Forum   gruczolak przysadki

gruczolak przysadki

(16 wyników)
  • Mam wysoki poziom prolaktyny, od 1,5 roku biorę bromocorn. W listopadzie ginekolog, kazała brać połówkę i prolaktyna znowu 'podskoczyła'. Kilka dni temu byłam z wynikiem prolaktyny i doktor powiedziała, że w styczniu trzeba będzie zrobić rezonans by wykluczyć gruczolaka przysadki mózgowej. Bardzo się boje, może któraś z Pań miała ten zabieg lub podobny problem?
  • Rozpoczynam nowy wątek dla tych , którzy tak jak ja mają problemy z hormonami i nie tylko . Dwa tygodnie temu został stwierdzony u mnie gruczolak przysadki mózgowej za pomocą www.wrozka.com.pl/04_99/68.htm .Dodatkowo mam helicobacter , wirusa brodawczaka , niedomoga trzustki .Dostałam Medhorrinum C200 , mam potwierdzić badaniami labolatoryjnymi hormony .Następną wizytę mam we wrześniu , ale mam nadzieję że wszystko dobrze się skończy i będe mogła się wpisać do wątku o sukcesach .
  • Wątek ten zamieściłam już wcześniej na forum "Zdrowie", ale dopiero teraz znalazłam wasze forum. Pozwolę sobie wkleić to, co napisałam już wcześniej. Wydaje mi się, że ma podobne problemy zdrowotne do was i mam nadzieję, że będę mogła liczyć na waszą pomoc:) Moje problemy zdrowotne zaczęły się ok. 2 lata temu. Przez wiele miesięcy czułam ogromny ból w podbrzuszu, byłam z wizytą u 3 ginekologów, u lekarza ogólnego i w końcu po 9 m-cach chirurg zdiagnozował u mnie endometriozę. W listopadz...
  • Witam, Dwa tygodnie temy - w wyniku diagnostyki bólu głowy - rezonans magnetyczny przysadki wykazał ogniska zapalne na 5,4 mm. Ponieważ oprócz ww dolegliwości, doskwierają mi zaburzenia hormonów (LH, FSH, Progesteron, Estradiol) - a w związku z tym miewam nawet 60 dniowe cykle i w badaniu prolaktyny z obciążeniem -wyszedł mi nieprawidłowy - 16 krotny wzrost (mimo iż pierwotny wynik był w normie - uznaje się to za hiperprolaktynemię czynnościową) - ostateczna diagnoza brzmi: gru...
  • Witam. Wiem, że ten wątek ju z był poruszany wielokrotnie, mimo to proszę o wasze opinie, czy moje objawy są właściwe dla gruczolaka przysadki mózgowej lub nieprawidłowego poziomu prolaktyny?? Otóż od dawna mam bardzo długie cykle miesiączkowe nawet do 47 dni. Miałam torbiele jajników. Mam straszne bóle głowy, zachwiania równowagi, zawroty głowy, zmęczenie fizyczne, drętwienie kończyn, nieostre widzenie. Przy ostatniej wizycie u ginekologa lekarz twierdził, że prawdopodobnie mogę ...
  • Witam Was ponownie! Mam pytanie czy któraś z Was choruje może na gruczolaka przysadki i wie czy zawsze w tej chorobie prolaktyna jest podwyższona?Moja endo skierowała mnie na rewzonans magnetyczny,żeby sprawdzić czy nie mam gruczolaka!Dodam,że mam TSH 0,07,a wszystkie inne wyniki czyli:T3,FT4,TPOanty i prolaktynę, w normie (pisałam o nich w poprzednich postach)Pozdrawiam i z góry dziękuję za odp! Ania
  • dokladnie mikro- ,czy jest tu ktos kto ma badz mial cos takiego?? jakie byly objawy i jak to u Ciebie lecza/wyleczono?
  • Gin podejrzewa, że wysoki poziom prolaktyny spowodowany jest gruczolakiem przysadki mózgowej i proponuje rezonans magnetyczny mózgu. Czy któraś z Was miała robiony rezonans lub stwierdzony gruczolak? Jeśli tak to proszę o info nt. leczenia, wyników etc. GG 455 03 61. Buziaczki!
  • Dziewczynki!!! Pomóżcie mi zinterpretowac wyniki /badania robiłam w 3 dc./ LH 24,97 mUl/ml faza folik. 1,9-12,5 mUl/ml FSH 5,01 -"- faza folik. 2,5-10,2 mlU/ml TSH 2,389 mlU/l Oczywiście mam PCO. Czytałam, ze wzrost stężenia Lh wskazuje na gruczolaka przysadki mózgowej. Do lekarza ide dopiero w przyszłym tygodniu i umieram z niepokoju. Nie wiem co mam o tym myśleć. Czy któras z Was miała podobne wyniki? Czy jest szansa zbicia jakos tego nieszczesnego Lh???
  • Czy ktos wie jak dlugo leczy sie hyperprolaktynemie? Od kilku miesiecy zazywam Bromergon, bo wykryto mi malego guzka w przysadce mozgowej, ktory zaburzal wydzielanie prolaktyny, jest to tez przyczyna probleow z plodnoscia. Czy ktoras z Was to miala i wyleczyla sie skutecznie???
  • Dziewczyny, czy któraś ma pojątko co to? Czy to odmiana nowotworu? Przed 6 m-cami odstawiłam dziecko od cyca. Kilka cykli wstecz zaczęły się dwudniowe miesiączki, choć już były takie jak przed karmieniem. W tym tygodniu zrobiłam badanie prolaktyny. Oto wyniki w 9 dc: na czczo 208, po MTC 2611!!!! Póki co dostałam Dostinex i mam powtórzyć badanie za miesiąc. Może jednak powinnam szybko zrobić rezonans przysadki na okoliczność gruczolaka? Tak mi radzą "niefachowcy". Dajcie znać!!!!...
  • Rozpoznzno u mnie gruczolak przysadki,badanie MR przysadki - guz o średnicy 3,5 cm, mój lekarz mówi o konsultacji neurochirurga - specjalistę od guzów przysadki czy ktoś zna takich lekarzy ?
  • Cały czas czytam o poziomie prolaktyny ale proszę niech mi ktoś odpowie co to jest, po czy można poznać że nie jest w normie, itp. Proszę o nieodsyłanie do google, pozdrawiam
  • Szanowni Forumowicze, W marcu tego roku odkryto u mojej siostry (32 l.) mikrogruczolaka "zmiana ogniskowa 6*6mm połozona w części gruczołowej po prawej stronie mogąca odpowiadac mikrogruczolakowi (mikrogruczolak przysadki mózgowej)". Rezonans magnetyczny został wykonany ponieważ miała wyciek mleka z piersi, mimo, ze nie była w ciąży. Badania na prolaktyne były w normie. Zaczęła brać (i do tej pory bierze Bromergon). Laktacja jet może odrobine mniejsza, jednak nie zanikła. We wtor...
  • Dwa lata temu w ciągu półtora roku schudłam 23kg (nic szczególnego nie robiąc, z 90kg przy wzroście 175). Od ubiegłego roku znów tyję - ok. 16kg w ciągu roku (kurna, ale mnie to złości :-( Endokrynolog (po ustaleniu, że parametry tarczycy są ok) skierował mnie na badanie prolaktyny - 227, ale już 60 min po MTC mam 5934. Zupełnie nie wiem co to znaczy. Dodam, że miesiączkuję regularnie (bardzo skąpe miesiączki). Zaczęłam się mocno pocić - kiedyś praktycznie się nie pociłam, teraz p...
  • Witam serdecznie !! Właśnie odebrałam swoje wyniki badań ..no cóż chyba się lekko przyłamałam bo poziom prolaktyny w 14 dniu cyklu wynosi : 530 !!!! :(((( jeśli dobrze sie orientuje świadczy to o makro gruczolaku przysadki mózgowej :( moje pytanie ? jak się to leczy czy wystarczy tylko leczenie farmakologiczne: norprolac czy bromergon itp. czy jeszcze jakieś inne ?? jeśli coś wiecie to proszę o odpowiedź!! jutro mam wizytę u lekarza i chciałabym wcześniej się przygotować na to co...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.