leczenie

leczenie

(150 wyników)
  • Moja przyjaciółka ma bardzo złe wyniki hormonów tarczycy FT4:61.74, wysokie przeciwciała. Jakie skutko przynosi nie leczenie tej choroby? Prosze nawet o linki do odpowiednich stron. Dziekuję Magda.
  • Witam,6 tygodni temu wykryto u mnie duza nadczynnosc,dzis odebralam wyniki po ponad 5 tygodniach leczenia metizolem: ft3 -9,17pg/ml, po leczeniu 1,33pg/ml (norma 2,57-4,43) ft4 -3,07ng/dl, po leczeniu 0,258ng/dl (norma 0,93-1,7) tsh przed leczeniem -0,005uiu/ml,teraz endo nie kazal robic bo podobno bez sensu,napewno jest dalej niskie-tak twierdzil,jutro ide na wizyte i biobsje. Juz nic nie wiem,o co chodzi? Mam tez guzy,jeden bardzo duzy co wedlug lekarza kwalifikuje mnie bezwaru...
  • Wyniki USG tarczycy; Tarczyca normoechogenna niepowiekszna. PP 48x19x20mm z licznymi guzkami hypoechogennymi do 8mm PL 46x15x16mm z litym guzkiem 17x10mm i kilkoma drobnymi hypoechogennymi do 7 mm. Cieśń 4m TSH 0,059 [norma 0,490 - 4,670] T3 2,85 [norma 1,45 - 3,48] T4 1,16 [norma 0,70 - 1,90] Prosze BARDZO o komentarze
  • Odebrałam dzisiaj wyniki TSH - 4.85( 0.27 - 4.20) FT3 4.56 (2.57 - 4.43) FT4 1.68 (0.93- 1.7) Bardzo proszę o pomocw interpretacji - czy to niedoczynność? Dziękuję.
  • Jak w temacie od dłuższego czasu biorę Metizol jestem na etapie unormowywania hormonow tak aby można było mnie posłać na jod , ale to co mnie martwi to fakt ż na lewym oku jest ok ale na prawym oku wytrzeszcz nie chce mi sie cofnąć raz mam mniejszy raz większy ale , tak czy siak jest różnica w porownaniu do lewego oka i mam wrażenie że wyglądam jak Quasimodo , badanie wzroku wychodzi mi ok , ale jak mam przemęczone oczy to widzę podwójnie jeden obraz niżej na lewym oku a drugi...
  • ehh

    (5)
    Witam. Ehh. Boli mnie od tygodni pod mostkiem.Nigdy na nic nie chorowałam (mam 30 lat). Teraz przemaszerowałam przez wszytskie możliwe gabinety lekarskie i nigdzie w zasadzie nic takiego nie stwierdzono (poza płatkami wypadającymi i tachykardią). Ostatecznie USG tętnic wykazało nieregularną budowę obu płatów terczycy, a TSH zagrzmiało na wyskości 0,035. Czy mam niedoczynność tarczycy? A co byłoby gdybym w diabły rzucila całe te leczenie? Kto mi poradzi?
  • Pomozcie

    (9)
    Witam, Nie mieszkam w Polsce, wiec nie moge poprostu pojsc do endo zeby mi wyjasnil sprawe. Przypuszczam ze wy tutaj jestescie lepszymi specjslistami niz ci u ktorych do tej pory bylam.Tutaj robia mi wyniki i nic wiecej. W 2003, znalezli mi guza w tarczycy 25x15 mm (koloid cyste,zimny guz)nie jestem w stanie dokladnie przetlumaczyc. Do tego zrobili wyniki: TSH 1,0 norma 0,5-3,6, T4 18 norma 8,0-20,0, TPO 169 norma ponizej 100. Komentarz ich to mozliwe ze rozwinie sie w kierunku ni...
  • Czy ktoś leczył lub leczy się u profesora Gmińskiego(chyba jest ze śląska)? zależy mi na rzetelnej opinii.
  • Dziewczyny ,dzisiaj odebralam wynik a-TPO i wyszly powyzej 1300,bylam tez u ginekologa i powiedzial ze musze isc do immunologa i prawdopodobnie bede musiala szczepic sie limfocytami meza....nie jestem tym pomyslem zachwycona. Czy ktoras z was z wysokimi Tpo zaszla w ciaze i czy musiala robic te szczepionki? Jesli nie to jakie bylo leczenie....jakie leki ? Prosze o pomoc P.s. jestem juz po 2 poronieniach
  • Czy ktoś może napisać coś więcej na temat pzeciwciał ANTY-TPO i ANTY-TG? Jak się z nimi walczy jeśli przekraczają normy.Odebrałam dzisiaj wynik i delikatnie mówiąc załamałam się,a mianowicie jest następujący ANTY-TPO >1000, ANTY-TG 1394, dla porównania podam normy: ANTY-TPO:do 35 U/ml,ANTY-TG:do 40 U/ml.Już pisałam wcześniej, ale powtórze,10 miesięcy temu miałam terapie radiojodem.Do chwili obecnej nie biorę leków, Ft3 i Ft4 w normie TSH niskie 0.06 jednak lekarz powiedział że...
1 2 3 4 5 6 7 8 następne »

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Chcesz mieć własne forum dyskusyjne?

Szybkie i bezpłatne

Z dostępem do panelu administracyjnego

Możliwością ustawienia własnego logo

Załóż forum

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.