Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      lekarz rodzinny

    lekarz rodzinny

    (5 wyników)
    • Ponieważ leczę się od kilku tygodni zaledwie, i to małą dawką Euthyroxu, kontrola u endo dopiero 17 lutego, a czuję się fatalnie - wszelkie objawy niedoczynności oraz Hashi - wybrałam się wczoraj do rodzinnej z prośbą o trochę zwolnienia - wiem, że hormony tarczycy wchłaniają się słabiej zimą i w warunkach stresu, a moja praca jest jednym wielkim stresem. Zwolnienia oczywiście nie dostałam, bo przecież moje wyniki nie są takie złe. Na wzmiankę, że należy chyba leczyć objawy, a nie wynik...
    • Witajcie, pisałam tutaj prośbę o interpretację wyników jakieś 1,5 roku temu. Wyniki były takie (październik 2009) TSH: 4,3 (norma od 0,3-6,2) FT3: 1,53 (norma 0,8-2,0) 60,83% FT4: 10,33 (norma 7,1-18,4) 28,58% Nic z tym nie zrobiłam. Zabrakło mi odwagi, żeby pójść do lekarza. Rodzinna mi mówiła, że wymyślam i podobnie jak wiele dziewczyn z forum, wspomniała o psychiatrze, przepisała xanax (!!!!!!!!!) żebym się wyluzowała. Dzięki Bogu przyjaciółka jest farmaceutą i nie wzięłam tego...
    • Odebrałam dziś wyniki z wit B12-195 norma(211-900) zrobiłąm sobie sama po przeczytaniu na forum jakie wyniki powinno robić się przy hashimoto,wiem o chorobie od 3 tyg....gdy zadzwoniłam do mojej pani endokrynolog,zbyła mnie,nastęoną wizytę mam w styczniu,co robić???
    • Od 3 tygodni strasznie zaczęly wypadac mi włosy,mam suchą skóre,i boli mnie bardzo szyja. Dzis zrobilam badania i wyszło : TSH 1,16 mIU// 22,64% N:(0,27-4,20) ft3 5,63 pmol/l 58,94% N:(3,95-6,80) ft4 22,28 pmol/l 102,80% N:(12,0-22,0) Anty TG 20,4iu/ml N:<34 Anty TPO 1,6IU/ml N:<12 U enndokerynologa Wizyte mam pod koniec stycznia , nie wytrzymam do tego czasu, bo wyłysieje :( Lekarz rodzinny powiedzial ze jest w stanie do tego czasu wyp...
    • Bardzo prosze o pomoc. Choroba zostala u mnie zdiagnozowana w maju ubieglego roku. Zaczynalam od wyniku TSH 20. Dostalam dawke 50mcg, po 2 miesiacah wynik byl 3,4. W grudniu ponownie badania i TSH ponizej normy - 0.003. Lekarz zmienil dawke do 25mcg. Po trzech miesiacach coraz gorszego samopoczucia zrobilam badania, tym razem wynik jest 15,4. I lekarz kazala wrocic do 50mcg (samopoczucie po 3 tygodniach nadal zle...). Moje pytanie - czy takie wahania sa normalne? Mieszkam ...

    Nie pamiętasz hasła

    lub ?

     

    Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się