krew

krew

(961 wyników)
  • drogie panie pomozcie mi bo zaczynam sie martwic. 4 dni przed spodziewanym okresem zobaczylam wydzieline w kolorze jasnobrazowym, takie plamienie trwa juz trzeci dzien, teraz ma kolor ciemnobrazowy i jest go mniej wiecej w takiej ilosci jak przy 4-5 dniu okresu. Nie wiem czy to normalne, ale mi zdarza sie pierwszy raz. Czy plamienie w takim kolorze jest czyms normalnym ? Od razu zaznaczam, ze ciaza nie jest to na pewno.
  • Chodzi o troche tylko przekroczona "normę" cukru - ktora wyszla w badaniach do pracy. Do pracy owa osobe przyjeto ale zapowiedziano za jakis czas ponowne badanie zeby zobaczyc czy poziom nie wzrasta. Czy sa jakies produkty np. suplementy diety ktore obnizaja poziom cukru we krwi? (oprocz insuliny oczywiscie :)) Wiem ze odpowiednia dieta (kupilam juz tej osobie ksiazke jak odpwoiednio sie odzywiac - bo ten wzrost cukru na 99% jest spowodowany wlasnie badziewną dieta - fast food...
  • Od jakiegoś czasu (kilka lat) męczy mnie kaszel z odkrztuszaniem. Latem pomagały spacery na tężni solankowej. Pierwsza wizyta (latem tego roku) u pulmonologa i diagnoza: astma. I jakieś wziewne sterydy. Kontrolna wizyta za jakiś czas: nie ma astmy. Ale kaszel i odkrztuszanie pozostały. Rtg płuc - "stan odpowiedni do wieku" (63 lata). Dziś atak kaszlu trochę większy i w odkrztuszonej wydzielinie niezbyt ładnego, takiego jakiegoś szarego koloru [b]krew[/b]. Ataki kaszlu zawsze z rana. Paliłem p...
  • Trzy dni temu poczułam jak co miesiac, ze dostanę miesiaczke tzn. ból brzucha, pleców i nawet minimalnie krwawiłam ale typowa miesiaczka nie pojawiła się Nastepnego dnia było tak samo Wczoraj oddałam krew A dzis czuję nadal, ze będę miała okres ale nadal nie mam Czy oddanie krwi może opóźnić miesiaczkę?
  • Czy jak lekarze nam mowia ze jestescie zdrowi,pytal sie ktos może z was takiego lekarze czy mozemy oddawac krew ? Ciekawe czy lekarz wystawil by zaswiadczenie o tym ze pacjent jest zdrowy :)
  • Dziś rano oddałam honorowo krew. Pózniej dopiero przypomniało mi się że nie minął miesiąc od szczepienia tylko dwa tygonie. Po czterech godzinach zadzwoniłam do punktu krwiodastwa i poinformowałam o tym pielęgniarkę, mimo to martwię się czy nie za pózno.Czy w mojej krwi znajdują się jeszcze śladowe ilości szczepionki i czy ma ona negatywne znaczenie, czy gdyby pacjent dostał taką krew to nic mu się nie stanie a jesli ta krew się nie nadaje to czy zostanie wyrzucona? Czy ktoś zna o...
  • czy to prawda ze moze byc w krwi nawet rok?dzieki zaodpowiedzi na temat
  • To z sąsiedniego forum (odpowiedź na petycję w sprawie boreliozy): W Odpowiedzi Sekretarza stanu w Ministerstwie Zdrowia - z upoważnienia ministra - na Interpelację nr 9915 w sprawie wytycznych dotyczących leczenia chorych na boreliozę, skierowaną do ministra zdrowia przez posła Mirosława Koźlakiewicza, możemy przeczytać, iż: [b]Ze względu na brak możliwości przenoszenia się pomiędzy ludźmi chorób zakaźnych szerzących się za pośrednictwem wektorów zwierzęcych stanowiących naturalny skła...
  • Mam 32 lata i z wyników wyszło mi: RBC erytrocyty obnizone 3,85 (norma 4-5,5) HGB hemoglobina obniżona 11,1 (12-16) HCT hematokryt obniżony 33,1 (37-47) ale RDW sz. histgram erytrocytów podwyższona 16,5 (11,5-14,5) Czy takie wyniki to już anemia, czy nic poważnego? wiem powinnam iśc do lekarza, ale muszę znalęźć czas, a może nie trzeba iść. Anka
  • Właśnie przed chwilą dostałam telefon od jednego z rodziców, który jest obecnie z dzieckiem w Łodzi. Czekają na termin operacji. W Łodzi na oddziale są od środy (26.07.06) i dopiero dzisiaj dowiedzieli się, że rodzina lub ktoś ze znajomych musi oddać krew z adnotacją, że jest to krew dla takiego i takiego dziecka na operację w Łodzi, inaczej OPERACJA NIE ZOSTANIE PRZEPROWADZONA. Jest kilka aspektów tej sprawy. Po pierwsze , żeby lekarze mówili o tym przed przyjęciem dziecka na odd...
  • Hej!kilka miesięcy temu lekarze stwierdzili że mam HCV.po szczegółowych badaniach stwierdzili że wirusa nie wykryto we krwi,co to dokładnie znaczy?jestem tylko nosicielem?czy istnieje możliwośc że ten wirus kiedys sie uaktywni czy moge byc spokojna?Proszę o odpowiedz i Dziekuje.
  • Operacje są odraczane z powodu braku krwi. Ambulans krwiodawstwa ma być podstawiony jutro-06.07.06 a krew ma być przeznaczona dla pacjentów Centrum Onkologii- czyli chorych na raka.Ambulans będzie oczekiwał na dobrowolnych dawców w godzinach 10-15. Piszę tego posta dla wszystkich zainteresowanych- wiadomość można potwierdzić w Centrum Onkologii- organizatorem jest Zakład Chemii Klinicznej Centrum Onkologii. Post ten umieściłam na kilku forach, może kogoś to zainteresuje?
  • Witam Wszystkich. Mam pytanie jak szybko może zmieniać się skład krwi? Czy to mozliwe aby tydzień temu było 56% limfocytów, a dziś 38% (duży spadek). I tak samo leukocyty- było 8000 a dziś 5000 (po 7 dniach). Niby nadal jest to w normie, ale czy oznacza to, że jesli w tydzień tak bardzo spadło to za chwile znowu spadnie? Czy to normalne, że w ciągu tygodnia może sie zmienic tak bardzo wynik? objawów ogólnych nie ma. Samopoczucie ok. Proszę o odpowiedź. I.
  • Witam, mam pytanko odnosnie oznaczania poziomu antybiotyku we krwi. Czy ktos spotkal sie z czyms takim w Polsce? Artykul Dr B. sugeruje czy wrecz nawet nakazuje kontrole tego i dostosowywanie dawki anytbiotyku tak aby osiagac przedzial 5-15 ( o ile dobrze pamietam). z drugiej strony moje pytanie tez brzmi jak sie skutecznie leczyc, jesli nie mozna nawet w Polsce sprawdzic tego czynnika? Pytalem lekarza o to i niestety on nie slyszal o tym zeby cos takiego bylo robione w Polsce. P...
  • Trafiłam tutaj, bo szukałam informacji na temat skutecznej diety, w której mogłabym jeść to co lubię. Trafiłam tutaj, bo potrzebuje wsparcia w skutecznym odchudzaniu się i samozaparciu, którego mi niestety brakuję. Zaczęło się od skończenia liceum, gdzie waga stała na 64,2 kilogramy i tak było przez ponad dwa lata, zanim skończyłam 20 lat i nie zaczęłam się objadać fast foodami nie mając ochoty na przyrządzanie posiłków. Doszły ciasteczka, lody i coca cola, która tylko podniosła poprzeczkę. ...
  • miala badania i mam niskie bo tylko 2.9 a norma 4-11 jak mozna to zwiekszyc czy jakies naturalne sposoby ? dzieki
  • musiałam dzisiaj przewieźć próbkę krwi do innego laboratorium. PO 5 min krwi zostało w próbce połowę a drugą połowę stanowił taki jakby żółty tłuszczowy czop u góry próbki. Jestem załamana co to może być
  • Robie sobie termin na 1 pazdziernika i sie zastanawiam czy isc po czy przed tabletka.Przypomne ze mam niedoczynnosc i po braniu 2-miesiecy 25(mialam brac 100)ale po 50 czulam sie zle...wiec caly czas biore 25 i dobrze sie czulam...ale od tygodnia mam lekkie zawroty glowy i zastanawiam sie czy nie zwiekszyc teraz do 50...prosze o odpowiedz na moje pytania-- ♥ Amelka ♥ i ♥ Nicole ♥
  • Pytanie z pozoru głupie, ale po co pobieracie całą strzykawkę krwi ? Przecież pod mikroskop wystarczy kropla.
  • dziś po raz pierwszy w życiu zaczełam odczuwać dolegliwości które standardowo przypisywane są zapaleniu pęcherza. ból w podbrzuszu, niemożność oddania moczu, przy ciągłym parciu na pęcherz, ból i pieczenie przy sikaniu, zwłaszcza przy końcu, mocz w kolorze ... przyciemnionym. Mam tylko jedno pytanie czy przy tej chorobie mogą wystepowac ślady krwi w moczu? Wydaje mi się że mam niewielkie slady krwi, natomiast nigdzie w opisie tej dolegliwości nie znalazłam takiego objawu. Jutro planuje...

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.