Forum   klopsiki

klopsiki

(20 wyników)
  • Witam! Koleżanka poleciła mi sposób na klopsiki. kostka rosołowa rozpuszczona w pół litra wrzątku. Na gotujący się wywar wrzucać mięso mielone uformowane w klopsiki i dusić 30 min. Spróbowałam teraz tego wywaru. Ochyda :( sam tłuszcz. Możecie coś poradzić? Błagam
  • Właśnie znalazłam w starych przepisach po babci - klopsiki wieprzowo - wołowe, takie normalne, tylko nie gotowane w rosole a wstawione do piekarnika i pieczone na blasze. Planowałam zrobić zapas klopsików do zamrażarki, nie wiem, czy robione w ten sposób będą się nadawały do mrożenia? Zawsze je gotowałam..
  • Mam zamiar przerobic kilo albo dwa moroznych indyczych cyckow, i wpadl mi w oko watek o klopsikach w piekarniku. Ale nigdy nie robilam klopskikow z indyczej piersi - z uda tak, ale to inne mieso, bardziej suche, o innym smaku, i nie bardzo wiem jak sie do niego zabrac, boje sie ze sie rozsypia (moje klopsiki maja takie dziwne tendencje, mimo jajka i bulki). Chcialabym zrobic kilka wersji smakowych, czesc z koperkiem, czesc z curry...i tu wlasnie koncza sie moje pomysly. Co polecacie dodac do ...
  • nawiazujac do przepisu Issys ;) troche poszperalam i nie znalazlam zadnej roznicy jesli chodzi o sklad obu wyzej wymienionych skad rozne nazwy zatem?
  • Mimo, że nie jadam i nie lubię mięsa, to jednak wczoraj w restauracji IKEA z przyjemnością zjadłam porcję klopsików z frytkami zurawina i sosikiem. Pycha. Przejrzałam wątek na ten temat i widzę, że nie znalazł sie przepis , według którego mozna je wykonać. A może źle szukałam w wyszukiwarce. Opieram się na opinii autorki tego watku, która twierdziła, że żaden z podanych przepisów nie miał nic wspólnego z klopsikami z IKEI. Może ktoś wie jak je zrobić. Czy trzeba je piec na blasze....
  • jaki sos do nich?
  • Mam pytanie,czy jak zrobię tę masę mięsną to mogę jej część zamrozić?Czy jak robię te kulki mięsne ,to mam je obtaczać w mące czy w bułce tartejnim je rzucę na wywar.
  • Mam zamiar zrobić na sobotni obiad gotowane klopsiki z mięsa drobiowego ( a to dlatego, ze mam taka diete :( inaczej sie nie da). Nie wiem jednak jaki sosik zrobić do tych klopsików. Zastanawiam sie and koperkowym, ale... nie wiem jaks ie go robi. Jeśli można prosić o prtzepis na sosik koperkowy, ale jeśli ktoś z Was ma lepszy pomysł, to bardzo proszę.. pozdrawiam Daga
  • No wlasnie-jakies sugestie?Bardzo prosze tez o sos.Z gory dziekuje.
  • jak w temacie
  • Ugotowałam je z marchewką, selerem i przyprawami. Jak można uatrakcyjnić taką zupę poza tradycyjnym zagęszczeniem śmietanką i mąką?
  • Kochani co trzeba dodać do mięska na klopsiki, aby nie rozpadły się podczas gotowania w sosie? Zaznaczam, że klopsiki nie mają być obsmażane. POMÓŻCIE!!!
  • tylko lepsze , może ktoś podpowie , jak zrobić ?
  • klopsa na chleb nadziewanego parówką- z braku kiełbasy. zrobiłam to pierwszy raz w życiu na moim nawym mieszkanku dla narzeczonego i jestam z siebie dumna, bo klops sie nie rozleciał, mimo początkowych obaw:-) chciałam to tylko napisać.
  • Są to klopsiki rybne a nie gefilte fisz. W przetłumaczeniu na polski Gefilte - nadziewana, fish - ryba; czyli gefilte fish - ryba nadziewana. podany przepis to na zwykłe klopsiki rybne.
  • Witam. Moze ktos bedzie w stanie mi pomóc. Wczoraj częściowo oglądałam Nigela Gryzie i był tam fajny, prosty przepis na male klopsiki w sosie pomidorowym podawane z makaronem. Niestety w trakcie programy dostałam telefon z pracy i straciłam wątek. Jeżeli ktoś zapamiętał proszę o pomoc. Dzięki.
  • DBardzo lubię ten sosik z Green Way-a. On zdaje się jest na jogurcie, z koncentratem. Ale napewno jest na ciepło. Może ktoś wie jak się go robi. A przy okazji ktoś może zna też przepis na te kuleczki serowe. Dzięki z góry.
  • W ostatniej Polityce ( artykul o wypędonych, przesiedlonych) itd wymieniona zostala potrawa " klopsiki krolewieckie" przemianowana na " klopsy gotowane" Ktoś coś wie jak sie te klopsiki robi? qd
  • KLOPSIKI W SŁOIKI Składniki: 1 kg mięsa mielonego 4-5 szt marchwi 4 pietruszki 1 duży seler przyprawy do smaku Przepis: Mięso mielone przyprawić, uformować kuleczki. Warzywa poszatkować na tarce jarzynowej, gotować z dodatkiem 2 litrów lub trochę więcej wody.Jak się trochę pogotuje powoli wrzucać wcześniej uformowane klopsiki.Ugotowane klopsiki powyjmować , z reszty zrobić sos. Przygotować słoiki, włożyć po kilka klopsików i zalać sosem. Słoiki gotować tak długo aby się zam...
  • ...tak sie wlasnie zastanawiam, bo mysle, ze NIC;-) Ale moze pasje jakas piers z kuczaka (ja rozbijam i smaze krotko z czosnkiem) albo...no wlasnie, co?
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.