guzki

(437 wyników)
  • Witam, może ktoś z Was wie co to może oznaczać poza tym że to nadczynność? TSH = 0,01 (bardzo niskie) [0,27-4,2] FT4 = 21,5 (za wysokie) [9-19,05] Anty TPO = 11 (w normie) [0-34] Anty TG = 445 (bardzo wysokie) [0-115] 2 lata temu miałam usg tarczycy (teraz zrobię kolejne) i miałam guzek. Z tego co czytałam to albo początek Hashimoto (potem przejdzie w niedoczynność) albo nowotwór... Czy ktoś z Was miał zbliżone wyniki? Pozdrawiam serdecznie
  • Miałam na plecach w pobliżu kręgosłupa malutki guzek, lekarz ogólny stwierdził, że tłuszczak i nie trzeba z nim na razie nic robić, ale niestety przeszkadzał mi, swędział więc go w kółko dotykałam i musiałam podrażnić paznokciami , teraz zrobił się twardy, jakby rozlany i zaczerwieniony, pomocy co to może być, wizytę u dermatologa mam za kilka dni, jestem bardzo zaniepokojona
  • Witam Was po dłuższej przerwie.... Może pamiętacie moją panike z zeszłego roku gdy u kilku miesięcznego Bartola znalazłam 3 plamki kawowe........Później troche odpuściłam bo nic sie nie działo, a u nas w rodzinie po pare plamek ma każdy..... A teraz wyszło mu coś na uszku- niby tro krostka ale nie czerwone niby guzek... Byliśmy u dwóch dermatologów i obaj twierdzą że to albo kaszak albo ropniak i że chyba trzeba to wycinać chirurgicznie;/ nie widzą związku między tym na uchu a plamkami ale ...
  • Witam się i dołączam do Was. Właśnie się dowiedziałam, że zostałam "szczęśliwą" posiadaczką guzka lito-płynowego o wym 41mm x 28 mm x 31 mm (31 ml ?) - i cholera zajmuje mi cały prawy płat tarczycy (63x29x32), do tego łobuziak ma bogaty przepływ obwodowy i pojedyńcze naczynia wewnętrzne. unaczynienie miąższu nieznacznie wzmożone. lewy płat nie ma zmian ogniskowych o wym 40 mm x 12 mm x 14 mm (3,5 ml) To się chłopak dokarmił na mnie. Narazie staram się nie sypnąć psychicznie i powoli wc...
  • Witam jestem zalamana odebrałam wynik z tomografu płuc i wynik mnie przeraża. Może ktoś potrafi coś mi odpowiedzieć zanim pójde do lekarza. Opis - dyskretne ogniska zwóknień i pojedyncze dobrze wysycone guzki - ziarniaki. w szczytach obu pluc arkadowate zgrubienia opłucnej ze skapymi podopłucnmowymi zwłóknieniami. uniarkowana rozedma panlubularna. Jestem chora na POCHP od 6 -7 lat. Czy to Rak?
  • Cześć, Panikuje okropnie, spac nie moge , pracować nie moge , cały czas sie zadreczam. Ostatnio dosyc regularnie chodziłam na bieżnie. Po jakimś czasie zaczeło dokuczas mi prawe kolano. Po treningu , czułam w nim ból. Tłumaczyłm to sobie przeciazeniem kolana. Ostatnio wyczułam twardego guzka z tyłu za kolanem. Guzek jest niebolesny , twardy i wyczuwalny tylko jak wyprostuje noge. Wydaje sie być głębiej bo przy zgietym kolanie nie da sie go wyczuć. Umówiłam sie na USG w czwartek - um...
  • Witam serdecznie jestem tu nowa i szczerze powiem, że nie wiem czy był już taki watek czy nie, ale mam nadzieje ,że dostanę tu odpowiedz na mój problem. Więc może zacznę: parę tygodni temu byłam bardzo przeziębiona miałam gorączkę (ok.40stopni)i strasznie zatkany nos(czego bardzo nie lubię więc odrazu pomaszerowałam po krople do nosa XYLORIN), tak więc mineło kilka dni zostałam wyleczona, ale z boku prawej strony na na głowie(mnie więcej nad uchem) wyczułam guzka który na początku jak g...
  • Już kiedyś chyba miałam podobny wątek, ale nie umiem go znaleźć :( I chyba na forum sąsiednim, sama nie wiem, chora jestem :( Swoje wątpliwości kieruję głównie do Anki83, bo ona ma wiele interesujących pomysłów, ale może ktoś ma też podobne doświadczenia i wie, co jest grane. Otóż od kilku dni niemiłosiernie kłuje mnie w prawym płacie, tam gdzie mam mój mikroskopijny guzek, już kiedyś miałam coś takiego, w sumie to wiązałam to z biopsją, bo zaczął boleć po niej. Teraz minęło wiele miesięcy...
  • Witajcie. Mam pytanie jak wygląda taki guzek jak zaczyna się robić.Mój synuś miał na policzku pieprzyka , który pojawi się nagle i znikąd i tak samo szybko zniknął pozostawiając dziwny czerwonawy ślad .Troszkę to wygląda jakby krostka. Sama nie wiem co o tym sądzić , jadę z nim do dermatologa 01 lipca , ale już mnie zjada od środka .Wielkość tego to tak 1 milimetr.Pozdrowienia dla wszystkich mam plamiasków.
  • Witam! Wczoraj wyczułam guzek wielkości ,,wiśni" na końcu żuchwy a na wysokości około dwóch palcy pod uchem. Czyli znajduje się na szyi. Skąd to się wzięło i co to może być. Nie jestem zaziębiona i nie mam temp. a uszy i zęby są zdrowe. Gdy go ucisnę to lekko boli.Podpowiedzcie proszę co to jest?
  • Od dłuższego czasu zastanawiam się nad jedną rzeczą.Od dziecka mam pare "guzków czy "kaszaków" na głowie.Podobne mam mój pies które są podobno od ugryzieą kleszczów.
  • Witam wszystkich i proszę o pomoc. Choruję już 26 lat i dopiero teraz spotkałam sie z tak zwanym guzkiem reumatycznym, urósł mi na stawie śrudręcza dłoni. Moze ktoś z Was miał cos podobnego i udało mu się go pozbyć(nie chcialabym go operować). Proszę o pomoc ! Za wszelkie informacje i porady z góry dziękuję.
  • Mam stwierdzone Hashi od kilku miesięcy, niewielki guzek na lewym płacie, miałam biopsję w grudniu, zmiana łagodna. Po biopsji miałam kilka razy wrażenie, że guzek mnie pobolewa, ale stwierdziłam, że to jakaś autosugestia. Potem miałam wrażenie, że coś mnie tam swędzi, jakby jakiś wyprysk podskórny się tworzył. No a dziś miałam atak kłującego bólu właśnie w tym miejscu, teraz znów pobolewa, promieniuje do ucha, i zastanawiam się, co może być tego przyczyną... Jestem stale w lekkiej nie...
  • guzki

    (5)
    Witam wszyskich,słuchajcie mam guzek z lewej strony zaczęłam leczenie od niedawna,zrobiłam zaledwie usgi na 8-marca mam biopsję czy biopsja moze wykazac jakies zle komórki??i czy konieczna jest operacja czy z takim guzkiem można życ tylko pod kontrolą lekarza.Moja mama jest po poważnej operacji rok temu i wyszedł wynik z W-wy zły i kilka razy zchaczyłyśmy już Gliwice ale na szczęście nie podawali chemii tylko same badania krew,usg,klatka piersiowa jak to powiedziałam lekarzowi m...
  • guzek

    (4)
    Poradzcie co to jest? na wargach sromowych wyczuwam guzek, boli tylko przy dotykaniu juz raz tak mialam i zniknelo po paru dniach , pojawilo sie po dwóch miesiacach znów, zaczynam sie niepokoić
  • Witam Od kilkunastu lat leczę się na wole tarczycy. Do tej pory brałam Letrox lub Euthyrox 25/50/100, obecnie nic nie biorę. Mam guzki w obu płatach, a ten badany to zmiana lita normoechogeniczna w płacie prawym o wymiarach ok. 9mm. Odebrałam wyniki badania BAC, trochę mnie niepokoją co to jest koloid i guzek pęcherzykowaty tarczycy? Wizytę u endokrynologa mam dopiero za 2 miesiące i bardzo bym chciała wiedzieć czy nie powinnam wcześniej iść do lekarza. Czy to może być początek nowotwor...
  • Witam Hasi-tess i dziewczyny bardzo proszę Was o pomoc.Przez przypadek wykryto u mnie guzka tarczycy.Hormonalnie jest ok.TSH 1,627.Wczoraj byłam u drugiego lekarza oto opis.Tarczyca niepowiekszona.echogeniczność niejednorodna,obszary hipoechogeniczne w obu płatach.w tylnej czesciprawego płata nieostra ograniczona zmiana hipoechogeniczna 12x10x10 mm,unaczyniona obwodowo i wewnętrznie(szczególnie tego się boję).Oczywiście wysłał mnie na biposję-mam mieć 8 marca.Co dziwne 3 tyg.wc...
  • Witam, ostatnio byłam na badaniach TSH ft3 ft4 podwyższone endokrynolog wysłał mnie na usg które wykryło guzka hypoechogenicznego 3mm na 4mm. Za tydzień mam biopsje tak się boję że to rak? Czy wie ktoś coś na temat tych guzków? Dostałam też Thyrozol 10 musze brać 3 razy dziennie. Mam dopiero 20 lat nie chce mieć raka:(
  • Ma ktoś z was?? Mam np. na głowie jeden taki twardy duży wyczuwalny guzek ale nie boli natomiast głowa bardzo częste MRI we wrzesniu czyste wiem ,że blo może to mieć ale czy oby na pewno..może ktoś z was wie coś na ten temat To jakby mi takie duże ziarenko twarde grochu wyrosło już jakiś czas temu. Pozdrawiam,
  • Witajcie! Będę wdzięczna za pomoc w interpretacji wyników. Wydawało mi się,że wszystko jest w normie, ale pani dr stwierdziła,że TSH nie jest dobre... TSH 0.996 norma 0.28-4.3 T3 3.17 norma 2.0-4.4 T4 1.37 norma 0.93- 1.70
« poprzednie 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Chcesz mieć własne forum dyskusyjne?

Szybkie i bezpłatne

Z dostępem do panelu administracyjnego

Możliwością ustawienia własnego logo

Załóż forum

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.