Forum   jak jeść

jak jeść

(32 wyniki)
  • witam wszystkich farumowiczow mam glupi problem ktory mam podloze depresyjne otoz cierpie na zabuzenie emocjonalne - natrectwa dotyczy ono w szczegolnosci muzyki ktorej slucham od 3 lat mam jeden ulubiony zespol , dotychczas wszystko ukladalo sie w porzadku, ale od pewnego czasu, moze od pol roku, za kazdym przesluchaniem pojawiaja sie u mnie natretne mysli zwiazane z tym tematem szczegolnie natretna jest mysl iz moglbym (co jest oczywiscie absurdem) nie czuc juz tych samych emocji jak...
  • obydwie córki (3 latka i 8msc. druga) mają katar zalegający gdzieś w gardle, pozatum nosy jakby zatkane ale nic niewypływa. kupiłam cinnabaris 9 i thymuline 9. jak je podać?
  • Witam Was, ze względu na objawy jakie mam od kliku miesięcy zrobiłem badania Western-blot. Wynik generalnie jest ujemny, ale dla badania "Borelioza IgG" wszyło: Borelioza IgG P41 <c.o. gdzie wg opisu: < c.o. - obecne specyficzne pasmo o intensywności mniejszej niż cut off Czy możecie powiedzieć mi co ten wynik oznacza? ps. badania robiłem w Diagnostyce w Krakowie.
  • Na jakim poziomie powinny kształtować się procenty, żeby można było powiedzieć, że wyniki badań są prawidłowe?
  • Witam wszystkich. Mam jeden odwieczny problem: jestem bardzo szczupla, waze 40 kilogramow przy 160 cm wzrostu, mam 21 lat. Bardzo pragnelabym przytyc ale kompletnie mi sie to nie udaje. Nie chce byc taka do konca zycia!!! Musi byc na to jakis sposob, aby przytyc. Chcialabym to zrobic do tych wakacji. Mam na tym punkcie kompleks. Gdy ktos mowi: jakas ty chuda, ty chudzielcu, lub cos w tym rodzaju, to mam ochote zabic taka osobe. Jest mi wtedy tak przykro gdy ktos sie o mnie w ten...
  • witam,jestem nowa walcze z choroba 3 lata tzn została ona zdiagnozowana niedawno jakis mieisac temu ale od 3 lat to trwa a mianowicie zaburzenia depresyjno -lekowe z wygórowanym komponentem lękowym...a przełom mialam własnie ok miesiaca temu..nie pamietałam co robiłam przez cały dzien mialam takie migawki,jak dojechalam do domu po pracy,potem ryk 2 godziny w przedpokoju i wymiotowanie z nerwów..na to wszystko patrzyl moj synek,maz tuli w ramionach ale nie pomagalo myslalam o wys...
  • jak jeszcze nie leczyliscie sie, piliscie i cala rodzina byla na Was wsciekla? nie mam ochoty zasiasc z bratem przy jednym stole. zyczenia tez sa bez sensu. Wam - ludziom starajacym sie wyjsc z nalogu zycze WESOLYCH SWIAT:).
  • Czesc, lekarz stwierdził,że mam genetycznie dosyć słabe więzadła ( przez to mam problemy z kregosłupem i kolanem). Czy ktoś ma dla mnie jakieś porady na ten temat, np. czy są jakies składniki pokarmowe, które odzywią te więzadła,może ktos miał podobny problem i wie na ten temat więcej niż ja. Najlepsze by były chyba " tabletki z kolagenem" ale pewnie cos takiego nie istnieje albo kosztuje fortune. PS- na temat swoich prblemów z kręgosłupem i kolanem wiem już wszystko od lekarzy ...
  • bo podobno zwykle badanie kalu tylko w 10% przypadków wykryje pasozyty, jakie jest inne lepsze badanie, czy z badan krwi mozna wykryc pasozyty i robaki?
  • Moj chlopak ma czyraki w miwjscach intymnych,niestety nie chce isc z tym do lekarza.nie wiem jak mu mam pomoc..czy mozecie mi jakos doradzic?piszcie
  • jakie sa najlepsze leki czy spoasoby, candide tez mam, czy zapper pomoze?
  • Czy wy też tak macie? Nie zamawiam w restauracji niczego co mogłoby być przygotowane rękami lub dwa razy. Nie lubię i brzydzi mnie jak nie wiem kto przygotował posiłek. Z reguły nie jem nawet u rodzinki za wiele tylko sprawdzone potrawy.Też gdy myję zęby nigdy nie zerkam w odpływ bo zaraz mam przed oczyma i w myślach że coś z tamtąd wyjdzie a nie cierpię robactwa. Po za tym nie na widzę brudnego obuwia, zawsze zwracam na nie uwagę muszę mieć je czyste. Do tego dochodzi szał przestawiony...
  • Może ktoś wie jak podwyższyć sobie padnięte libido? Będę wdzięczna za podpowiedzi.
  • cześć dziewczyny mam pytanie odnośnie ziół ojca Sroki nr.3. wiem ze wszystkie razem trzeba je wymieszac, ale nie wiem ile je zaparzać i czy brać kopiastą lyżkę stołowa czy taką do herbatki.prosze o pomo.jeszcze jedno mam pytanie dziś mam 17 dc i wie bo bylam na usg ze wtym miesiącu nie bedzie owulacji bo clo nie zadziałalo, nie wiem czy te ziola mogę pić już od tego cyklu czy poczekac na nastepny. moze jak zaczne dzis to lepiej zadziałaja na nastepny. pozdrawiam i prosze o pomoc.z gor...
  • Witam, mam od dwóch lat problem z miesiączkami. Ustały po dostawieniu tabletek anty. Jestem gruntownie przebadana. Nie znaleziono przyczyny - dla której jajniki przestały działać, jajeczkowac. Mogłybyścy mi pomóc, podpowiedzieć co spróbowac, aby je na nowo pobudzić do pracy ???? Mam jedno dziecko, jestem po trzydziestce...a tu diagnoza "menopauza".... Troche za wcześnie... :( Co mogłoby pobudzić pracę jajników??? z góry dziękuję za wszelkie rady pozdrawiam Ola
  • czesc dziewczyny mam zamiar zaczac brac harmonet ale w listku nie ma podpisanych dni tygodnia tylko sa cyfry , jesli bede miala miesiaczke np w piatek to mam wziac 1 tabletke za napisem start czy tabletke oznaczona numerem 5 bo niewiem , a moj lekarz ma wolne teraz i sie nie dowiem dzieki za odpowiedzi pozdrawiam
  • Moja koleżanka ma anoreksję. Chodzi do lekarzy, bo fizycznie czuje się bardzo źle. 1. Ma problemy ze stawami (strasznie sztywnieją jej jak chodzi i bolą) czy wiecie co to moze być i jak to leczyć? Może to typowa dolegliwość w tej chorobie, stąd tutaj pytam (lekarz daje jej środki przeciwbólowe). 2. Ma też problem z krwią - czy przy anoreksji można złapać jakąś chorobę krwi ? 3. Co z żołądkiem? Jakie leki osłonowe sa najlepsze? Właściwie najbardziej dolegają jej stawy. Pros...
  • Pojawiły się u mnie uplawy i czy moge je wyleczyc jakimiś tabletkami. Moze to śmieszne,ale wolałabym się sama podleczyć a potem pójśćdo lekarza bo to troche krępujące.Poradżcie bo napewno są taki osoby,które nie lubią chodzić do lekarza.
  • oto moje ostatnie wyniki: TSH = 3.02 (0.27 - 4.2) 70% ft3 = 4.58 (3.1 - 6.8) 40% ft4 = 14.79 (12 - 22) 28% do najbliższej wizyty pozostały mi 2 miesiące. nie zamierzam czekać, skoro sama widzę, że nie jest dobrze. dlatego podniosłam sobie dawkę z 75 (Euthyrox) na 93,75 czyli o 1/4 tabletki, ale nie poprawiło się na tyle na ile bym chciała. myślicie, że mogę zwiększyć o 1/2 tabletki czyli do 112,5 ??

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.