Forum   kapuśniak

kapuśniak

(13 wyniki)
  • Właśnie zaczynam gotowac kapuśniak(jak wy tą zupkę robicie?) ale nie wiem co zrobic na drugie co wy byście miłe kobietki zrobiły do tego?
  • Nie gotuje czesto, bo nie lubie, ale ugotowalam ten kapusniak i jest pyszny. Od siebie dodalam jedynie odrobine przecieru pomidorowego. Polecam.
  • Mam około litr, może półtora rosołu plus wszystko to, z czego się go gotuje, i do tego niecały kilogram kapusty kwaszonej. Podajcie mi krok po kroku przepis, jak te rosołowe resztki przerobić na kapuśniak? Tylko, tak naprawdę łopatologicznie - z takich codziennych rzeczy, to umiem tylko kanapki i zagotować wodę na herbatę :) PS: uprzedzając komentarze o wyszukiwarce - przeszukuję stare wątki, ale zanim znajdę, i wogóle o ile znajdę, to wolałam napisać tutaj... Może ktoś z Was zechce się pod...
  • nie wiem dlaczego, może trzeba mna pokierować bardziej szczegółowo?? przyprawić do smaku- dla mnie to magia :( przyprawić? czym? proszę o przepis, razy, linki. i dziękuuuuję :)
  • gotowałam na żeberkach wędzonych. w książkach mam- doprawić do smaku- ale czym doprawić? już czuć, że to niby ta zupa, ale dużo jej do doskonałości i wydaje mi sie za mało kwaśna.... dawałam sól, pieprz, chili suczone- ciut ciut. nie chcę zmieniać smaku vegetą
  • kapuśniak

    (23)
    Ja zrobić dobry kapuśniak z młodej, słodkiej kapuchy?
  • Właściwie to ciągle nie wiem,czy kapuśniak i kwaśnica to jest to samo?Nie ważne,powiedzcie mi ,jak się gotuje kapuśniak ,bo ślinka mi leci od tygodnia!!!
  • polane masłem, posypane cukrem i cynamonem. A u Was ?
  • Bo z tego co mam - czyli zebrko nie wędzone, a surowe zagotowałam z listkiem i zielem, potem wrzuciłam kiszoną kapustę i teraz to się pyrkocze, a ja myślę co jeszcze dać - majeranek? pieprz ziołowy? czarny ? jakieś inne przyprawy - troche mam różnych na składzie. Ma być wersja hardcore, więc na koniec dorzucę pokrojone mięsko z tego żeberka, ale czy dawać jeszcze zasmażkę na wytopionej słoninie? Mam jeszcze parę boczniaków, mogę je też przesmażyć i dorzucić? A może to już za dużo ...
  • mam właśnie takie pytanie jakie mięso do jakiej zupy? na czym ugotować żurek? na czym pomidorową? jakie mięso do ogórkowej? o rosół z kury nie zapytam ;) w tym momencie najbardziej interesuje mnie na czym kapuśniak, prosiłabym o szybką reakcję jeśli to możliwe chcę zrezygnować z kostek rosołowych więc pomóżcie :) mala
  • Kapuśniak

    (20)
    Porcja rosołowa żeberka wędzone kapusta kwaszona boczek/kiełbasa/podgardle wędzone (do wyboru) cebula marchew liście laurowe sól, pieprz, papryka tarta, nać pietruszki, cukier ziemniaki Na wstępie ponownie zaznaczę, że ilość poszczególnych składników zależy od Was!! Z porcji rosołowej ugotować wywar. Następnie umyć żeberka i dodać do wywaru. Gotować ok. 15 minut. Sprawdzić kwaśność kapusty. Jeżeli jest zbyt kwaśna to około połowy przepłukać wodą. Dodać do gotowanego mięsa. Gdy...
  • Tylko nie piszcie proszę, że jak chcę to mogę dodać, bo to wiem :) Tylko czy zwyczajowo się podaje? Właśnie zrobiłam dzisaj i nie wiem czy wkroić tę natkę, czy nie ...
  • Kapuśniak

    (21)
    Jest coraz zimniej i przyszła pora na ''rozgrzewające zupy''. Podajcie proszę przepis na prawdziwy, polski kapusniak.
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.