-
czy gdzieś w makadi kupię starter do komórki, czy raczej tylko w hurghadzie? lecę w czwartek i zastnawiam się, czy na miejscu mi sie uda kupić, czy może rozejrzeć sie już na lotnisku? bo do hurghady pewnie pojedziemy, ale raczej w drugiej połowie pobytu...
-
W regionie w którym byłam na porządku dziennym jest codziennie smrodzenie dymem ropy naftowej na komary, sęk w tym, że jak ktoś jedzie z dziećmi to niekoniecznie taką "zmianę klimatu" można uznać za korzystną, zwłaszcza dla niemowląt i małych dzieci, ale przecież też dla dorosłych. 2 razy dziennie wszystkie hotele kadziły ropą naftową - widać było z daleka czarną chmurę nad każym hotelem. Można się było tym udusić.
Czy tam gdzie byliście też to było przyjęte (smrodzenie po 17 i rano, 2 ra...
-
Zainspirowany wątkiem o SHARM i mając w perspektywie wylot do Hurgady bedę wdzięczny za wszystkie wskazówki typu -gdzie co i za ile:) Pozdrawiam i z góry dziekuję
-
witam.Niedługo wybieram się z rodzinką do Sharm i chciałabym się dowiedzieć gdziew Sharm-mysle tu o Namma Bay , Old Market -gdzie w tych miejscach mozna zjeśc coś dobrego , unikalnego .Czy ktos może polecić jakieś restauracje czy bary w tych miejscach? A może nawet jakiś specjał Egipski którego warto zasmakować?
-
Byliśmy w hotelu Palm Beach, Sunrise El Palacio i w Fanara i nie było nigdy żadnych odpływów, nawet nie wiedzieliśmy , że takowe bywają, aż do pobytu w hotelu Millennium w Sharm, byliśmy w szoku, jak zobaczyliśmy, że morze odpływa na kilka godzin dziennie i dziecku zostały zabawy w basenie. Byliśmy źli, bo nie jechaliśmy na wakacje po to, żeby siedzieć tylko i wyłącznie na basenach,ale przede wszystkim nad morzem i stąd moje pytanie. Od czego to zależy, czy od ukształtowania terenu, czy regio...
-
Może ktoś z bywalców Sharmu wie gdzie warto się pojawić w Sharmie?
Naama? Old Market? W ciągu dnia? Wieczorem?
Nie interesują mnie zakupy... Ale przydała by się może jakaś rozrywka, jakieś ciekawe miejsce, jakieś ciekawe zjawiska, ciekawi ludzie...
-
Witam,
Planuje wylot w Październiku może ktoś doradzi mi gdzie lecieć lub nie lecieć do Hurgady w tym okresie i najlepiej hotele z aktywnym spędzaniem czasu ;-) i gdzie jest dużo zawsze rodaków?
-
Wiem ze to nie na miejscu , takie pytanie !!
Ja już pogodziłam się z tym że moje PIERWSZE wymarzone wakacje poszły sie p.......ć.
Ale jeśli nie Egipt, to gdzie można spędzić wakacje na przełomie luty/marzec ??
-
cześć!
Drodzy Forumowicze - pomóżcie ;)
postanowiłam zmienić dosć nagle kierunek wakacji z Turcji na Egipt, głównie z powodu cen jakie w tym sezonie są (mocno przesadzone).
Chciałąbym się poradzić co do hotelu - jeżeli macie doświadczenie, byliście gdzieć, gdzie możecie polecić wypoczynek dla rodziny z trzylatkiem - proszę!
Wypoczynek planuję pod koniec maja, na dwa tygodnie, hotel 5*, all, byłoby najs gdyby był w pobliżu aquapark.. ;) no i plaża - nie byłam nigdy, nie wiem jak one wygl...
-
Byłam w Sharm już 2 razy i jadę tam wyłacznie dla rafy, ale będzie ze mną jechała osoba nie umiejąca pływać. Oczywiście wiem, ze Naoma, ale ja się raf nie wyrzeknę za nic. Szukam hotelu z jednym i drugim, albo takiego, który oferuje 2 plaże. Wystarczy, że będzie można wejść bezpiecznie po pas do wody nie niszcząc rafy.
-
Może dramatyzuje ale dosyć się naczytałam odnośnie kradzieży pieniędzy przez personel hotelowy . Lecę do Hurghady na 2 tyg z 4 os rodziną więc biorę sporo kasy i zaczełam się zastanawiać gdzie trzymać pienniądze skoro co dziennie pod czas mojej nieobecności ktoś będzie sprzątał pokój , przecież nie będę nosić całej gotówki ze sobą ! Czytałam również o sejfach pokojowych i tu również może być niespodzianka :( Proszę o jakieś porady .
-
Proszę o podpowiedź - gdzie jechać do Egiptu ,żeby nie mieć problemów i zwiedzić jak najwięcej.Proszę polećcie mi Państwo hotel gdzie będzie można spokojnie wypocząć bez robactwa,brudu,grzybów itp.niespodzianek.No i jakie wycieczki fakultatywne wybrać.Bardzo proszę o poważne odpowiedzi -jesteśmy po 55 ...
-
Witajcie. Chcę zapytać o to, jakie ciuchy faktycznie można wziąć ze sobą. Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego gdzie jade, tym bardziej, że jadę praktycznie w środku Ramadanu, jednak w zeszłym roku, w Tunezji (tez w Ramadanie). Wiem, że nie zaleca się chodzenia w krótkich spodenkach, koszulkach na ramiączkach itd. Ale czy naprawdę tak jest? Chodzi mi o to, że sa to kurorty, w których ludzie wcale nie chodza zakryci i tambylcy chyba powinni być przyzwyczajeni do tego, że kobiety chodzą w sukie...
-
witam,wybieram sie drugi raz do egiptu(wczesniej hurghada),zastanawiam sie nad sharm..i taba,prosze o doradzenie gdzie lepsze plaze,gdzie ladniej?czy wszedzie jest tak ze plycizna z niemoznoscia plywania ciagnie sie 100-300m a potem glebia z rafa?moze ktos poleci jakis dobry hotel w sharm lub tabie.wybieram ta czesc egiptu gdyz chcemy sie wybrac do izraela,jedzie nas 6osob i liczymy bardziej na spokojne wypoczywanie.z gory dziekuje za podpowiedzi.
-
Proszę o informację, gdzie kupić drobne dolary 1, 5, 10 w Poznaniu?
-
Powoli trzeba myśleć nad wyborem hotelu na ferie zimowe, mam więc kilka pytań
raczej do bywalców Sharm ale nie tylko. Rafki potrzebuje wyłącznie do
snurkowania Widziałem już te przy Iberotelu Fanarze w Makadi przy Iberotelach
i całkiem żywą przy Fort arabesque i w Marsa w zatoce Coraya i przelotowo przy
abu dabbab (zawsze zimą) Rafy w marsa jakoś nie powaliły mnie na kolanach po
tej z sharmu, ale i ta w Makadi mogła ostatecznie być do zaakceptowania przy
uwzględnieniu jakości hote...
-
Pod koniec września wybieram sie na 2 tyg do Marsa, hotel Fantazia.
Podpowiedzcie mi czy istnieje możliwosc wyskoczenia do jakiejs
pobliskiej miejscowosci? moze orientujecie sie w cenach za taksówke
itp gdzie jest najblizej?
-
Witam!
Odwiedziłem już Egipt i jeżeli mam być szczery, to miejsce na wypoczynek jest świetne. Woda w morzu cieplutka, w lato upalnie, mnóstwo zabytków, tanio. Wypoczywałem już w Makkadi, teraz nie wiem na co się zdecydować - chciałbym do Egiptu jeszcze polecieć. Ciekaw jestem jak jest w Tabie i Soma Bay? Czy tam przyjeżdża bardzo dużo turystów? Czy są jakieś atrakcje? Dobre hotele? Biura zapewne bym nie zmieniał, byłem zadowolony z organizacji wakacji. Pozdrawiam!
-
Planujemy tygodniowy wypad do Egiptu. To będzie pierwszy nasz raz w E., więc piramidy - obowiązkowe! Ale ponieważ jedziemy z dwoma kilkulatkami, nie wyobrażam sobie wycieczki, która zaczyna się o 2 w nocy. Nie chcemy też jechać na własną ręką - właśnie ze względu na dzieci. Czy moglibyście nam podpowiedzieć, jaka ofertę wybrać? Które BP, hotel, miejscowość? Gdzie zamieszkać? Poza tę jedną wycieczką planujemy leniuchowanie, spacery po okolicy etc.
-
Tak sobie czytam forum i z tego co piszecie, w porównaniu z Sharm, rafy w Hurgadzie wypadają kiepsko. Ale być może tylko te przy hotelach? Może ktoś zna jakieś dobre miejsce na snurkowanie? Piszcie nazwy miejsc w które warto się "zapuścić".
Z góry dziękuję :)