karpatka

karpatka

(30 wyników)
  • Zrobiłam pyszną karpatkę. Ciasto ładnie wyrosło. Ponieważ jest z masą, włożyłam do lodówki. Na drugi dzień ciasto wchłonęło cukier puder z wierzchu, a w ogóle zrobiło się trochę gumowe. Mimo to nadal pyszne. Macie ten sam problem ?
  • Karpatka

    (4)
    Witam;) Czy mogłabym dostać kilka rad,które pomogą mi zrobić udaną,pyszną karpatkę? Z góry dziekuję:)
  • karpatka

    (5)
    witam jak robicie ciasto do karpatki zeby wyrosly te karpaty?\ czy t0o ma byc mocno schlodzone ciasto do bardzo nagrzanego piekarnika?
  • Kilka dni temu dostałam od babci pudełko karpatki z Leader price. Cena 1,89 zł, w srodku proszki - jeden do zrobienia ciasta a drugi do kremu, identycznie jak w produktach Dr.Oetkera czy Delecty. Wiem, jaką jakość mają niektóre produkty tanich sklepów , ale postanowiłam być optymistką i spróbować tego "cuda". Ciasto wyszło bardzo dobrze. Zadowolona z sukcesu wzięłam się za krem. Podgrzewam mleko, wsypuję proszek i mieszam...Mija pięć minut i nic...Nawet nie chce gęstnieć..Mieszam dalej, ze...
  • szukam sprawdzonego przepisu na karpatkę. to będzie mój pierwszy raz z tym ciastem więc byłabym wdzięczna za wszystkie uwagi i szczegółóowe opisy w przepisach. karpatke chcę sprezentować na walentynki mojemu karpatkożercy :)
  • Witam wszytskich. Robiłam krem do karpatki z Dlecty, wg instrukcji na opakowaniu. I mi nie wyszedł.... :-( Nie wiem dlaczego. Wogóle nie połączyło mi się masło z tym "kremem". Robiłam dwa razy i dwa razy mi nie wyszło. Pomóżcie - dlaczego? Zaznaczam że ciasto robiłam sama i wyszło. Więc nic z tego nie rozumiem. Dziękuje za odp.
  • normalnie ostatnio wzielam sie za gotowanie i pieczenie. chcialabym zrobic karpatke. Czy moge prosic o jakis sprawdzony pzrepis??
  • Czy musi to być taki maślany krem? Czy ktos próbował nadziac karpatkę czymś innym, lżejszym?
  • jak piec ciasto na karpatkę aby było lekkie i wypieczone, a nie twarde i zbite, jakie mi wychodzi ( góry rosną jak należy)
  • Witam. Mam pytanie jak w tytule. Robiłam karpatkę. Ciasto wyszło OK. Krem, szkoda gadać:-((( Robiłam krem z budyniu i masła, budyń zagęścłam troszkę mąką. Krem się zważył. A ja tak lubię karpatkę (nie mogę kupić półproduktu w pudełku, bo mieszkam zagranicą). Co zrobiłam źle?? Pozdrawiam Cytrynka
  • i wyglaa jak karpatka!ma gory i doly, a ja chce rowna jak stol, bo ma robic za tort urodzinowy. macie jakis patent? za duzo/ za malo masy? inna potrawa co mi tak wstaje, to lasagne, podejrzewam ze po prostu chlona sos/mase w roznym stopniu, dlatego wstaje. a przecie znie poloze ciezaru na ciasto, zeby bylo rowno. na kruche spody sypie czasami fasole, zeby wyszlo rowno, ale jak to zastosowac do napoleonki!!??? DRUGI PROBLEM: czym udekorowac tort dla roczniaka? bitej smietany nie...
  • karpatka

    (10)
    prosze o sprawdzony przepis :) P.S. jedyne ciasto, które do tej pory mi wyszło to Murzynek
  • Oto przepis, z którego skorzystałam. Wszystko dokładnie wg. I co? Efekt: krem ciapka, zbyt rzadki rozlał się na cieście i poza nie. ciasto nie wyrosło, kilkumilimetrowe warstwy niedobrego czegoś:( a to ciasto urodzinowe z okazji mego jutrzejszego skorpionkowego święta:( wylądowało w koszu. a ja mam chandrę. czy ktoś wie dlaczego się nie udało?? Składniki: Ciasto: - 1 szkl. wody, - 0,5 kostki masła, - 1 szklanka mąki, - 1 łyżka proszku do pieczenia, - 5 jajek. Krem: - 1...
  • Witam, może ktoś z Was może mi pomóc. Chciałabym zrobić uproszczoną wersję karpatki czyli z gotowych krakersów i budyniu. Czy ktoś może mi powiedzieć jak ją zrobić?
  • Witam wszyskich dziś po raz pierwszy zrobiłam karpatkę z proszku kupione w zestawie i ciasto wyszło super ale krem wogóle. Zrobiłam zgodnie z przepisem i oddziela mi się margaryna od wodnego kremu :( Nie wiem dlaczego i co dalej... Najchętniej zrobiłabym krem budyniowy ale nie mam bladego pojęcia jak (szukałam na forum ale ja potrzebuje kroczek po kroczku-taka ze mnie kucharka) bardzo prosze o pomoc :(
  • Dr Oetker, Gellwe czy Delecta?
  • witam, znalazłam w wyszukiwarce już przepis na karpatkę, ale mam pytanko. goście przychodzą jutro po południu. kiedy ją zrobić? czy dziś wieczorem i wstawić do lodówki żeby ciasto troszkę rozmiękło od kremu czy też lepiej jutro żeby było świeże i chrupkie? jak radzicie?
  • Naszedl mnie dzisiaj apetyt na karpatke, a tu gdzie mieszkam nie ma gotowych "w proszku"... Czy ktos z Was ma moze sprawdzony przepis ? Bardzo serdecznie dziekuje z gory za pomoc :-)
  • karpatka

    (6)
    witam, do kremu dodałam duzo świeżych jagód... PYCHOTA!!!!!!
  • Proszę o sprawdzone, pyszne przepisy na Karpatkę;)))) Inaczej będę zmuszona zrobić gotowca ze sklepu;)) Pozdrawiam serdecznie, dziekuję aga
« poprzednie 1 2
Pokaż wątki z forum:

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.