Forum   kebab

kebab

(50 wyników)
  • Mam pytanko jaki jest zysk na czysto z prowadzenia Kebabu/Budki z jedzeniem po odliczeniu wydatkow na zywnosc, oplaty itp. Przypuścmy że budka stoi w centrum miasta.
  • Czy ktoś wie jakie przyprawy do kebaba kręconego dodaje Turek aby pachniał już 100 m przed lokalem? Bardzo proszę o pomoc w rozszyfrowaniu tej zagadki . Pozdrawiam :)
  • szukam przepisu na bułkę do kebaba. Nie mogę nigdzie dostać bułki takiej typowej do kebaba, jak to się robi? Może znacie jakiś przepis żeby upiec taką bułkę.
  • Patrząc na naszą historię, to trudno sie dziwić my zawsze lubiliśmy zapożycząc wschodnie rzeczy na nasze potrzeby i mieszać je z kulturą zachodnioeurpejską, tworząc typowo polski miszmasz. Stąd przecież zupany, kontusze, szable, husaria itp. W gastronomii też przecież tak było. Jeżeli chodzi o kebab to popularność zawdzięcza w dużej mierze swojej cenie. Za poniżej 10 złotych można zjeść wysokokaloryczny i jak się wie gdzie smaczny posiłek. Nie zbyt zdrowy, ale bardziej opłacalny i jednak z...
  • kebab

    (7)
    Pierwszy raz od chyba jakichś dwóch lat dałem się namówić znajomym na kebab. Następne dwa dni płaczu powodowanego przepotwornym bólem brzucha utwierdziły mnie w przekonaniu, że był to krok nierozważny. Tym niemniej jednak ciekawym szalenie.... Wszak kebab uliczny wyewoluował zapewne z klaasycznej potrawy...? Czy istnieje klasyczna/luksusowa/pełnowartościowa/domowa etc. wersja kebabu?
  • Tak, wiem, jestem laikiem kulinarnym. Nie zamierzam polemizować ze znawcami tematu, czy na miano kebabu zasługuje tylko baranina grillowana na patyczku czy także słoniowa noga w bułce wcześniej opiekana na solarium, a może jeszcze coś innego. Ale czy może mi ktoś wyjaśnić jakim cudem w programie "rewolucja na talerzu" kebabem nazwano smażonego kurczaka z greckim sosem tzatziki w meksykańskiej tortilli (chociaż orginalna tortilla to chyba kukurydziana jest? tu był taki sklepowy naleśnik nazywa...
  • Czy ktoś z Państwa czasami jada przekąski zwane kebabami? Zainteresowało mnie to, że w wielu punktach gastronomicznych, w których oferują kebaby, można poprosić o kebab z sosem ostrym lub bardzo ostrym (ale chodzi o jeden sos, zależy w jakim miejscu nazywają go ostrym czy BARDZO ostrym). Jest to czerwony sos o rzadkiej konsystencji. Zawiera chyba jakieś niewielkie pestki lub ziarna - chyba od papryki (?), bo pływają one w tym sosie. Czy ktoś z Państwa zna może przepis na taki sos, aby m...
  • Witam:)jaka proponujecie sałatke do kebaba?chodzi o taki kebab w bułce lub w cieście:)prosze o odpowiedzi:)pozdrawiam
  • może podacie przepis na kebab w cieńkim cieście [chodzi mi o placek z kieszonką jak go zrobić 696521721 kom.
  • Kebab

    (24)
    Powiedzcie mi proszę gdzie mogę zjeść prawdziwego kebaba...nie takiego gdzie pełno surówek zamiast mięsa....czy możliwe że nie ma u nas takiego...wszędzie gdzie jadłam sprzedawali na ilość nie na jakość albo ja nie jadłam tam gdzie powinnam....
  • Gdzie wg Was jest najlepszy kebab w BXL? :-)
  • pracuje w hamburgerowni i jestem po marketingu...... na prestizowej uczelni iiiii szef jest po zawodówce -dorobił sie małej sieci tego typu barów w latach 90-tych robiąc niezłe wałki -straszny buc wyśmiewa się ze mnie . mówią na mnie magister kebab . dlaczego polska edukacja tak nagle i szybko zdechła?? czy to przez uczelnie prywatne czy studia są po prostu już nieważne?szukam normalnej pracy już ponad pół roku
  • Hej! Jesli Wasze pociechy,mezowie, narzeczeni itp itd znow maja smutna mine widzac kolejny raz schabowego z ziemniakami, proponuje na niego bardzo prosty i zarazem smaczny sposob. To danie nazwalam "schabowy kebab" :) Potrzebujemy: farsz: -usmazone kotlety schabowe(nawet lepiej jak nie sa smazone tego samego dnia) -cebulka -przyprawa do kebaba ciasto: -mąka -woda sos: -jogurt naturalny -odrobina śmietany -świezy ogórek -czosnek -sól, przyprawy do smaku do dziela : ...
  • Mam takie pytania: Jaki mozna ze tego wyciagnac zysk? Dalczego tak rzadko stosuje sie baranine,az tak droga?Cz slabo dostepna? Inne?Czego sie wsytrzegac,za lub przeciw? Dzieki
  • Idzie mi o zamiennik miesa do tego dania, nie zas o proste zapakowanie bulki lub nalesnika salatkami i sosami..
  • jak myslicie oplaca sie sprzedawac kebab w bule na krakowskim rynku?
  • kebab

    (22)
    najpopularniejsza potrawa jest wlasnie kebab potem pizza, kebab kupie,bo cos takiego nie zrobie w domu, jest zawsze wspanialy,
  • Czy ktoś z was wie, czym się te dwie potrawy różnią? Próbowałam znaleźć w googlach, ale nie bardzo się to udało.
  • czy ktos ma bardzo prosty przepisna sos do kebabu ale łagodny albo jogurtowy???
  • nabędę kurczęce cycki (baraniny nie robiłam w życiu sama i ryzykować nie będę). Dziś. Kebab będę robić jutro. Zamarynowałabym toto do jutra, ale nie bardzo wiem, w co to wetknąć, żeby było mniej "moje" a bardziej "kebabowe". W co mam to włożyć? A, jeszcze jedno, mam te cycki marynować w całości czy już posiekane kebabowo? Pięknie dziękuję.
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.