hormony

hormony

(1305 wyników)
  • Witam! Które hormony powinnam sobie zbadać aby wiedzieć jakie mam szanse na zajście w ciąże?
  • Witam. Mam pytanie do tych, którzy już mają unormowane hormony i udało im się szczęśliwie zajść w ciążę i urodzić dziecko. Przepraszam, że ciągle na około ciągnę ten wątek ale mam hopla na tym puncie. W ramach przypomnienia 9 miesięcy temu po poronieniu wykryto u mnie hashimoto. Za tydzień idę robić świeże wyniki i nareszcie istnieje możliwość że będą "w normie" (wiem, że jak chcę zajść w ciążę to tsh powinno być w okolicy 1). [b]Moje pytanie brzmi: czy dostaliście zielone światło od razu ...
  • Chciałam zapytać czy stosowanie antykoncepcji wpływa na powiększenie piersi? ( nie chodzi mi o zatrzymywanie wody w organizmie itp:) I czy jest możliwe że piersi nie urosły z powodu "zablokowania" hormonów? Czy w takiej sytuacji możliwe jest że terapia hormonalna przyniesie jakieś efekty? mam już prawie 21 lat:)
  • cześć dziewczyny! ja pierwszy raz u was. proszę napiszcie w jakich dniach wykonuje się badania hormonów płciowych?będę wdzięczna za pomoc.
  • Słuchajcie - czy ktoś w ogóle wie jakie stosowane są generalnie normy dla hormonów u DZIECI? Są takie same jak u dorosłych czy inne? Czy przebycie choroby ma wpływ na poziom hormonu? Co z objawami? Pozdrawiam PS. Mam nadzieję, że ktoś się orientuje......
  • Witam.Mama pytanie. Lekarz dał mi skierowanie na zrobienie nastepujacych badań hormonalnych: PRL,FSH,LH,EZ(lub E2--możliwy błąd w próbie odczytu:) ),Progesteron,DNL-lub DRL -tu równiez mogłam źle odczytać ale raczej DNL, oraz MCP. Nic nie mówił w który dziń cyklu je zrobić, a ja nie wiedziałam że to może mieć jakieś znaczenie. Możecie mi powiedzieć czy jest jakaś różńica w wyniku uzalleżniona od dnia cyklu w którym robione będzie badanie?I czy wiecie może w którym dniu cyklu najlpeij po...
  • witam

    (10)
    mam hashimoto od 4lat ujawnia się po pierwszym dziecku od tej pory kontroluję stale hormony i szczęśliwie urodziłam drugiego zdrowego synka hormony nadal w normie ale teraz miałam sytuację że spóżniła mi się miesiączka i bałam się że jest nie zaplanowana ciąża na szczęście nie było to to ale w związku ztym mam pytanie czy przy tej chorobie wzrasta b ardzo ryzyko że to trzecie dziecko mogłoby być chore? proszę o odpowiędż idę do swojego lekarza za dwa tyg. a chciałabym wiedzieć z góry dziękuję...
  • Dr Nocuń

    (4)
    Witam Staram się dzielić z Wami nowymi informacjami, doświadczeniem z własnych zmagań z Hasi. Polecono mi książkę "Lepsze zdrowie dla każdej kobiety". Autor Dr. Nocuń przedstawia zbawienne działanie naturalnego progesteronu. Także stymuluje tarczyce! Wierząc autorowi a tym bardziej osobie która mi to poradziła postanowiłam się tym zainteresować. Naturalny progesteron jest w formie kremu, zaleca się wsmarowywanie go w odpowiednie miejsca na ciele. Przy tarczycy oczywiście szyja. Można ta...
  • CZy po tych wszystkich hormaonach, które tzreba brać przed ICSI albo IMSI czy innym INF przytyłyście?
  • Kto mi odpowie na pytanie:Jestem po operacji usunięcia macicy i przydatków- miałam raka jajnika/18lat temu/.Wiem,że kilka lat po operacji nie wolno było mi stosować hormonów. Kiedyś ginekolog przepisała mi plastry, twierdząc że będę szybko się starzeć,/chroniła mnie podobno tkanka tłuszczowa/-jednak zaprzestałam stosowania, bo bolały mnie piersi.Od kilku lat niczego nie stosuję. Jak to jest-może stosować preparaty zawierające soję? Pozdrawiam i dzięki!
  • jestem załamana po wizycie u endo. moje wyniki z 18.11.06 tsh - 0,408 (0,4- 4) ft4- 0,76 (0,8 - 1,9); ft3 - 1,82 (1,8-4,2), ferrytyna 50%normy i vit.B 12 - 50% normy.chodzę słaba i spuchnięta, rono jestem zombi, kręgosłup boli bardziej niż zwykle a serce bije wolno i mocno, od czsu do czasu odrobinę przyśpiesza a później znowu wolno, od roku jestem na dawce 62.5 novothyralu.Jeszcze nigdy nie miałam tak niskich hormonów.pani doktor nawet nie chciała na nie spojrzeć.wyobrażcie sobie...
  • Witam! Nigdzie na forum nie znalazłem informacji, w jaki sposób zażywać te suplementy tak, aby wzajemnie nie przeszkadzały sobie we wchłanianiu, a przy okazji nie przeszkadzały we wchłanianiu Letroxu/Euthyroxu. Są pojedyncze informacje, np.: że żelazo 4h po hormonie, ale co z resztą? Czy selen i żelazo można łączyć podczas zażywania, itp., itd.. Załóżmy, że do rozplanowania dziennego mamy zażywanie następujących preparatów: 1. 1 tabletka Letrox/Euthyrox. 2. 2-3 tabletki żelaza SD/T...
  • Droga Pani Aleksandro 01 :) ponieważ moje samopoczucie po zastosowaniu się do Pani sugestii ogromnie się zmieniło, nogi nie bolą już prawie a temperatura podskoczyła już do 36,1 coś zrobiłam jeszcze. Poprosiłam moją mamę lat 80, która nigdy nie miała badanej tarczycy by sobie sprawdziała podstawowe wskaźniki. Toż ja z jej krwi i kości. I choć energii generalnie ma więcej od mnie, ale też odkąd pamiętam ręcę jej sie trzęsły, chodziła sztywno itp. :( Czy to tylko wiek? Czy też coś jest nie tak ...
  • Mam 39 lat, zrobiłam FHS, bo chce sie starc o dziecko, prosze powiedziec czy jest ok;robułam w 2 dniu cyklu Dostałam taki wydruk; FSH - 5,52 faza folikularna 3,03 - 8,08 srodek cyklu - 2,55 - 16,69 faza lutealna - 1,38 - 5,47 po menopauzie - 26,72 - 133,41 ktos wie o co chodzi??? moge sie starac o dziecko????jest nadzieja?
  • czy ktoś z was zetknął się z sytuacją, gdy mimo właściwego poziomu hormonów tarczycy wole tarczycowe jest wyraźnie powiększone? jestem 8 mcy po porodzie (w ciąży miałam obniżone TSH) wczoraj odebrałam wyniki, ktore są w normie: TSH 0.786 FT3 5.20 FT4 14.39 a jednak mam naprawdę widocznie powiększoną tarczycę, zauważa to każdy lekarz, do którego wchodzę. O czym to może świadczyć? Ktoś ma podobny problem? wizytę u endo mam pod koniec grudnia I jeszcze jedno - czy można lekam...
  • Dziś 5 dzień i jestem załamana. od pierwszego dnia spadł w sumie kg. ale po dwóch dniach staneło i dziś z kolei jest nawet trochę wiecej niż wczoraj o tej samej godz. moja sytuacja jest taka. jestem 9 mies po porodzie. właściwe juz nie karmię piersią. raz juz tą diete stosowałam po 1 dziecku, wtedy to było 1,5 roku po porodzie i ponad pół roku po skończeniu karmienia. od tametj pory mineły prawie 2 lata i widzę , że teraz nie idzie to tak szybko (albo prawie w ogóle nie idzie). całą ci...
  • Chciałabym rozpoczac nowy watek, ktorego chyba jeszcze nie bylo.Czy borelioza atakuje organy odpowiedzialne za wytwarzanie hormonow.Ja robiac setki badan wykonalam ponownie hormony tarczycy i okazuje sie, że mam ponad norme-co wskazywaloby na niedoczynnosc (dziwne bo jestem bardzo chuda).Zawsze tarczyca byla ok.jakie jest wasze zdanie na ten temat.Zakaznik u ktorego bylam powiedzial, ze nie ma to nic wspolnego, natomiast wydaje mi sie dziwne, ze w tym samym czasie moje hormony sa ...
  • proszę o pomoc w interpretacji wyników badan, poszłam do prywatnej przychodni bo na kase chorych jakos kurcze zawsze okaze zdrowia jestem i badnia wychodzą super a problemów moich to nie rozwiazuje... niestety nie mam podanych norm od-do, tylko to co mi wyszło... znacie sie troszkę? TSH=4.33 T4 WOLNY-1.21 ESTRIADOL-47.8 FSH-6.8 LH-5.65 LH/FSH-0.82 PROGESTERON-0.5 PROLAKTYNA-22.1 TESTOSTERON CAŁKOWITY-0.41 z góry dziękuję...
  • Witam, mam 43 lata, od dwoch biore leki w zwiazku z wejsciem w menopauze. co zostalo potwierdzone badaniami hormonalnymi. Niedawno rozmawialam z kolezanka (w zblizonym wieku) ktora stwierdzila ze tez juz nie miesiaczkuje, ze konsultowala sie u dwoch lekarzy i obaj stwierdzili ze nie musi brac lekow - po prostu taka uroda. Moj lekarz twierdzi ze piguly musze brac jeszcze przynajmniej 10 lat, co spowolni proces starzenia sie i osloni przed osteoporoza. Kolezanka byla u lekarzy panstwowyc...

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Chcesz mieć własne forum dyskusyjne?

Szybkie i bezpłatne

Z dostępem do panelu administracyjnego

Możliwością ustawienia własnego logo

Załóż forum

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.