Forum   lasagne

lasagne

(90 wyników)
  • Kombinowałam już z połaczoną szpinak/mascapone bolońską+oliwki (pycha), ale mam ochotę na "coś innego". Macie pomysł co może pasować jako farsz? Cukinia, szparagi, brokuły? Nie pogardzę pomysłem na dobry mięsny farsz - byle by było coś innego pasującego do beszamelu:)
  • Jak przyrządzić lasagne, żeby płaty nie były zbyt twarde...? Na opakowaniu jest, żeby ich nie gotować wcześniej, ale jak takie włożę do piekarnika, to przecież będą jak surowe chyba, nie?
  • Lasagne

    (4)
    Super przepis!!!!!!! Precyzyjnie opisane i super przepis!!!
  • przepis całkiem nie zły ale nie kompletny nie wiadomo ile mali ile oleju...
  • Mam takie pytanie odnosnie fragmentu tego przepisu na lasagne (patrz niżej) Czy do farszu z pieczarek i tuńczyka wlewa sie całe pomidory z puszki wraz z sosem pomidorowym? Czy to nei będzie za rz\adkie? No i czy tego sie nie powinno zrobic odwrotnie - tzn. najpierw dodać pomidory, a dopiero na samym końcu tuńczyka? Z góry dziekuję za odpowiedz! PRZEPIS: "Cebule pokroic w kosteczke, papryke w kosteczke, pieczarki zetrzec na grubej tarce. Wszystko Podsmażyć. Gdy bedzie zesz...
  • lasagna

    (5)
    Lasagna włoska, makaron świeży w płatach prosto ze słonecznej Italii, sos pomidorowy, farsz Bolognese, sos beszamelowy,dużo sera Mozarella... wypiekać w temperaturze 180 stopni
  • Dzień dobry, planuję zrobić lasagne i mam kilka pytań: - czy jeśli zdecyduję się na szpinakową, to mogę użyć szpinaku mrożonego? - lasagne ma być podana w sobotę, ew. (jak zostanie;)) w niedzielę; czy mogę przygotować ją już dziś i przechować w lodówce, czy lepiej np tylko połączyć składniki a przełożyć bezpośrednio przed zapieczeniem? Czy mrożony szpinak właśnie wtedy się nie rozbabrze? - mam jedynie okrągłe naczynie żaroodporne, mam nadzieję, że też się nada do tej potrawy? Z...
  • Potrzebuję na jutro lasagne, ale muszę ją zrobic dzisiaj. Nie wiem czy mam ją przygotowac i włożyc do lodówki, a jutro upiec, czy dzisiaj lekko podpiec a jutro dokończyc. Nie wiem czy jak wlożę nieupieczoną do lodówki na tyle czasu to czy nie zrobi sięz tego jakaś papka.
  • kurczaka zrobiem w curry i nie dalem peczarek na gore mozarella ci,ktorzy to jedli, zwariowali. polecam kls
  • PALUNIE LIZAĆ
  • Wczoraj po raz pierwszy zrobiłam lasagne i mam właśnie takie pytanie jak w tytule-jaka jest rola tego sosu w lasagne? Być może coś zrobiłam nie tak, ale wydaje mi się, że tego sosu nie czuć potem w gotowym daniu więc nie wiem po co go robić. Oświećcie mnie proszę! Z góry dziękuję i pozdrawiam!
  • Proszę o pomoc. Będę robiła lasagne po raz pierwszy. W czym ją zapiekać? Czy musi to być np. naczynie żaroodporne z pokrywą czy wystarczy np. blacha do ciasta? Chodzi mi głównie o to, czy potrawa musi być zakryta? Jeśli nie będzie, to czy np. nie spiecze sie od góry lub nie będzie za sucha?
  • wciąz mi sie nie udaje,gdy gotuje makaron,potem mi sie rozwala,jaki farsz najlepszy,chodzi o pomidorowy z mieskiem,dzieki
  • Przyparty do muru, podaję. Przepis znaczy, podaję, a ja, znaczy, przyparty :-) Płaty lasagne - no to każdy po swojemu gotuje. Ja, oczywiście, hartuję - lepiej znosi pozniej zapiekanie, ale to kwestia upodobań ;-). Grzyby - no, tutaj to wydziwiam. Szczególnie jesienią, w lata takie jak to (grzybów zatrzęsienie). Zwykle robię dwa rodzaje faszerunku (jest takie słowo w ogole? :-) - o farsz mi chodziło). Jeden z twardych, ciemnych grzybów (bardzo lubię czerwone koźlarki w tej roli) ...
  • lasagne

    (7)
    Witam,z czym podajecie lasagne?chodzi mi o sos,surówki itp.(jakie?)
  • Słuchajcie. Wymyśliłam sobie połączenie lasagne ze szpinakiem i takiego tradycyjnego, ale nie wiem czy wyjdzie. Trochę nam już w rodzinie "bokiem" mielone mięso wychodzi, bo się okazuje, ze jest najlepsze do wszystkiego, więc chcę jakoś inaczej zrobić tą lasagne. Czy wyszłoby połączenie szpinaku i np. sosu pomidorowego z pieczrkami i z szyneczką? Czyli tak: sosik, potem płaty potem beszamel, potem szpinak, potem nie wiem co - sosik? Nie połączy się z tym szpinakiem, czy znowu beszamel? potem ...
  • Drodzy Forumowicze, zamarzyła mi się lasagne, a mam dziecko uczulone na mleko i mlekopochodne. Tak że sos beszamelowy odpada. Wiem, że jego zadaniem jest skleić tę lasagne i pewnie uatrakcyjnić smak. Ale czy możecie podpowiedzieć mi jak zrobić dobrą, nierozpadającą się lasagne bez tego sosu? pozdrawiam
  • cześć, Szukam podpowiedzi jak oni robią to mięso w lasagne? Ja choćbym 100 razy smażyła to albo sos nie wyjdzie, albo nie ten smak... kupuje mięso mielone wołowe, gdzie robie błąd? Mieszkańcom Poznania napisze, że chciałabym uzyskac smak mięsa mielonego jakie podaja do spaghetti w Piccolo na Rynkowej, może ktos wie jak to zrobić.
  • Witam. chcę zrobić lasagne i nie wiem jaka by do tego pasowała surówka? albo może jakaś sałatka na dostawkę? bede miała 5 gęb do wyżywienia i chciąłabym do tego zrobic coś jeszcze, bo obawiam się, ze 1 porcja lasagne (nieduzy prostokącik) to bedzie za skromnie. będe wdzięczna za podpowiedzi. pozdrawiam
  • Czy ktos robi sam płaty do lasagne.Jezeli tak to byłabym bardzo wdzięczna o przepis.
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się