-
w domu!
[video]http://deser.pl/deser/10,88223,11744834,Szczecin_lezy_nad_morzem__a_Rzeszow_to_stolica_Malopolski_.html;;11744834;;http://bi.gazeta.pl/im/8/11744/z11744838C.jpg;;Szczecin leży nad morzem, a Rzeszów to stolica Małopolski. Co warszawiacy wiedzą o Polsce?;;88223;;http://bi.gazeta.pl/im/Player.swf?pid=swfObj&m=http://serwisy.gazeta.pl/getDaneWideo?xx=11744834%26xxd=88223&f=http://bi.gazeta.pl/im/&t=1&ad=1&serie=0&j=1&e=3&a=0&logo_href=http://plej.gazeta.pl.pl[/video]
-
Macie już wszystko zaplanowane czy decyzja last minute?
Liczycie się ze zdaniem dziecka ("mamoooo, chcę się kąpać w ciepłym morzu i żeby były zjeżdżalnie, dużo zjeżdżalni..."), męża ("ma być cisza i spokój, będę czytał książki, a kelner będzie mi donosił drinki") czy podejmujecie decyzję za wszystkich ("będą namioty na Bornholmie, zabieramy rowery, trochę ruchu wam się przyda")?
[i](cytaty z życia wzięte)[/i]
-
szukam czegos baardzo gladkiego ze wzgledu na wycierajace sie wlosy. jedwb naturalny to chyba najlepsz opcja. gdzie kupic by cen byla umiarkowana i zeby to byl prwdziwy bialkowy jedwab ?
-
Zastanawiam się gdzie zrobiono błąd , że polskie szkoły wyglądają tak jak w opisie.
wyborcza.pl/1,75478,11200927,Zeby_nauczyciel_nie_bal_sie_ucznia.html
azjaodkuchni.blogspot.com/
-
Gdybyście miały emigrować to w którą stronę? Gdzie warto? Chodzi głownie o cel zarobkowy. Gdzie warto? w UK, Irlandii, Holandii już chyba nadmiar Polaków . Podawajcie bez ograniczeń swoje typy. Gdzie byście mierzyły w obecnej sytuacji? Australi, Kanada, Emiraty Arabskie, USA, Skandynawia?. Nie chcę tematu na temat jaki znam język, jak sobie poradzę. Chodzi mi o Wasze typy. Gdyby nic Was nie ograniczało jakie państwo wybrałybyscie i gdzie wg Was nałatwiej się żyje.
-
Wiecie gdzie można kupić Ołówek kopiowy („chemiczny”, „atramentowy”)?
-
Tak sobie przypominam zeszły weekend.
Sobota 8 rano melduje się na basenie. Do kasy kolejka. Wszystkie tory obłożone po 4 pływających. Sauna pełna.
No nic jedziemy do kina. Godzina 11 kolejki. Sala zapełniona w 3/4.
Potem około 15 wizyta w centrum handlowym. Tylko jeden problem, nie ma gdzie zaparkować.
Sklepy pełne, w Matrasie kolejka do kasy.
Zgłodnieliśmy. W ulubionej knajpie może nie trzeba czekać na stolik, ale dużo nie brakuje.
Jak to pogodzić z wątkami gdzie emamy płaczą jaka t...
-
Moj syn wlasnie zainteresowal sie rycerzami co wykorzystuje i w tym momencie pobliski kosciol i zamek z czasow karolingow jest miejscem spacerow nr 1.Wczesniej byl fanem strazy pozarnej wiec odwiedzalam z nim pobliskie jednostki.Jeszcze wczesniej zwierzaki,wiec zoo,wildparki i parki,no i stadnina.Jego pierwsza miloscia byly damoloty,ilez sie wystalam na tarasach eidokowych;-)Staram sie isc tropem jego zainteresowan.Tak ogolnie nie lubie spacerow takich wylacznie dla ruchu i powietrza,z ulga p...
-
Witajcie, chcialabym sie zapytac, czy ktoras miala kiedys doswiadczenie w byciu tlumaczem wolontariuszem.
Moja sytuacja jest taka: posiadam wyksztalcenie w zupelnie innym kierunku (ekonomia) i wlasciwie od zawsze bylam przekonana, ze bede pracowac w ksiegowosci i tym podobnym. Tak sie zlozylo, ze po studiach za miloscia wynioslam sie za granice. Mimo podjetych tam stazow, kursow i tym podobnych bardzo ciezko bylo mi sie przebic. W koncu udalo mi sie dostac wymarzona prace, ale po kilku mies...
-
.. w którym nie ma gówien na chodnikach?
Bo ja tam chcę!
Warszawa: gówna na każdym kroku. U mnie psich gówien zatrzęsienie. Codziennie widzę co najmniej kilkanaście osób z psami. Nigdy nie widziałam NIKOGO sprzątającego :/ Pal sześć jedno gó... na chodniku, ale najczęściej to jedno zamienia się w co najmniej kilka, gdy ktoś w nie wdepnie, potem po chodniku ściera. I cały chodnik w gó...e. Możecie nie wierzyć, ale każde wyjście na spacer z dzieckiem (dziecko w wózku) kończy się wygrzebywanie...
-
Kolejny wątek świąteczny :P Gdzie stawiacie choinkę? Przy oknie?
Pamiętam jak jeździłam do babci na wigilię i liczyłam po drodze rozświetlone choinki w oknach domów.
-
matczynej ochrony? Szczególnie, gdy chodzi o nieletnią. Ale o jaką nieletnią!
-
gdzie i kiedy byłam ochrzczona oraz nie mam kogo zapytać?
Wiem, gdzie przystępowałam do komunii - czy w tej parafii jest sens się dowiadywać? Bo przypuszczam, że z racji komunii odpis musieli dostać i może gdzieś w archiwum mają.
Czy nie nie przechowują takich rzeczy?
-
Pluszaki wyprane,Mloda się juz nimi nie bawi.
Są w dobrym stanie-niektóre w idealnym wręcz.
Żal wyrzucic.
Dzwoniłam do Domu Samotnej Matki,ale pluszaków nie chcą.
W szpitalu pewnie będzie podobnie.
Gdzie i komu mozna je oddać?
-
...zaczyna wolność drugiego człowieka, czy jakoś tak to szło.
Pani ma prawo do poglądów? czy raczej nie ma prawa siać nienawiści?
Co wy na to?
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10949453,_Zyd_ukrywa_sie_pod_PESEL_em___Pani_ginekolog_ujawnia.html?as=1&startsz=x
Ktoś miał styczność?
Jakoś tak mi się skojarzyło z matkami, które odpychają dzieci. Ta sama kwestia - czy to jest już/jeszcze świadome i da się kontrolować? Ja podejrzewam stan hmm jakby napisać, żeby za dużo nie na...
-
Nie ukrywam, ze mam tego od licha i troche. Korale, kolczyki, bransoletki, łańcuszki, zawieszki, drewniane, filcowe, plastikowe, z kamieni, srebrne i zwyczajne - mnóstwo. Uwielbiam to. A nie mam pomysłu na przechowywanie, każda szkatułka wydaje się za mała, zresztą, wszystko się w nich miesza i plącze.
-
Od kilku dni rozglądam się za wróblami. Co się z nimi stało?
Jak byłam mała, wróble latały całymi stadami, głośno ćwierkały, biły się, kąpały latem w piachu, zimą odganiały wrony z karmnika, zaglądały w okna.
To że jaskółki wymarły, to już zauważyłam, ale żeby wróble?
Smutne.
-
E-matki pewnie pomaga :P Poraz pierwszy od trzech lat bedziemy mieli szanse wyjechac tylko we dwoje. Myslelismy o jakims spokojnym pensjonacie, ale nie w totalnej gluszy ( chcielibysmy czasami wieczorem gdzies wyjsc no i samochodu raczej miec nie bedziemy). Z wyzywieniem najlepiej :P
Wolelibysmy gory, ale raczej spokojne miejsca, nie Zakopane :P, ale jesli gdzies sa fajnie miejsca to chetnie wyskoczymy.
W Pl nie bedzeimy dlugo wiec wypad na 4-5 dni? Poleccie cos fajnego i sprawdzonego, ple...
-
Proszę obejrzeć materiał z linku od 3m40s.
Posłuchajcie kim jesteśmy dla pani dochtur. Bydłem, które nic nie może.
Przestańmy się przed nimi płaszczyć tylko bądźmy klientami. Wymagajmy bo płacimy im za ich pracę.
www.tvn24.pl/2492618,28377,0,0,1,wideo.html
-
Na stronie wyborczej jest nagranie zarejestrowane w pokoju tego prokuratora, który próbował się zastrzelić. I pokazuje moment, w którym go znajdują. Na pierwszym planie jest człowiek w czerwonej bodajże bluzie, który na jego widok cofa się i chwyta za torbę. Spodziewałam się apteczki (absurdalne, nadmiar oglądania doktora House'a), telefonu, żeby dzwonić po pogotowie, ale on bez namysłu wyciąga kamerę albo aparat fotograficzny i pochyla się nad rannym, nad którym wisi już inny dziennikarz, te...