Forum   kurczak w sosie

kurczak w sosie

(11 wyników)
  • Bardzo serdecznie polecam ten przepis, jest łatwy do przyrządzenia i potrawa smakuje wyśmienicie.... dosłownie palce lizać.... GORĄCO POLECAM .... P Y C H A :)))))))))
  • Dość często jesteśmy w Berlinie i chodzimy tam do tajskiej knajpki, w której serwują pyszne i niedrogie żarcie. Ja jestem zwolenniczką zielonego curry, natomiast Narzeczony całkowicie zwariował na punkcie kurczaka z warzywami w sosie orzechowym i teraz stale się domaga, żeby mu takiego zrobić w domu. Czy ktoś dysponuje przepisem? Sos jest gładki, aksamitny, słodkawy, lekko pikatny, na pewno jest w nim mleko kokosowe, orzeszki ziemne, i całe uprażone orzechy nerkowca. Co do war...
  • Podoba mi się zdanie: "Polać piersi ciepłym sosem" :) Poza tym banalne
  • Rewelacja!!!!!!!!!!!! Wlasnie przed chwilka skonczylem jesc tego kurczaka i jestem zachwycony. Dzieki za przepis. W sumie to widze same plusy dla tej potrawy. Szybko sie przyrzadza i nie potrzeba zadnych wymyslnych dodatkow ktorych mogloby akurat nie byc w domu. Aha, nie dodalem natki, wiec moze nie odkrylem do konca tej potrawy. Ogolnie piatka z plusem.
  • uprzejmie prosze o przepisy. w wyszukiwarce znalazlam tylko na stronach pychotki. ps. jadlam takiego kuraka bardzo dobrego Pod Papugami we Wrocławiu.
  • Może ktos podeśle mi coś z tego tematu. Od tak dawna szukam dobrego przepisu. Dzięki pozdrawiam
  • Właśnie wykonane: 3 uda pokrojone na trzy części (pałka a podudzie jaszcze wpoprzek), 1 łyżka przyprawy tandori masala, 2 łyzki ciemnego sosu sojowego, 1 łyżka startego imbiru, 1 szklanka mrożonego groszku, 1 cebula pokrojona w ósemki, 500 ml bulionu drobiowego, 4 ząbki czosnku, 1/2 l gęstego jogurtu, sól i ostra papryka do smaku, oliwa do smażenia. Uda zostały pozbawione skóry i tłuszczu, natępnie wymerdolone w tandori i odstawione na godzinkę do lodówki. Potem na patelni podsm...
  • Ratunku, ponoc cos takiego istnieje! Zaprosilam faceta, a on w zartach zaproponowal wlasnie to. Jak to sie robi, plisssssssssssssssssssss?
  • dzisiaj mają przyjśc do nas po raz pierwszy nasi znajomi. Zaplanowałam, że na kolację zaserwuje pierś kurczaka ze szpinakiem i sosem z sera plesniowego. Zastanawiam się tylko co do tego jeszcze podać: bagietkę? ziemniaczki? ryż? Proszę o pomoc
  • Warto dodac, ze trzeba caly czas dolewac wode az ryz zmienie, bo 1cm wody szybko odparuje i ryz sie po prostu spali, nalezy wiec dodawac wody kilka razy.
  • Jutro na AleKino jest wieczór Indyjski z tej okazji ze znajomymi chcemy coś ugotować Indyjskiego. Mam jeden sprawdzony przepis na kurczaka w sosie garam masala. Moze znacie jakieś sprawdzone porzepisy na dobre placuszki lub chlebki indyjskie. I jeszcze jakieś mięsko, może sałatkę. W jakie pasty w słoiczkach powinnam się wyposazyć, ewentualnie zrobić własną mieszankę. Pozdrawiam
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.