-
Nie znam się kompletnie na urzędowych sprawach, PITa zawsze zanosiłam księgowej. W tym roku mi się nie chce, chciałabym też złożyć deklarację przez internet, ponoć szybciej kasę wtedy przysyłają. Powiedzcie durnej babie, bo ja tego znajść nie mogę, podobno na stronie ZUSu można sobie samemu rozliczyć, a jak nie to polećcie jakiś program :)
-
Są takie miejsca w Polsce, gdzie bycie jest oczywistością, ale nie zawsze składa się, żeby tam trafić. Są miejsca mniej oczywiste, ale miałybyście ochotę z jakichś powodów tam się wybrać.
Co to jest w Waszym przypadku?
Ja nigdy nie byłam we Wrocławiu.
I Biskupin mnie ciągnie.
-
Szukam wełny lub wełny zmieszanej z czymś, na sweter, taki typu wyciągnięty sweter Włóczykija. Macie jakieś wypróbowane miejsca, gdzie kupujecie tego rodzaju rzeczy, albo podpowiecie mi, jak wybierać wełnę w sieci (albo jak nie wybierać)? Druty mam :)
-
Urodziła już??
-
..... Wilanowie. Potrzebuję informacji czy jest jakiś lokal w okolicach pałacu o zdrowo-rozsądkowych cenach i zdolności obsłużenia ponad 30 sztuk gości na raz. Syn ma wycieczkę klasową i chcą nam dzieciaki napaść w MacDonaldzie, a mi to absolutnie nie odpowiada. Może być jakaś naleśnikarnia. No wszelkie lokale gastronomiczne nie serwujące fast food-ów, i gdzie cena będzie znośna tak kole 15-20 zeta na głowę, dania wcale nie muszą być dwa.
-
baby, moja mum ma jutro urodziny, dostanie ekspres j.w od mojego brata, ja mam kupic np. filizanki i kapsułki.
tylko gdzie?
mam mało czasu, wiec musi byc wawa, no musi :)
heeelp!
-
taka sonda
zawsze kupuję mrożone, bo nie wiem, gdzie mozna kupić świeże, które są świeże :)
Pytanie nie dotyczy tych, co mieszkają nad morzem :)
-
Pytanie za 100 pkt: Co robi wyrodna na urlopie ? Leży i pachnie ?
Nie, zaczyna odgruzowywać chałupę ;)
Co robicie z wisiorkami, naszyjnikami wszelakimi?
Od dwóch lat zaczęłam kupować różne cudeńka i zaczyna mnie to przytłaczać. Na razie wisi na dwóch haczykach wbitych w drzwi szafki, ale się już plączą rzemyki z łańcuszkami...
-
Słuchajcie, chcemy wyjechać nad morze 2 kwietnia na tydzień i mamy problem... szukaliśmy takiego ośrodka, który byłby blisko morza, z wyżywieniem i nie jakiś mega drogi a super gdyby miał kącik zabaw dla dzieci (na wypadek brzydkiej pogody) i mamy problem - gdzie nie zadzwonimy to mówią, że bylibyśmy sami w ośrodku w tym terminie i nie opłaca im się odpalać kuchni, więc wchodzi w grę tylko opcja beż wyżywienia :(
Może poradźcie gdzie można wyjechać nad morze, żeby była kuchnia i żeby można ...
-
podobno niektórzy oglądają za pośrednictwem internetu różne programy - ja chciałabym obecnie znaleźć i obejrzeć programy Trinny i Susannah i Gok Wana, bo akurat mam jakąś fazę na metamorfozę... no i nie umiem znaleźć :( umiem znaleźć filmy, ale programów TV niestety jakoś nie... czy jest jakiś sposób wyszukiwania, albo miejsce, albo czy ktoś mi może cokolwiek doradzić?
ps. gdyby ktoś nie chciał publicznie z jakiś powodów, to mój mail gazetowy jest jak najbardziej działający ;)
-
Wyobraźcie sobie że przy składaniu podania o przyjęcie mojego dziecka na kolejny rok do przedszkola musze już określic do jakiej szkoły chce ja posłać w roku 2012/2013 sic!!!!
I mam zagwizdkę bo tak de facto nie iteresowałam się tym tematem tak na serio myśląc że mam jeszcze rok czasu na to.
Do wniosku muszę wpisać szkołę odwodową i ewentualnie drugą jesli nie chce żeby chodziła do szkoły obwodowej - i nie mam pojęcia gdzie mam znaleźć pod jaką szkołę odwodową należymy, mam 3 podtawówki w p...
-
rocznym i 3 latkiem(prawie).
Pdajcie ajkieś pomysły bo ostatni raz byłam nad morzem jak bylam nastolatką a to było baaaaaaaaaaaaaardzo dawno.
tak zeby było niedaleko do plaży ale żeby nie było dzikich tłumów.
no i jak nie dopisze pogoda to tez żyby było gdzie wyjsć.
znacie takie miejsca?--
-
Hej dziewczyny,
poradźcie , gdzie wybrać się na w miarę aktywne wakacje z dwójką maluchów. Córa będzie w wakacje miała 3,5 roku a maluch niespełna roczek (więc będzie z nami popylał w chuście). Jako noclegi preferuję jakąś agroturystykę. Karkonosze niestety w tym roku odpadają ze względu na odległość (jedziemy autem) - 8 czy 9 godzinna podróż to nie jest szczyt moich marzeń. Myślałam o czymś w środkowej Polsce, względnie na Kaszubach. Rzucicie jakimiś pomysłami?
-
Nie mam sandałów. Potrzebuję sandałów! Mam duże wymagania odnośnie sandałów. Powinny być:
a. wygodne
b. niezbyt drogie (ecco odpadają, wydałam na ostatnią parę prawie 200 zł i podeszwy mi popękały po jednym sezonie)
c. żeby nie wyglądały jak obuwie ortopedyczne, no już bardzo ładne nie muszą być.
Wiecie, gdzie się takie kupuje?
-
Hurra! powoli dochodzimy...... do fajnego etapu wykańczania domu. Czyli meble, zasłonki, lampy etc.
Budżet już znacznie przekroczony więc szukam rozwiązań fajnych ale rozsądnych cenowo. Jak zwykle największy problem mam z lampami i nie chodzi tu tylko o kwestie finansowe. Z całą pewnością nigdy nie kupię żyrandola za 3000 zł ale pareset jestem w stanie wydać na coś co mi się spodoba, ale niestety mało co mi się podoba :-)
Dom wykończony w stylu klasyczno - angielsko - prowansalskim. Wszystk...
-
ale pojechałam jeszcze dziś do pracy autem zawieźć materiały dla kolegów. Potem pojechałam do kadr, Castoramy, odebrałam dziecko z przedszkola, zrobiłam zakupy spożywcze, wróciłam do domu, zrobiłam obiad, przyszedł chłop z pracy i pyta:
- a gdzie auto?
- no jak gdzie, przed domem
- nie ma
- jak nie ma???
Wychodzę przed dom, faktycznie nie ma...
Zgubiłam auto po drodze :D
-
Dziewczyny, może Wy mi pomożecie. Szukam i szukam i znaleźć nie mogę ;) Chodzi mi o miniserial "Scarlett" z 1994, powiedzmy, że ciąg dalszy "Przeminęło z wiatrem". Zależy mi, żeby można to było obejrzeć online, nie uśmiecha mi się kupowanie, zresztą na allegro i tak nie znalazłam. Będę wdzięczna bardzo :)
-
Super dom, tylko jeden mankament -mole..juz myslalam ze to jakis zwierzatka z krzwow, bo rok temu przy wietrzeniu na sloncu ciuchow nic w nich nie znalazla..niestety po poworcie, odkrywal teraz znow te okrotniki, i dzis jeden w recznikach...wryyyyyyyyyyyyyyy
Czym z tym walczyc, jak slonce bedzie to oczywiscie wszystko wyladuje--ale na razie u mnie z sloncem krucho...
Lawende mam ale juz z 2 letna czesc z woreczkach nierozpakowana.
Jakies zawieszki ktore przywozlam..ale moze macie jeszcze j...
-
-
Za chwile mnie coś strzeli! Mój młody nie dostał się do żadnego przedszkola! Co ja mam teraz zrobić? Aż mi się wyć chce z rozpaczy. Nie dość że kolejny rok w domu młodego uwsteczni to ja nie będę mogła iść do roboty. Ocipieję w domu i zwariuję! Pomocy i mocne uściski poproszę.