Forum Zdrowie Tarczyca dorosłych i dzieci
ZMIEŃ
      lekarz rodzinny

    lekarz rodzinny

    (12 wyniki)
    • udałem się do lekarza rodzinnego ponieważ ostatnio źle się czułem, on zlecił mi badania na tarczyce. O to wyniki: TSH(3 gen.) [b]1.33[/b] (0,4 : 4.0) FT 3 [b]3,89[/b] (1,5 : 4.1) Ft 4 [b]1,40[/b] (0,8 : 1,9) anty-TPO [b]36,7[/b] (0 : 35) anty-TG [b]45,75[/b] (0 : 4,11) dodatkowo robił mi próby wątrobowe i podwyższona jest bilirubina całkowita: [b]29.32[/b] (5 : 21) co o tym myślicie?
    • Witam wszystkich.Jestem 9 lat po operacji tarczycy.Zostały mi jakieś tam kikuty od tego czasu biorę eltroxin 50mg przez 5 dni i 75 mg przez dwa dni.Taką mam dawkę od początku.Żaden lekarz mi dawki nie zmienił. Lecz niedawno napisałam na forum zdrowie kobiety w całkiem innej sprawie i wspomniałam że przyjmuje właśnie taką dawkę to wszyscy się pytali czemu taka mała.Zrobiłam badania i oto wyniki tsh 3,356 norma 0,300-5,000 FT3 2,49 norma 1,45-3,48 FT4 1,O3 norma 0,71-1,85 Moim zdaniem są w...
    • ostatnio miałam 150uderzeń na minute i ból w klatce piersiowej.lekarz stwierdził ze to tachykardia zatokowa.zrobiłam badania i wyszło mi ze mam niedoczynność tarczycy(tsh 4,55).teraz nie mam juz tego szybkiego bicia serca ale za to czuje jak bym miała ogromne migdały,węzły chłonne i jak by mi coś duzego stanęło w gardle.nie moge jeść i przełykać śliny.mam uczucie jak by mnie uszy bolały,boli mnie kark i ostatnio czesto głowa,a przy tym mam cały czas stan podgorączkowy.czuje za u...
    • Witam mam pytanie kto tak ma? .chodzi wiec o to ze mieszkajac w polsce bylam leczona thyroideum z informacji jakie znalazlam wyszlo ze to lek n hashimoto.po przeprowadzce do niemiec lekarz zalecil badania i przepisal thyronajod,od 5 lat biore ten lek i coraz gorzej sie czuje,mam wrazenie ze dlugo niepociagne,jestem ospala brak mi koncentracji i wiele wiele innych dolegliwosci jedynym wyjatkiem kiedy dobrze sie czulam byla ciaza niebralam wtedy tego leku i naprawde odrzylam,schudlam w cz...
    • jestem swiezo po jodzie (3 tyg.) i b.zle sie czuje choc biore juz 10 dni Carbimazol i beta bloker Metohexal 150 mg. Wiecej opisalam w temacie: po leczeniu jodem 131, ale czytajac forum podobne do moich objawy opisywane sa jako niedoczynnosc. Czy moge sobie jakos ulzyc na tym etapie? Kiedy spodziewac sie poprawy itp. Lecze sie u lekarza domowego po pobycie szpitalnym i nie dostalam jak dotad skierowania do endokrynologa. Prosze o pomoc w interpretacji bardziej doswiadczonych w tem...
    • TSH- 4,62 (0,27-4,20), fT3- 3,19 (2,57-4,43), fT4- 0,945 (0,93-1,7) Poza tym mam 99 % objawów niedoczynności Lekarz rodzinny twierdzi, że nie wymagam leczenia przez endokrynologa Zlecił USG ( badanie za miesiąc) i zastanawia się nad podaniem leków, które pomogłyby mi zwalczyć senność i zmęczenie. Zastanawiam się jednak czy nie udać się do endokrynologa prywatnie Proszę doradźcie.
    • Czy możecie mi doradzić?Chciałabym zbadac tarczycę-bo podejrzewam niedoczynnoć.Lekarz rodzinny dał mi skierowanie tylko na TSH i powiedział ze jak wyjdzie nie tak to dopiero endokrynolog zleci na Th3 i T4 Powiedz jak to jest czy te 2 badania musze zrobic prywatnie czy nie warto jesli TSH wyjdzie dobre? Mam takie objawy: -nieuzasadniona nadwaga /162 wzrostu 82kg/ -bardzo silne bóle stawów i mięsni -tu sie lecze na boreloze a objawy w tych chorobach dwóch są podobne/ -ciągłe z...
    • Czy badania w kierunku chorób tarczycy ( jak rozumiem anty-TPO, anty-TG, fT3, fT4) lepiej jest robić na zlecenie endokrynologa, czy samemu-prywatnie? Czy jeśli zrobię te badania prywatnie i z wynikami pójdę do endokrynologa, to on uzna te wyniki i w razie potrzeby rozpocznie leczenie, czy zleci badania jeszcze raz? ( np. w laboratorium do którego on ma zaufanie). Nie chciałabym płacić dwa razy, ale wydaje mi się, że bez tych wyników ciężko będzie uzyskać skierowanie do specjalisty.Czy l...
    • Witam. Mam następujące wyniki, na ich podstawie lekarz rodzinny skierował mnie do endokrynologa, diagnozując lekką niedoczynność tarczycy. TSH 0.9877 uIU/ml N: 0.38-4.8 ft3 2.84 pg/ml N: 1.8-4.2 ft4 0.84 ng/dl N: 0.932-1.71 Moje objawy to: osłabienie, stany depresyjne, nerwowość, drżenie rąk, kołatanie serca, chwilowe duszności. Czy diagnoza jest słuszna? Proszę o odpowiedzi.
    • Mam stwierdzone problemy z tarczycą. Dostałam skierowanie do specjalisty endokrynologa od lekarza rodzinnego, ale wyniknął problem: Endokrynolog nie wystawi diagnozy bez obejzenia badan lab. dot. hormonów tarczycy czyli: TSH, fT3, fT4 (dzieki temu mozna okreslic czy jest nadczynnosc czy niedoczynnosc tarczycy) nie wystawi równiez skierowania na te badania twierdzac ze lekarz rodzinny ma obowiazek przysłac pacjenta do poradni specjalistycznej z kompletem badan. Lekarz rodzinny z kole...
    • Dwukrotnie robiłam badanie TSH - 1-szy wynik z kwietnia 51, 2-gi z czerca 75!!! Zapisałam się do endokrynologa ale przed wizytą chciałabym porad od znających temat jakie badania oprócz T3 i 4 trzeba jeszcze zrobić i jakie leki bierzecie???
    • Przepraszam za ew. zaśmiecanie, ale stron na tym forum jest mnóstwo, a wyszukiwanie poprzez TSH daje równie niesamowitą ilość wyników. Jeśli chcę zrobić płatnie TSH w przychodni przed wizytą u endokrynologa, czy potrzebuję skierowanie, czy mogę tak "z ulicy"? Zapłacić i zrobić? Pozdrawiam,

    Nie pamiętasz hasła

    lub ?

     

    Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się