Forum   kapusta

kapusta

(652 wyniki)
  • Niestety za dlugo gotowalam i odeszlam na chwile od mieszania i od teraz czuć woń spalenizny . Da się tego jakoś pozbyć?
  • Witajcie, Po raz pierwszy zrobiłam kiszoną kapustę i martwie się czy się uda dałam za dużo marchwi, teraz jak próbuję soku to czuję smak w zasadzie marchwi wypiłam trochę sosu, bo mi się wylewał ze słoika, a teraz jak wzięłam sobie dużą łyżkę kapusty na spróbowanie to kapusty jest teraz wiecej niż sosu - czy nie popsuje mi się ta kapusta? Czy coś teraz mogę zrobić aby ją w razie czego uratować? i ile czasu trzeba czekać aż sie ukisi, Czy faktycznie musi stać w chłodnym miejscu? mam...
  • Mam kiszone w calosci liscie kapusty. Chcialabym zrobic z nich golabki, najchetniej wegetarianskie, z ziemniakow z cebula, z grzybami albo cos w tym stylu. Najwieksza zagwozdke mam jednak z sosem - ze smietana ? z pomidorami ? zwykly rosol ? Zupelnie nie mam pomyslu, zeby sensownie polaczyc te wszystkie smaki. Ktos pomoze ? Z gory dziekuje.
  • Kiszoną od kwaszonej?!
  • Podrzućcie mi proszę DOBRY przepis na kapustę czerwoną. Taki żeby nie była bardzo tłusta, ale żeby miała jakiś smak - robiłam z paru przepisów i była kompletnie bezsmakowa. Może być na ciepło i na zimno. Podobno dobra jest z dodatkiem octu - typu marynaty..... Dzięki!
  • Witam, będę robić na wigilię pierogi z kapustą i grzybami. Chciałam zrobić je kilka dni wcześniej ale nie chcę zamrażać. Ile mogą leżeć w lodówce żeby na wigilię były smaczne? Myślałam żeby w środę zrobić farsz a w czwartek lepić. Nie za wcześnie?
  • No cóż...wydawało mi się, że kapusta, którą zakupiłam na potrawę wigilijną nie jest zbyt kwaśna. Niestety mam anginę i smaku za bardzo nie wyczułam. Udusiłam kapustę z grzybami, śliwkami i przyprawami (liść laurowy, ziele ang, pieprz, goździki, majeranek) ale wydaje mi się, że jest za bardzo kwaśna. Czy jest jakiś sposób na odkwaszenie kapusty ale bez konieczności ponownego przelewania wodą, płukania itp. Nie chcę tej czynności robić bo kapusta wyszła idealna jeśli chodzi o konsystencję. Je...
  • białej. Mąż był na imprezie, na której p[odano to cudo. Wszyscy się zajadali, z nim włącznie a potem rzucili się do kucharza pytać o przepis. Niestety, skubany nie chciał podać, więc może wy coś wiecie? Na świecie istnieją cudowne, pyszne surówki z białej kapuchy, ale mnie nigdy nie udało się żadnej z nich zrobić, szczerze mówiąc poddałam się. Teraz zaświtała we mnie nowa nadzieja, że może na stare lata jednak coś pysznego mi wyjdzie. Tamta surówka była głównie z kapuchy, z jakimś serem typ...
  • zmielona karkówka, surowe cebula i czosnek posiekane, posiekana kapusta włoska, ugotowana quinoa i jakoś mnie zatrzymało w tym fantazjowaniu i czeka wyrobiona masa nie chciałabym zabić zapachu komosy ale jakoś nie wiem co z tym dalej po uformowaniu kotletów? wstępnie obsmażę i uduszę do dyspozycji mam wodę, rosół, piwo i przecier pomidorowy - bardzo dobry ale słodkawy i kompletnie nie umiem się zdecydować co zrobić pierwszy raz w ogóle robię kotlety z kapustą i komosą, kto ma pomysł ja...
  • Proszę o odpowiedź na powyższe pytanie, gdyż mam nadmiar kapusty. W kuchni mojej jak tak zostawię to mi ona gnije. Jeżeli można mrozić to w jakiej postaci najlepiej? Dziękuję!
  • co się dodaje? papryke czerwona i...
  • wszystkie przepisy zalecają suszone mam tylko mrożone borowiki (kostka) - nadadzą się ? poradźcie, drogie Panie, bo nie wiem czy w ogóle bawić się z tym daniem
  • witam podzielcie sie swoimi przepisami na mloda kapustke :) tak patrze w necie i tyle roznych przepisow jest i probuje po kolei ale jeszcze na swoj typ nie trafilam :)
  • czy to duży błąd?
  • Proszę o radę: mam sparzone liście kapusty na gołąbki, ale zabrakło mi farszu. Czy mogę je zamrozić i wykorzystać w przyszłości na gołąbki, czy się rozpadną? Pozdrawiam
  • kiszona oczywiście... Beczka od wielu lat ta sama, przepis też ten sam - bez zmian. Zawsze kapustę przykrywałam lnianą ściereczką. W tym roku załatwiłam super ciężkie bele dębowe (ponoć takie najlepsze). Wyparzone położyłam na ściereczkę, aby lepiej kapustę gniotło i na nie kamień (też wyparzony wielokrotnie). Cały czas kapusta była ok, a dziś jak podniosłam wieko beczki to się przeraziłam... Dębowe bele całe zapleśniałe!!! Ściereczka z wierzchu też. Kapusta pod ściereczką ładna, bez zmian sm...
  • Kupilam kapustę włoską i jutro będę się za nia "brać"...tylko jak? co warto z niej zrobic i smakuje świetnie? wiem, że gołąbki...ale to mi troche za duzo roboty, moze znacie jekies przepisy na szybka kapuste no i smaczna oczywiscie...
  • Witajcie proszę o radę nt. dania obiadowego. Mam kapustę pekińską, piersi kurczaka, paprykę czerwoną. Czy pekinka nadaje sie do smażenia z mięsem kurczaka?
  • Pierwszy raz będę robiła, więc... - kapustę kiszoną ugotować (będzie z dodatkiem kminku), groch namoczyć i ugotować- rozumiem, że połączyć wszystko zasmażką? albo ziemniakami tłuczonymi? A co z cebulą? I czym doprawić?
  • Jak robicie białą kapustę na ciepło, jako dodatek do obiadu? Szukam jakiejś inspiracji bo mam całą główkę... U mnie zawsze dojrzała biała to albo ląduje w bigosie albo w gołąbkach, ew. w surówkach. Jako ciepły dodatek to tylko młoda, włoska lub czerwona. A teraz chciałabym zrobić pyszną na ciepło.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.