Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Polska i świat   Wielka Brytania i Irlandia   Matki Polki w UK   gdzie

gdzie

(435 wyników)
  • Z polek lokalnego Waitrose zniknela kasza jaglana (millet) i kasza gryczana (buckwheat). Gdzie Wy kupujecie te kasze?
  • JAK W TYTULE , GDZIE KUPIC DOBRE MEI TAI NOSIDLO , NO NIE WIEM NIBY NA EBAYU DUZO ALE NIE WIEM JAK Z WYKONANIEM, JA ZAWSZE UZYWALAM ORGINALNEGO MOBY , ALE DLA TATUSIA MALEJ CHCEMY MEI TAI ALBO CLOSE CARRIER , COS PROSTSZEGO NIZ MOBY DORADZCIE. CO MYSLICIE...
  • Jak w temacie. Pracuje przez agencję od ponad pół roku, wcześniej pracowałam na czarno więc się nie liczy. Nie zarabiam dużo (ok 12000p.a) ale przychody mam regularne i nie mam złej historii kredytowej, żadnych debetów, opóźnień w direct debetach itp. Mam kontrakt tylko prze agencję i pracuję na full time. Potrzebna mi jest karta kredytowa którą mogę wykorzystać w nagłej sytuacji. Nie zamierzam z niej korzystac czesto, tylko w razie jakiegoś nieprzwidzianego wydatku, (jak np. zdarzylo mi sie ...
  • Ok 350k. No wlasnie, majac taki kredyt czy macie jakies sensowne miejscowosci obok siebie lub same w takiej mieszkacie? Najlepiej od zachodniej czesci Londynu i bez council estates+ przyzwoite szkoly haha. Wynagania conajmniej jak na 1mln;)
  • Nie pytam o powod dla ktorego wyjechalyscie z pl, ani tez o przewage uk nad pl itp. Chodzi mi o to dlaczego wlasnie uk a nie np irlandia, francja... Rozumiem, ze jezyk ang moze byc jednym powodem, otwarcie rynku drugim, ale co jeszcze?
  • jak w tytule, gdzie kupie waze do swiatecznego barszczu? mialm piekna porcelanowa z Polski pamiatka po babci i wlasnie stluklam, normalnie jestem zalamana taka bylam do niej przywiazana... ach ze tez zachcialo mi sie ja dzis wyciagac i myc.. dziurawe rece.. pytanie teraz gdzie kupie nowa? klasyczna biala moze z delikatnym wzorkirm, ale jak najbardziej tradycyjna i zachowawcza?
  • szukam plynu micelarnego do zmywania makijazu 3w1: www.eucerin.com/product-finder/dermatoclean-3-in-1-micellar-cleansing-fluid/60984aedad467b653c3a4ead6abdf21d/ gdzie kupie online , z wysylka z UK ? z tego co wiedze to na tej stronie ani na ebayu nie ma, byc moze cos przeoczylam , gdzie jeszcze dostane?
  • Mam fobie. Boje sie igiel. dostaje regularnego ataku paniki, dusze sie, poce, placze, krzycze, bardzo rosnie mi cisnienie krwi. Sprawa robi sie juz nieciekawa, od 4 miesiecy mam zrobic badania hormonow, a ja sie zwyczajnie boje i nie ide. Pogarsza wszystko fakt, ze na zylach przedramion i dloni mam straszne zrosty i znalezienie dobrej zyly wiaze sie z co najmniej kilkoma nieudanymi probami, po czym kieruja mnie do szpitala, a tam to samo i proponuja zyly na nogach, na co sie w zyciu nie zgodz...
  • Zaczyna mnie trafiac powoli cholera. Przymierzam sie do zakupu prezentow dla dzieci na swieta i mam problem, bo tam gdzie ceny sa ok (Tesco, John Lewis), to wszystko jest Out Of Stock. Potrzebne mi: Play Doh Ice Maker, Duplo Fire Engine, V-Tech Bus i jakies ksiezniczki, moze mikrofon dla ksiezniczki na przyklad. Przejrzalam Bootsa, Mothercare, Argos, dwa powyzsze, gdzie jeszcze szukacie zabawek dla dzieci? Najfajniej by bylo z mozliwoscia odbioru ze sklepu.
  • Termin: koniec pazdziernika. 4 dni do dyspozycji, ale nie mamy samochodu, wiec samolot, pociag, autokar, eurostar wchodza w gre. Mieszkamy w Londynie. Bylismy juz w Paryzu, Lille, Bath, Edynburgu. Gdzie teraz jechac? Dwoje doroslych i trzylatka. Myslimy o Anglii, Francji, Holandii, Belgii, moze Wlochy albo Portugalia samolotem. Moze byc wycieczka laczona, dwa dni gdzies i dwa gdzies. Podpowiedzcie cos.
  • Juz tutaj nie zaglada, czy mi sie tylko tak wydaje? Cos jej nie widac...
  • Wszelakie: dzienne wieczorowe, na specjalne okazje. Ja zwykle wszystko kupuje w Monsoon. Chcialabym moze cos innego, ale nie cierpie lazic po sklepach i szukac.... gdzie isc?
  • Poszukuje lekkiej puchowej kurtki (nie bardzo napakowanej, bom wystarczajaco szeroka i mi wiecej faldek nie potrzeba), musi byc do kolan lub nawet za kolana i miec ladny plaszczykowaty ksztalt oraz chetnie kaptur. Jestem wysoka, wiec i dlugie rekawy wymagane. Styl miejsko-parkowy. Nie musi byc wyjatkowo piekna, ale tez nie chce wygladac jak w worku, bo juz ladne kozaczki mam i mi worek nie pasuje. Gdzie znajde takie cudo?
  • dla nastolatka 13l ,nie w internecie tylko sklep stacjonarny,najblizej Acton,lub Bond Street lub Oxford Circus.Ale wiadomo ze mozna gdzies dalej pojechac,byle nie na druga strone Londynu. Nie musi byc jakis koszmarnie drogi czy maksymalnie profesjonalny.Ale taki do domowego uzytku.
  • Chodzi mi o takie, na ktore zdjecie zostaje przyklejone. Dostalam kiedys od kogos taka kartke swiateczna, spisalam nazwe firmy, jednak teraz kiedy potrzeba, to nie moge znalezc. Wiem, wiem, moglabym wydrukowac zdjecia i kartki i ponaklejac sama, jednak niestety nie mam na to czasu (ani ochoty). Jesli ktos cos wie, to dajcie prosze znac.
  • Dziewczyny podpowiedzcie, gdzie kupić coś takiego ciepłego z kapturem, w co mogę włożyć noworodka, zapiąć zamek pod brodę i w wózku iść na spacer. Kto sprzedaje i jak to się nazywa. Dzięki.
  • aktualne na pieluchy? mozna gdzies? -- Ściągawka karmiącej mamy , piersi pełne mleka [b] Zajrzyj, a będziesz mądrzejszy - cz.I ; cz.II [/b] ► EDUKACJA!‼ ☼ Lancs. ☼
  • dziewczyny doradzcie chcialabym podszkolic swoj angielski przydalby mi sie jakis kurs ,ale mam male dziecko czy sa jakies szkoly tutaj gdzie mama sie uczy ,a w tym czasie w sali obok opiekunki zajmuja sie jej dzieckiem doradzcie cos jak szukac moze przez internet.dzieki.
  • witam, za tydzien sie przeprowadzamy, w nowym mieszkaniu nie ma lozka w sypialni wiec czeka nas zakup w zwiazku z tym ze codziennie mamy w lozku goscia w postaci corki, a juz niedlugo podejrzewam dolaczy do tych odwiedzin jej brat, poszukujemy duuuzego materaca na poczatek :) i super king jakis taki mi sie maly wydaje, 183/200, taki 200/200 to juz by bylo cos ale nie moge znalezc; jest szansa? gdzie szukac?
  • Mam pytanie, może któraś z Was miała coś takiego. Trzy tygodnie temu przez kilka dni dokuczał mi ból w klatce piersiowej, z lewej strony tuż pod piersią. Bolało zwłaszcza przy głęboki wdechu, ziewaniu, kichaniu. Generalnie zmiana pozycji nie ma wpływu na ból. Wybierałam się do GP, ale mi przeszło więc nie było po co. Kilika dni temu, ból powrócił, rano jest jakby mniejszy a wieczorem się nasila. Albo to tylko moja wyobraźnia, sama nie wiem. W każdym bądź razie boli przy głębszym wdechu. ...
« poprzednie 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Bądź u siebie

Zaproś znajomych, piszcie razem

Załóż forum prywatne