Gazeta.pl   Forum   Społeczeństwo   Emigracja   hiszpania

hiszpania

(8 wyników)
  • mam zamiar z mezem wprowadzic sie na stałe do hiszpanii. zbieramy informacje przydatne w podjeciu decyzji gdzie zamieszkac i tp jesli ktos byłby uprzejmy podzielic sie informacjami ciekawostkami to b. prosze lceg997@wp.pl pozdrawia serdecznnie
  • Hiszpania to mój raj na ziemi. Marze by tam wyjechać na stałe. Zastanawiam się czy ktoś z forum był w podobnej sytuacji co ja i sobie tam poradził. Tzn. Sama ( w trakcie rozwodu),9 letnie dziecko. Jak znacząc gdzie szukać pracy(na początek może być fizyczna),Jak z przyjęciem dziecka w tym wieku do szkoły.(syn dopiero uczy się hiszpańskiego). Gdzie najlepiej zamieszkać,jaki region? Oczywiście dopiero zastanawiam sie nad wyjazdem wiec chętnie zapoznam się z wszystkimi za i przeciw.
  • Mieszkam od 3 lat na Costa del Sol,cieplutko caly rok,piekne widoki,niby niczego nie brakuje... A jednak poziom nauczania,kultury,edukacja ludzi budzi moje zastrzezenia,dlatego pojawia sie tesknota za krajem.
  • Witam, od kilku lat myslimy z mezem o wyjezdzie na stale do cieplejszego kraju, gdzie zycie jest prostsze. Obecnie pracujemy na etatach i prowadzimy mala firme dodatkowo, ktora ma perspektywy. Ale Polska niestety nie sprzyja przedsiebiorcom i w ogole dlugo by pisac. Maz jest informatykiem, ja nauczycielem naucz. poczatkowego. Pytanie do ludzi, ktorzy mieszkaja, znaja dobrze Hiszpanie (ewentualnie moga sie wtracic ludzie z innych krajow, dla porownania). Jestesmy aktywni, energiczni, ba...
  • biznes.onet.pl/nowy-kierunek-emigracji-polakow,18563,3228885,1,news-detal [i]Już nie tylko Wielka Brytania i Irlandia, ale i nowe kraje unijne stają się popularnym obiektem wyjazdów za pracą. Bliskość od polskich granic, podobny język i brak barier kulturowych – to najważniejsze powody, dla których Polacy masowo osiedlają się na Słowacji. [/i]
  • Wyjeżdżającym nikt nie obiecywał raju. Niektórzy rzeczywiście dotarli do piekła, lądując w Londynie na chodnikowych płytach w zaułkach Hammersmith i Fulham. Inni swój kres odnaleźli w szkockich przytułkach dla bezdomnych. Jeszcze inni trafili na zaplecza miast, zasilając grono stałych bywalców odbytnicy każdej większej metropolii: menelską, zdegenerowaną społeczność włóczęgów, pijaków i narkomanów. Lecz część emigrantów przez piekło przeszła, by na końcu odbić się od dna i wyp...
  • Moze znajdzie sie ktos, kto na iberyjskiej ziemi przebywa?... Jak wam sie podoba? Bo mnie jako studentce, wcale.
  • Moja żona zostaje oddelegowana z firmy do pracy w Portugalii ,a ja chce tam jechać z nią i dziećmi . Może ma ktoś praktyczną wiedzę jak tam jest , realnie ocenić jak z pracą , przedszkolem , szkołą , zarobkami , wynajęciem lub kupnem mieszkania i wiele innych przyziemnych spraw . Za wszelkie sugestie z góry dziękuję kontak bezpośredni to maklag@wp.pl. Pozdrawiam Jacek
« poprzednie następne »

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Bądź u siebie

Zaproś znajomych, piszcie razem

Załóż forum prywatne