Forum   leczenie

leczenie

(20659 wyników)
  • Dentysta po zapoznaniu się ze zdjeciem panoramicznym stwierdził, że wszystkie zeby dotychczas leczone kanałowo powinny został przeleczone ponownie. Jak twierdzi, nie zostaly wyczyszczone tak gleboko jak byc powinny i moga w niedalekiej przyszlosci dawac dolegliwosci (i nie powinno się z tym zwlekać w nieskończność). W tej klinice wszyscy dentyści mówią mi to samo. Wg nich nie jest to blad lekarski tylko "ówcześnie" nie mieli takich metod jak teraz. Kwestia 5-10 lat. Dodam, ze zeby byly prz...
  • Witam Chciałabym prosić o polecenia jakiegoś gabinetu stomatologicznego w którym tanio można przeprowadzić leczenie kanałowe. Orientacyjnie jakie to są kwoty?
  • Jestem mamą piętnastomiesięcznego chłopca oparzonego gorącą herbatą. Oparzenie miało miejsce w lutym, szyja II stopień, klatka piersiowa III stopień, w dwóch miejscach zrobiono mu późny przeszczep. Kilka dni temu wyszliśmy ze szpitala z ogólnymi zaleceniami ( contractubex i nawilżanie) i terminem wizyty w przychodni przyszpitalnej. Nie chcę, żeby synek był leczony w ramach NFZ,bo wiem, że oparzenie jest bardzo głębokie i Mały będzie potrzebował wielu specjalistycznych zabiegów ( być może ró...
  • wiem ze byl juz temat o dentystach...ale pytam o konkretną uslugę,ktorej nie mialem od 10 lat,ile kosztuje dzisiaj leczenie kanałowe i ktory gabinet polecacie?czy to jest bezbolesne?
  • Witam serdecznie, mam prośbę do Was o interpretację wyników i poradę, czy dobrze myślę, że może to być niedoczynność. Wybieram się do lekarza na wizytę i usg, ale wcześniej chciałam się upewnić, czy mam rację, czy może spanikowałam. Jednak wyniki mojej córki są następujące: TSH- 5.0325 (norma od 0,6600-4,7500) FT4 39.74% [wynik 1.01, norma (0.7 - 1.48)] FT3 121.50% [wynik 4.14, norma (1.71 - 3.71)] p/c p. receptorom TSH (TRAB) - 0.10 (norma od 0,01-1,00- wynik ujemny) p/c anty-tpo 11,56 ...
  • wiem, że był podobny wątek, ale w wyszukiwarce mi same starocie wyskakują. chciałam się zapytać - ile kosztuje leczenie kanałowe zęba? nigdy jeszcze nie miałam, a wczorajsze wyliczenia dentystki mnie powaliły. otworzyła zęba (był wcześniej plombowany, tak z 7 lat temu) i wyszło, że nadaje się do leczenia kanałowego - inaczej trzeba będzie wyrwać (miałam tylko te 2 opcje do wyboru). ponieważ nie jest to ząb refundowany (górna czwórka), to za wszystko trzeba płacić. dla mnie chore jes...
  • Witajcie. Nigdy nie pisałam na forum, ale postanowiłam to zmienić, bo byc moze mój post pomoze tym którzy bezskutecznie leczą bakterie takie jak ureaplasma, mykoplasma czy chlamydia. Przed staraniami o dziecko, a było to lat temu trzy, postanowiłam zrobić wszelkie badania. W badaniach posiewowych na bakterie wyszła mi własnie ureapalsma. Leczyłam ją bardzo wieloma kuracjami antybiotykowymi (co nie jest obojetne dla organizmy, jak wiemy), przez wielu lekarzy ginekologów czy urologów. Wpadałam ...
  • Witam dzisiaj w radiu zet mowili ze Lekarze ze szczecińskiego szpitala wojewódzkiego im. Marii Skłodowskiej–Curie przetestowali nową metodę leczenia.Nowatorską metodę zastosowano u 29 pacjentów. Lekarze czekają jeszcze na ostatnie wyniki, ale już teraz mówią o blisko 100-procentowej skuteczności. Ktoś wie coś wiecej na ten temat ? Jakimi lekami tam leczą?
  • Proszę podajcie kontakty do miejsce, gdzie dobrze i cierpliwie leczą rany na nogach. Wiele lat wizyt u lekarzy, a nogi babci wygladaja coraz gorzej. Interesuje mnie dobre miejsce, neiważne w której części świata. Proszę.
  • Wlasnie mam dylematy z tym koncem. Lecze sie juz 10 miesiecy, herxy przez 7 miesiecy mialam powalajace non stop - straszliwa jatka. Najgorsze objawy borelki minely mi ok 2 miesiace temu. pozostalo jednak okropne poranne oslabienie tak silne ze wstac z lozka ciezko, taki bezwlad, do tego dziwne poczucie wlasnych miesni - tez taki bezwlad No i zastanawiam sie czy to borelka dokazuje, czy grzyb? Grzyba mam na pewno - nasililo mi sie powaznie ok 2 tyg temu po metronidazolu - bole brzucha,...
  • dotyczy tesciowej. Miala juz w przeszlosci incydenty zagrazajace bezpieczenstwu innych. Kiedy wpada w paranoje staje sie naprawde nieobliczalna. Niestety nie wiem jaka byla diagnoza po tamtym incydencie, ale póki brala leki i byla pod kontrola lekarza, to bylo w miare ok. Kilka lat temu z tego co wiem, lekarz do ktorego chodzila zmarl i mysle, że od tego czasu lekow zadnych nie bierze. Teraz wyglada na to, że paranoja znowu ją dopada, a ona nie przyjmuje do wiadomosci, że dzieje sie z nia cos...
  • Witam Bardzo proszę o opinie bardziej doświadczone mamy Syn byl na wizycie i z uwagi na zaawansowaną próchnicę jedynek bedzie trzeba przeprowadzić leczenie kanalowe. Obecnie ma zatrute dwa ząbki. Próbowalam poszukac info o kanalowym i niestety wiekszosc opinii jest "na nie" i ze to tylko wyciaganie pieniedzy. Klinika prywatna, koszt wysoki, Pani Doktor zrobila na mnie bardzo dobre wrazenie ale im bardziej próbuje cos znalesc w necie tym bardziej nie jestem pewna (dodam od razu ze próchnica ...
  • wiem , brzmi prowokacyjnie ale taki mialam zamiar , zdarzylo sie wsrd moich znajomych corka 18-lteni przez kilka tygodni chodzil z nierozpoznanym przeziebienime, kaszle, katary, kichani, stan podgorączkowy rozne leki torche pomagaly a troche nie a, ogolnie byla tak "podziębiona" troche słaba ale nawet uprawial ulubiony sport w koncy ktos porzadnie zrobil testy i okazalo sie ze bialaczka, zaawanasowana no i wiadomo - zaczelo sie , wszlkeie mozliwe leczenia, tony leków, ciegle spzitale...
  • www.vismaya-maitreya.pl/naturalne_leczenie.html Jest tego tutaj wbród. Może kogoś zainteresuje?
  • Witajcie, Swoją historię opisywałam w innym wątku. Tu chcę natomiast napisać o refleksjach, które mnie nawiedziły po lekturze forum, Waszych wypowiedzi i dyskusjach dotyczących podejścia do leczenia Hashimoto (i nie tylko) z koleżanką, która mieszka w Londynie. Nie choruje na Hashimoto, ale ma astmę. Ponieważ niedługo wyjeżdżam (może nawet na stałe) do Anglii - moje obawy koncentrują się na dostępności do badań, konsultacji, recept itp. Jestem przerażona, bo od 5.04 biorę tyroksynę. To mo...
  • Powiedzcie, moze z własnych doświadczeń, jak kogoś kto cierpi na depresję namówić do podjęcia leczenia i uświadomić mu,że to moze pomóc????
  • Do tej pory tylko podczytywałam Państwa doświadczenia (dziękuję, mnóstwo się dowiedziałam) a teraz sama zaczynam leczenie.. Jednocześnie bardzo się cieszę i bardzo boję (żyję bardzo aktywnie, nie wiem jak terapia na to wpłynie - wiem, okaże się, ale obawy są). Ze szczegółów: mam 30 lat, dwójkę dzieci (zdrowych), od HCV wiem od ponad 4 lat - klasyczny przypadek wykrycia w ciąży. Choruję prawdopodobnie całe życie (transfuzja pourodzeniowa), więc jak na taki staż mam się świetnie - zwłóknieni...
  • pilnie poszukuję lekarza leczącego boreliozę metodą ILADS w Poznaniu Znalazlam jeden taki watek tutaj, niestety szczegoly zostaly wyslane na mejla, nie podano ich na forum z gory dziekuje
  • Mam pytanie dotyczące ogólnej kwoty, którą przeznacza NFZ na leczenie?Zastanawiam się, czy można przekroczyć limit pieniędzy przeznaczonych na leczenie w publicznych placówkach Słuzby Zdrowia? Zupełnie nie orientuję się w temacie.
  • Czy ktoś może polecić doświadczonego dermatologa, który poprowadzi dorosłego z wieloletnimi problemami trądzikowymi w Warszawie? Chodzi przede wszystkim o doświadczenie w leczeniu izotrtynoiną (Roaccutan/Izotek/Aknenormin).

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.