Forum   hasimoto

hasimoto

(6 wyników)
  • Witajcie Od wrześniu 2009 roku jestem zdiagnozowaną Hashimotką przez ten czas próbowano ustalić dla mnie optymalna dawkę obecnie jestem w 7 tygodniu ciąży (od 22 marca po potwierdzeniu ciąży przyjmuję 150 tyroksyny - podniesiona dawka ze 125). Ostatnie moje wyniki z przed ciąży 14/02/2011 wyglądają następująco: TSH: 2,93 (81,31% normy) FT4: 19,60 (88,33% normy) T3: 1,20 (0% normy) W tym badaniu po raz pierwszy od chwili stwierdzenia choroby poziom T3 ociera się o dolny poziom normy (p...
  • Witam od stycznia źle sie czułam poszłam w kwietniu do lekarza zleciła mi badania i TSH-6.86(0,4-4,0). Lekarka zleciła usg tarczycy i badanie tyroksyny,trijodotyroniny ,tsh i anty-TPO. Oto wyki: THS-11.2(0.4-4.0) T4-5.04 (4.87-11.72) T3-1.21 (0.58-1.59) anty-TPO-258.24 (0.0-5.61) USG-płat prawy-20x14x45mm płat lewy-16x12x35mm cień 4mm oba płaty o bardzo obniżonej niejednorodnej echogeniczności,obraz może odpowiadać przewlwkłamu zapaleniu tarczycy. Z tymi wynikami byłam u en...
  • Witam Wszystkich, piszę pierwszy raz na tym forum, kilka tygodni temu dowiedziałam się, że mam problemy z tarczycą. Z wyników wynika wg mnie hashimoto, choć endokrynolog nie użył tej nazwy. Poniżej przedstawiam swój opis w kilku zdaniach i wynikach. Liczę na Wasze opinie i wiedzę. Przyczyną badań są u mnie wypadające włosy, które wypadają mi od ok. 8 lat. Cały czas odrastają, ale jest ich sukcesywnie coraz mniej. Po wielu wizytach u dermatologów, którzy ostatecznie stwierdzili, że przyczyn...
  • Właśnie, byłam w przychodni i znalazłam broszurkę f.Heel i lek o nazwie LymphomyosotN.Krople lub kulki na poprawienie krążenia limfy,co mi się wydaje przydatne przy niedoczynność. W opisie znalazłam ostrzeżenie o tarczycy no i w składzie było coś z eutyrexu. Czy mając Hasi mogą brać te krople
  • TSH - 0,84 /N.0,42-4,01/ anty-TPO - 15 /n.do 35/ anty-TG - 58 /n. do 40/ Zmartwiło mnie to anty-TG zawyżone,a usg tarczycy mam jutro.Dodam tylko,że 2lata temu usg było ok a TSH w podobnej wartości.
  • witajcie podpowiedzcie mi co mam zrobić bo mój endo dopiero po 20 wraca z urlopu - od 8 lat leczę się na hasi biorę eutxyrox 100 ale dziś zrobiłam badania (pierwsze po porodzie- 3 mce temu urodziłam córkę)i to są wyniki: TSH 0,024 a ft4 1,25 to chyba nadczynność ale czy to możliwe bo w ciąży brałam 100 cały czas i TSH nie spadało poniżej 1, odstawić czy zmniejszyć lek ale o ile, ostatnio często tłucze mi się serce i boli mnie głowa to chyba właśnie tarczyca
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.