Forum   krem do ciasta

krem do ciasta

(8 wyników)
  • Witajcie. To mój debiut na forum kuchnia :) Chciałabym zasięgnąć Waszej rady w sprawie kremów do ciasta, moje doświadczenie w tym zakresie jest, hmmm... nikłe. Wczoraj udało mi się zepsuć krem budyniowy z torebki - wszystko było ok, ale musiałam poczekać aż ciasto się dopiecze i zanim przełożyłam ciasto, zmiksowałam krem po raz drugi. I zonk, zwarzył się. Jak zrobić dobry krem do ciasta, jaka proporcja masła/margaryny do innych składników? Jak utrzeć masło "na puch", jakieś lepsze n...
  • Czy ubijanie jaj na parze bedzie wystarczajacym zabezpieczeniem w obliczu ptasiej grypy i zakazie spożywania jaj na surowo ?
  • witam! Bardzo prosze o podanie mi przep[isu na jakis pyszny krem do ciasta z truskawkami i galaretką. Ciasto juz upieklam, galaretke wlasnie robie, ale nie mam pomyslu na zaden krem. Pilnie prosze o podanie przepisu !!!!!!!!!
  • MAm prośbę, upiekłam biszkopt, są truskawki, galaretka tężęje. A ja wpadłam na pomył, żeby między biszkopt a galaretkę dać krem...i tu moje pytanie - jaki??????
  • krok po kroku bym poprosiła bo jakoś to cholerstwo mi nie chce wyjść :( może być na kawowy, kakaowy, waniliowy nie wiem co robię źle może miałam przepis kiepski ananasowy robiłam ostatnio i taki sobie był a teraz na 100% będę potrzebowała gładkiego kremu bo przy dekoracji kawałeczki ananasa zatykały mi końcówkę od rękawa, a oprócz przełożenia bardzo bym chciała ładnie go udekorować tym kremem a co sądzicie jeszcze o tych kremach z torebki? bo po poprzednich doświadczeniach to nad cz...
  • Właśnie piekę murzynka, ale tym razem w blaszce okrągłej a nie keksówce, bo chcę go przełożyć, lub na wierzch dać jakąś fajną masę - krem, może ktoś ma fajny przepis
  • Wg takiego przepisu: 25 dag masła, 7 łyżek cukru, szklanka kwaśnego mleka lub śmietany, cukier waniliowy. Czy mogę zrobić coś, by uratować ten krem? Czy czeka mnie kręcenie od nowa? I jeśli... to podpowiedzcie jak go zrobić, żeby sie nie zwarzył. :(
  • czasami kupuję ciasto w cukierni i one miewają takie pyszne kremy, które to nie przypominają ani tego budyniowo-maślanego ani z bitej tylko śmietany. Jaki krem uznajecie za przepyszność??
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.