Forum   konfitury z wiśni

konfitury z wiśni

(5 wyników)
  • Robię pierwszy raz konfitury z wiśni. Zgodnie z kilkoma przepisami wydrylowane owoce (nieco ponad 2 kg) zasypałam 2 kg cukru. Najpierw gotowałam i studziłam puszczony sok, a teraz kilka razy już - całość owoce z sokiem. Niestety to wcale nie gęstnieje :-(. Dodałam nawet jeszcze cukru żelującego, lecz nic to nie pomogło, a całość słodka jest nie do jedzenia. Co powinnam zrobić, jak je uratować? Pomóżcie proszę.
  • Po moim odkryciu dodawania bzu do konfitur z truskawek, czuję ogromną chęć poeksperymentowania z konfiturą z wiśni. Ponieważ smażenie już w przyszłą sobotę, pytam Was drodzy Forumowicze: Co można dodać do konfitur z wisni??? (Uprzedzając Jacka :-)), imbir? Chilli?
  • Własnie dryluję tony wiśni i tak myślę ... konfitury, to rzecz mniam !!! wręcz klasyka. A moze zrobić jakieś fusion ? Czy macie wypróbowane dodatki, które by podniosły, uszlachetniły jeszcze te smaki. Tak jak np. imbir dodany do konfitury z truskawek.
  • Obiecałam ciasto. Ale do niego potrzeba konfitury z wisni. Ostatnim razem miałam własnę - mało słodką /tak wyszło../ i dobrze wysmażoną. No ale juz jej nie ma. Jaka kupić? Żeby nie była dżemem!! PILNE!!!
  • Dostałam wczoraj wiaderko wiśni, dziś po pracy muszę je jakoś wykorzystać. Chciałabym zrobić konfitury ale nie wiem jak się do tego zabrać. Poratujcie mnie jakimiś sprawdzonymi przepisami i radami w tym temacie. Dziękuję.
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.