Forum   konserwanty

konserwanty

(7 wyników)
  • Też mi nowina. Azotany i azotyny zamieniają się w jelitach w rakotwórcze nitrozoaminy. To wiadomo od dawna, starano się jedynie określić poziom stężenia bezpieczny dla organizmu (jeśli stężenie rakotwórczej substancji jest poniżej zdolności organizmu do jej rozkładu czy poniżej odporności to nie wywołuje ona raka). Nawet w wodzie pitnej mogą być związki azotowe. Jest ustalona dopuszczalna norma. Jednak ja ;-) na wszelki wypadek nie jadam wędlin konserwowanych a tylko wędzone (co t...
  • Sama jestem technologiem żywności, ale o tym że żółtko ma nadny numer E to jeszcze nie słyszałam:)
  • mogę małą posmarować na noc przy stosowaniu leków homeopatycznych ... Silicea i Osccllo ?
  • przeczytajcie, choc dlugie. I nie dajmy sie zwariowac! www.halat.pl/kosmetyki.html
  • Tak wlasnie dzis przyszlo mi stwierdzic. Migrena to moja towarzyszka zycia, myslaca, wymyslajaca coraz to inne taktyki, zebym sie nie mogla zbytnio do niej przyzwyczaic i dbajaca o to bym o niej nie zapomniala. Migrena - wiecznie z nowymi pomyslami, jak "oslodzic" zycie, gotowa do zmian, spontaniczna, slowem, z charakterem, niekoniecznie dobrym. Jak siegne pamiecia i sobie przypomne, jak bylo na poczatku i jak z nia walczylam, to zauwazam, ze owszem, moja taktyka walki, a czasem "przyzw...
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się