czerw-14dni Myslelismy o polnocnej Dalmacji Co proponujecie?? Doradzcie:) Moze ktos ma namiary na fajne kwatery z polskim rezydentem? pawelpietak@tlen.pl
  • Witam pewnie ile miejscowości tyle opinii ;) 2 lata pod rząd byliśmy w Cro - Orebić i Tucepi, podobały nam się bardzo. Szukamy czegoś podobnego, ale nie wielkiego miasta jak Makarska, gdzie ruszyć na plazy się nie da. Dodam, że będzie to wypoczynek z dziećmi i nie chciałbym też trafić do zupełnej dziury. Będę wdzięczna za odpowiedzi i namiary.
  • Witam, Wybieramy się w cztery osoby (3 dorosłe plus 5 letnie dziecko) od 23.06 na 2 do 2.5tyg. Może namiary na apartamenty? Ponieważ jedziemy z dzieckiem najchętniej w miejscowości z zapleczem gastronomicznym, plaża żwirkowa, nie musi być nad samą wodą, pomieszczenia z klimatyzacja (ale też nie za wszelką cenę). Miejsce,które byłoby bazą wypadową do pobliskich atrakcji turystycznych. Rozważamy pobyt na odcinku od północy Chorwacji do Riwiery Makarskiej (z opcją wypadu do Dubrownika). Bard...
  • Witam, Czy ktoś z Was ma namiary na tanie, sprawdzone i czyste noclegi w Zagrzebiu (hostel, apartament)dla 2-3 osób? Tanie tzn. takie poniżej 20 Euro za osobe. Przeszukałem net ale to co udało mi sie znaleźć nawet w niby tanich hostelach jest pow. 20 Euro od łebka. Ponadto tak naprawdę nie ma zbytnio dużego ich wyboru. A może macie też namiary na jakis fajny nocleg na trasie Zagrzeb - Slavonski Brod. Pozdrawiam
  • Witam Mam takie pytanie gdzie są najwieksze fale w Chorwacji ( podajcie jakie miejscowości ) Jadę z 17 miesiecznym dzidzi i chce by miało "radochę" i ja oczywiście też :)
« poprzednie 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Ostatnio odwiedzane wątki

Polecamy:

Top 10 miast w Europie, które warto odwiedzić

Tam trzeba pojechać chociaż raz w życiu!

Najbardziej imprezowe rajskie wyspy świata

Wycieczki po nocnych klubach, imprezy na plaży do białego rana...

Top 10. Najseksowniejsze miasta świata

Miasta zmysłowe i pełne atrakcji, w których można przeżyć najgorętszą przygodę życia.