Gazeta.pl   Forum   Turystyka   Świat: Europa   Grecja i Cypr   gdzie

gdzie

(433 wyniki)
  • Kochani napiszcie gdzie bedzie chociaz nieco chłodniej w lipcu. Chcemy wybrac sie z mezem i 2 letnim dzieckiem na wakacje. Inny termin/miesiac nie wchodzi w gre, ponieważ tylko w lipcu mąż może wykorzystać urlop.
  • Chciałbym się wybrać do Grecji. Samodzielnie, z żoną i synem. Poodpoczywać, bez nacisku na zwiedzanie, wolę popływać w czystym morzu. Pytanie do ludzi, którzy wybrali się samodzielnie do Grecji: - jak najlepiej - samolot (tanie linie?) czy autokar? - gdzie aby były piękne widoki i czyste morze? - kiedy - do kiedy tam jest sezon?
  • Przeglądam forum i widzę, że dużo pisuje tu osób bardzo dobrze zorientowanych w kwestii wczasów z dziećmi, dlatego bardzo proszę Was o pomoc. Potrzeba nam: - ciepłej wody w morzu, - piaszczystej plaży, - płycizny i piasku na dnie, - niskich fal/zero fal, żeby nie zmiotło nam naszej 3latki. Co do hotelu zdecydowaliśmy się na All Inclusive, w spokojnym miejscu z placem zabaw, bez hałaśliwych animacji w godzinach wieczornych, z daleka od tawern, dyskotek itp. hotel bezpośrednio przy pl...
  • Czy ktoś wie gdzie zostały zrobione te zdjęcia. Kolega jest na wakacjach i bawimy sie w odnajdywanie miejsc które on uwieczni. Nie mogę sobie dać rady z tymi zajęciami. ,
  • Szukam plaz piaszczystych !Doslownie ale i zejscie do morza piaszczyste .Turcja mnie zawiodla plaza moze i piaszczysta ale zejscie do morza to juz po kamieniach czy zwir caly czas, a ja tak lubi chodzic brzegiem morza!
  • Zamierzamy jechać z mężem za granicę w sierpniu. Nasza córcia będzie miała wtedy roczek. Gdzie można polecieć? Może jakieś wskazówki? Chcielibysmy połazić z wózkiem i troszkę pozwiedzać? Tylko gdzie, aby nie było górzystych czy kamienistych terenów?
  • No właśnie. Mamy bilety do Aten na 15 marca, jedziemy na dwa tygodnie z dwójką dzieciaków (3 i 1.5 roku). Nastawiamy się trochę na zwiedzanie, trochę na spacery, trochę na plac zabaw i aquaparki. Gdzie z Aten jechać? Myślałam o Krecie (czy tam już będzie w miarę ciepło wtedy?) Jakie są realne koszty dotarcia z Aten na Kretę? A jak z temperaturami na innych wyspach? Fajnie byłoby zimowych kurtek nie brać...
  • witam szukam ciekawego miejsca na wakacje dla samotnych osob zeby wypoczac zabawic sie z fajna plaza,by sie nie nudzic poznac fajnych ludzi...
  • Wiem, że Parali, ale jakie hotele? Jestem mało wymagająca: wystarczy plaża piaszczysta i hotel z wyżywieniem blisko plaży, animacje niekoniecznie, bo wybieramy się na początku czerwca. Nie znam Grecji kontynentalnej wogóle, ale klimat grecki baaaaaaaardzo mi odpowiada: wypróbowałam na Rodos i Zakynthos:) Co polecacie??? Jaki hotel i z jakiego biura- oczywiście liczę na last minute.
  • Witam. Proszę o polecenie fajnego, rodzinnego hotelu w pobliżu piaszczystej plaży. Pozdrawiam.
  • Witam Planujemy wybrać się z dwójką dzieci (2 i 6 lat) do Grecji - najchętniej na wyspy. Wybieramy się na samodzielnie zorganizowane wakacje więc chcę znaleźć jakieś lokum - ale nie wiem gdzie :). Chcielibyśmy pojechać w okolicę z piaszczystą plażą, z dużą ilością atrakcji dla dzieci - np. aquapark, delfinarium, tor gokartowy, plac zabaw, dostęp do ciekawych wycieczek typu rejs statkiem czy zwiedzanie jakiegoś zamku. W zeszłym roku byliśmy na Majorce i tam tego typu udogodnień było naprawdę ...
  • Planuję urlop na Korfu. Którą część wyspy polecacie najbardziej? Jakiś konkretny hotel. Najlepiej coś z Grecosa, jeśli ktoś był? Lub w ogóle z wysp greckich (tylko Zakynthos odpada), ktoś ma jakiś fajny hotelik od Grecosa. To czego szukam w temacie hotelu to widoki i położenie -dobra baza wypadowa do zwiedzania i ładna lokalizacja. będę wdzięczna za sugestie:)
  • Mamy koncpecje lotu na Krete na wlasna reke, jednak jedyne loty dostepne sa przez Ateny i trwa to 8h. Z rocznym dzieckiem wolimy tego uniknac, dlatego mam pytanie o czartery: czy ktos kupowal bilet na lot czarterowy? Zaczelam sie dowiadywac, to powiedziano mi, ze najwczesniej na 2 tyg. przed wylotem mozna taki bilet kupic. Czy zna ktos biuro, ktore takie bilety sprzedaje na pol roku przed wylotem? Moze byc na wszystkie wyspy greckie, hotel to juz rzecz drugorzedna, zawsze sie cos znajdzie. ...
  • mam zamiar wybrac sie do Grecj z rodzina 2+1, bedzie to nas pierwszy raz.. gdzie wg Was warto wybrac sie najbardziej? z racji jeszcze malego dziecka preferujemy typowa forme odpoczynku bez wieczornych wypadow, czyli blogie lenistwo w hotelu, na plazy.. dzieki za sprawdzone rady..
  • Wybieram sie na Krete w tym roku. Jestem w 4 msc ciazy, gdzie mam sie ew. udac gdyby cos niepokojacego sie dzialo? Czy do prywatnego ginekologa mozna sie tak z miejsca umowic? Bede w ok Chania. Mam oczywiscie nadzieje ze nic zlego dziac sie nie bedzie, ale bede duzo spokojniejsza wiedzac co i jak :-)
  • szukam ofert i szukam i znalezc nic nie moge. chcemy poleciec z naszym berbeciem we wrzesniu do Grecji (najchetniej wyspy), chlopak bedzie mial wtedy rok i 3mies. poczatkowo myslelismy o AI, ale jak juz to bylo ok, to plaza kamienista labo jej brak..a tu zamek z piasku trzeba wybudowac :) Co byscie polecili dla wyjazd dla takiej rodzinki? musi byc plaza piaszczysta, dobre zarcie (albo AI albo HB i obok dobre knajpki) i kameralnie. Zadnych gigantycznych resortow z animacjami, bo to nie dla na...
  • Czy możecie polecić jakieś fajne hotele na urlop z 1,5 rocznym dzieckiem? Myślimy o wyjeździe do Grecji w II połowie czerwca. Zależy mi na piaszczystej plaży, a w hotelu opcji all inclusive. Ważne, żeby w restauracji hotelowej były foteliki dla dzieci, a hotel oferował łóżeczka. Będę wdzięczna za wszelkie namiary:-)
  • Witam szanownych Forumowiczow :) Za tydzien wybieram sie do wspomnianej miejscowosci i mam w zwiazku z tym kilka pytan. Moglby ktos polecic jakies restauracje/bary/budki_z_jedzeniem, w ktorych bede mial pewnosc, ze jedzenie bedzie dobre i po wizycie tam nie spedze nastepnego dnia na sedesie? ;) Jednym slowem: gdzie daja dobrze zjesc? Druga sprawa... plaze. Bedziemy mieszkac w hotelu Matina, na poludniowym krancu Faliraki. Gdzie tutaj znajde w miare ladna plaze? Plaza nudystow raczej o...
  • witam, chcemy w tym roku wybrać się na wakcje do Grecji. Poszukuję fajnego hotelu w I linii brzegowej - najlepiej ze zjeżdżalniami - jedziemy z 4-latką:) Może coś polecicie?
  • Słyszałam że ponoć na początku listopada jest jeszcze całkiem ciepło na Cyprze. Nie zależy mi na upałach, tylko żeby po prostu można było założyć spódnice i krótki rękaw bez obawy, że się zmarznie w ciągu dnia :) Wieczorem to wiadomo, sweter się przyda. I fajnie jakby było można się jeszcze kąpać w morzu... które miejsce na Cyprze polecacie? Zalezy mi na tym, żeby było co robić, gdzie pójść wieczorem (fajne knajpy, sklepy, niekoniecznie disco) i żeby ze dwie ciekawe wycieczki fakultatyw...
« poprzednie 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Ostatnio odwiedzane wątki

Polecamy:

Top 10 miast w Europie, które warto odwiedzić

Tam trzeba pojechać chociaż raz w życiu!

Najbardziej imprezowe rajskie wyspy świata

Wycieczki po nocnych klubach, imprezy na plaży do białego rana...

Top 10. Najseksowniejsze miasta świata

Miasta zmysłowe i pełne atrakcji, w których można przeżyć najgorętszą przygodę życia.