Forum   krzepliwość

krzepliwość

(6 wyników)
  • mam już wyniki, bardzo proszę niech mi ktoś powie czy są dobre i o czym mogą świadczyć wizytę u lekarza mam dopiero w następnym tygodniu ;/ podaję wskaźnik, potem mój wynik i w nawiasie zakres referencyjny jaki podało laboratorium APTT 26sec (26-38) fibrynogen 257,6 mg/dl (180-350) PT 10,9 sec (10,4-12,6) INR 0,91 (0,8-1,2) wskaźnik quicka 108,3 % (80-120) bardzo proszę o interpretację jeśli ktoś może mi pomóc
  • Od niedawna zaczęłam brać Cilest(jestem przy 5 pigułce w drugim opakowaniu). Ogólnie czuję się dobrze, choć odczuwam zwiększoną bolesnośc piersi...Jest jednak coś, co mnie zaniepokoiło. Otóż w ciągu tego niespełna 1,5 miesiąca 3 razy krwawiłam z nosa. Dodam,że było to za każdym razem wywołane kichnięciem. Czy powinnam zmienić tabletki i czy ta zmiana pomoże? Przed przepisaniem zrobiłam badania na krzepliwość- było 110 przy normie 120. Może znów je powtórzyć i dopiero wtedy zacząć ...
  • czy to jest to samo? Jak się dokładnie nazywają badania na krzepliwość krwi? Jak te badania zrobię to będzie wiadomo czy mam zakrzepice? Nic z tego nie rozumiem. Proszę o wyjaśnienie.
  • ... bo jutro o 8:30 mamy zabieg laryngologiczny w pełnej narkozie.. Strasznie się boję, postawilam na nogi cały zespół anestezjologiczny- ordynator konsultowal sie ze swoimi kolegami po fachu zza granicy i powiedzial, ze są gotowi znieczulić mojego MAteuszka, dobrali odpowiedni zestaw leków, obarczony minimalnym ryzykiem, ale jak powiedzial, strzykawke z adrenaliną będą mieli przez cały zabieg w ręku... mimo to, boję się... chciałabym, zeby juz bylo po wszystkim. trzymajcie kciuki...
  • Drogi Doki proszę abyś spojrzał na moje wyniki. Czy mozna mowić o jakimś zagrożeniu zakrzepicą? Dodam ze biorę od wrzesnia 2003 pigułki antykoncepcyjne - były to różne preparaty: harmonet, marvelon, stediril (najdłuzej 7 cykli) a teraz milvane. Podaję wyniki:zaczne od najstarszych 1) 10/2003: PLT 324 (N:150-400) 2) 08/2004 : PLT 280 (N:150-390) 3) 08/2004: Z palca: czas krwawienia: 1'35" czas krzepnięcia: 7'06" NAJNOWSZE z 11/2004: 4) czas protrombinowy = 1,0 (N: 0,9-1,3) ...
  • Mam do Was pytanie. Czy jest ktoś, kto po lekach ma słabą krzepliwość krwi? Ja przyjmuję już prawie dwa lata orfilil log - srednio na mnie działa, no ale cóż. I po raz kolejny mam słabą krzepliwość krwi. Lekarka mi mówiła, że to może być po lekach. Teraz nawet jak lekko się uderzę to od razu mam siniaki, jak się kłuję w palucha ( mam cukrzycę i muszę to robić kilka razy dziennie ) to krew mi leci i leci z tego palca...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.