-
Nie trzeba być zbytnio spostrzegawczym aby zauważyć że w tym kraju właśnie
ci najsłabsi są oszukiwani czyli zaróno samotne dzieci jak i niepelnosprawne ,
następna grupa to renciści. A telewizja trąbi że średnio na święta przeciętna rodzina
wydaje 2000 zł.
-
Idąc tokiem rozumowania p. redaktor można zbudować następujące zdarzenie. Wersja pierwsza - słychać jak pani redaktor wali w gacie. Po weryfikacji stwierdza się, że nie ma dowodu na to, że odgłos walenia w gacie należy do pani redaktor. Wniosek - nie można wykluczyć, że pani redaktor nawaliła w gacie.
-
To tylko jeden z przykładów urynkowiania czegoś co nie powinno być rynkowe i nigdzie w świecie nie jest, nawet w Stanach. Spijamy efekty przyjęcia w transformacji błędnej doktryny organizacji państwa. Wolny rynek sprawdza się tylko tam gdzie efekty działalności gospodarczej są wyraźnie mierzalne.
W edukacji, służbie zdrowia, kulturze, opiece społecznej już nie, musi wkroczyć państwo i organizować działalność na innych zasadach kierując się potrzebami społecznymi poprzez instytucje niekoniecz...
-
Debilny artykuł winę za marne rządy ponosi opozycja. To pisz prawdę zakłamańcu jeden a nie tylko liżesz tyłek władzy.
-
No i po co ten jątrzący artykuł? Przecież jest PKW i inne sposoby,aby partię rozliczyć. Jeśli wyjdą jakieś nieprawidłowości,to ludzie,którzy tego dokonali będą odpowiadać. W ogóle nie rozumiem o co autorom chodzi. Czyżby biedacy nie zauważyli,że już jest po wyborach? KAŻDA WYDANA ZŁOTÓWKA MUSI BYĆ ROZLICZONA !!!! Był wybrany sztab wyborczy ze swoją taktyką i nikt samodzielnie nie dysponował żadnymi pieniędzmi. Wszystkie decyzje zapadały na sztabie kolegialnie,bo inaczej nie mogło być. Kogo w...
-
Tam, gdzie pieprz rośnie.
I jeszcze wam zapieprzy...
-
Zamieszanie w sprawie leków refundowanych, ochoczo potęgowane przez media, wynika z braku podstawowej wiedzy na ten temat. Minister Arłukowicz cierpliwie tłumaczy o co chodzi, ale nikt go nie chce słuchać. Jak zwykle strony konfliktu, w obawie o swoje partykularne interesy, atakują się wzajemnie, bez woli rozwiązania problemu w sposób racjonalny. Producenci lekarstw przeciągali celowo rozmowy licząc na ustępstwa ministerstwa, przyciskanego do muru ze względu na ustawowe terminy. Lekarze znale...
-
Hej czerwona gawiedź, obserwujcie towarzysze jak wygląda efekt lewackich eksperymentów w Londynie. To jest wynik waszego oszołomstwa, towarzysze od multikulti i wiecznego szczęścia.
-
Dobrze by bylo, gdyby Pan Jacek "Wyrocznia" Zakowski byl uczciwym dziennikarzem... Ale w dziwnym kraju zyjemy jak sam stwierdzil.
-
To może autorka spytałaby Pawlaka czy poprze te zmiany. Przecie slepe kocie nie jest, żeby nie wiedzieć, ze bez Pawlaka rewolucji sie nie zrobi, Ani w emeryturach, ani w KRUSie.
A skoro to autorka wie, to po co ględzi jak Piekarska na mękach u Napieralskiego.
Nie lepiej te bzdury zostawić Błaszczakowi i Czarneckiemu?
-
z dziewczynami nie jest tak kiepsko, jak mogłoby się wydawać, panie SAWKA (podkreślam: nie Sawek lecz Sawka!) ... one mają energię, i to jaką, i rozum .... et cetera
glosmichnika.blox.pl/2010/03/Rozum-cipki.html
-
ten radny,ponieważ ma racje , wybuduje obok szpitala za WŁASNE pieniądze lub pisowskie potrzebny lokal wielkie dzięki dobroczyńcowi
-
[b] Ten ślunski Kaczmarek kręci (w odróżnieniu od uczciwych poznańskich) twierdząc: "[i]Nie wiem gdzie przy prywatyzacji Stoenu mogło dojść do korupcji[/i]"...
I nie dowiedział się nawet przeszedłszy ze stanowiska Ministra do pracy u Gudzowatego, gdzie został kolegą pracującego tamże b. wiceprezesa NIK?! Nie wzbudziły jego podejrzeń nawet warunki, na jakich ten Niemiec (CZY JEGO TEŻ - MAM NADZIEJĘ - PRZYMKNIĘTO?) otrzymał przywilej ŚCIĄGANIA OPŁAT ZA PRĄD Z WARSZAWIAKÓW Z GÓRY - WG ...
-
"NASA ostrzega, że w przypadku znalezienia fragmentu satelity nie należy go dotykać. Choć nie będzie on zawierał toksycznych substancji, jego ostre krawędzie mogą pokaleczyć."- i w zadnym wypadku nie nalezy probowac go zjesc. nie jest trujacy, ale niestrawny. te amerykanskie "rady" sa jeszcze trudniej strawne.
-
drony? tak sie one po polsku nazywaja? po niemiecku to sa drohnen, po angielsku unmanned combat air vehicles (UCAV). drone po angielsku oznacza cos zupelnie innego (a low dull sound)
-
Geotermalny nie musi się martwic. Jest poza wykazem celów. Wszak człowiek strzela ale kumpel geotermalnego kule nosi. Chyba, że kumpel to lipa i wtedy bój się boga geotermalny
-
pani etyk, cóż to za słownictwo - bzykać; chyba, że pije pani do dość znacznego grona polaków o nazwisku wdzięcznie pobrzmiewającym rzeczonym bzyczeniem - m u c h a
-
i dobrze
-
No właśnie gdzie się podzieje mój maluch,ja pracuję mój mąż też,a malucha nie mam z kim zostawić,mówią weź nianie,ale niania zabierze całą moją wypłatę,mówią to zwolnij się,to nie nasz problem i już sama nie wiem do kogo mam się udać...Złożyłam wnioski o przyjęci do żłobka w kilku żłobkach i odpowiedz jest brak miejsca,czy to jest rozwiązanie mojego problemu...
-
Nikt chyba nie chce mieszkać obok tych brudasów i nierobów.
Tylko nieliczni z nich chwytają się normalnej pracy i chwała im za to. Jednak zdecydowana większość to nieroby, które myślą tylko o dojeniu państwa, na którym pasożytują.