lekarze

lekarze

(219 wyników)
  • No wlaśnie. Przyplatało mi się wirusowe zapalenie watroby. Jeszcze nie miałam biopsji. Wiremia pol roku temu byla niska... Do tego wszystkego jestem typem "depresyjnym" - i taka mnie teraz dorwała nicosc - że nie wiem, jak sobie poradzić. Mam zamiar przejść kurację jakims antydepresantem, bo nie dam rady inaczej. Interferon teraz mnie załatwi. Co o tym sadzicie? Napiszcie, bardzo prosze. Czy to rozsadne wg Was, zebym najpierw "zaleczyla" te swoja depresje i lęki, w dajmy na to ...
  • Od niedawna wiemy, ze maz jest zarazony HCV, o czym dowiedzial sie przez przypadek. Przeczytalismy gros materialow na temat tego wirusa. Trudno sie z tym pogodzic, choc pewnie nie taki diabel straszny, lecz pozostawia wiele pytan. Po wizycie u lekarza dowiedzielismy sie, ze w naszym domu musza zajsc pewne zmiany. Maz ma miec wszystko osobne. I nie chodzi tu o podstawowe zasady zachowania higieny jak osobna szczoteczka do zebow(co chyba dla kazdego jest oczywiste, pomijajac HCV, np. w pr...
  • Witam. Mam żółtaczkę typu B o czym dowiedziałem sie niedawno. Zrobiłem HBE i wyszło ujemne. Próby wątrobowe mam w normie, USG wątroby wyszło super. Lekarz hepatolog skierował mnie na HBV DNA ilosciowe, wiec czekam na wyniki. Nie dostałem i pewnie nie dostane jednak skierowania na HBV DNA jakościowe, wiec chyba zdecyduje się zrobić je na własna rękę. Pielęgniarka pobierajaca mi dzis krew odradzała robienie tego badania przy tak "dobrych" wynikach. Stąd moje pytanie. Robić czy nie ?...
  • Witam, moja mama od jakiś 10 lat ma WZW typu B, niestety do tej poro nic nie robiła w związku ze swoją chorobą, chciałabym teraz zająć się jej leczeniem, proszę mi powiedzieć jakie badania należy wykonać aby sprawdzić czy choroba postępuje i w jakim jest stadium i które z tych badań są refundowane, a które należy zrobić we własnym zakresie? Jesteśmy z Poznania gdzie możemy udać się po pomoc, jakiś dobry lekarz który zająłby się mamą i może jakaś grupa wsparcia (mama bardzo wstydzi si...
  • witam jak już pisałam w innym wątku niedługo czas na moją terapie interferon+ryba. mam pytanie; czy podczas terapi mozna brac jakies leki typu witaminy, magnez, żelazo i tak dalej, chodzi o ogólne wzmocnienie organizmu, coś co choc w małym stopniu pozwoli łagodniej znieśc terapie. z drugiej strony czego unikac, wiem np. z niepowinno sie łykac leków typu aspiryna. Jakich jeszcz?? Jak jest z lekami osłonowymi na wątrobe, np. hepatil, nigdy ich nie brałam, może powinnam??
  • Witam! Moja mama 5 lat temu chorowała na WZW typu C. przechodziła chorobę dosyć ciężko, 6 tyg. w szpitalu, lekarze z początku nie dawali dużo nadzieji, później jednak z tego wyszła. Na dzień dzisiejszy czuje sie ok, ma ciągle jakieś dolegliwości ze strony układu pookarmowego (uczucie pełności, odbijanie itp.), ale w sumie nie wiadomo czy to wątroba czy żołądek. Wyniki krwi ma dobre. Jedynie cholesterol ma podwyższony - leczy się na to od kilku lat, teraz ma poziom ok 200. B...
  • L4

    (6)
    Mam prośbe!moze mi ktos wyjasnic jak jest z L4 podczas leczenia inter+rybaw.???ile mozna byc na zwolnieniu i od czego uzalezniaja wypisanie L4!pytam dlatego iz w placówce w ktorej ja sie lecze idzie im opornie wystawianie L4!!DZIEKI ZA WSELKIE INFO!
  • Byłem dzisiaj w przychodni - /zakaznej/ Zeby zapisac sie na koniec grudnia, musze przyjsc 2go listopada ,miedzy 8-10tą i tez nie ma pewnosci czy załapie sie
  • Od kilku miesiecy czuje sie zle, mam wzdety brzuch, niestrawnosc, bole miesniowe, rozkojarzenie, wypadanie wlosow. Zrobilam badania, i krok po kroku jest wiremia. 5,50 x 10^5lU/ml robione w szpitalu zakaznym. Teraz robie genotyp - place, bo wszystkie badania robie prywatnie, poniewaz lekarze mowia, ze od testu dodatniego (robilam w marcu) musi uplynac pol roku zeby cokolwiek robic, a cokolwiek robic, znaczy wpisac mnie w kolejke oczekujacych. Brzuch mam dzisiaj - mimo diety - fata...
  • Przyjaciolka zwiazala sie z mezczyzna, jest z nim od ok 2,5 m-ca (wspolzyli moze z 5 razy, daleko od siebie mieszkaja). I ow Pan bardzozle sie czul, wiec w koncu lekarz........i okazalo sie , ze od ponad ok 6 lat ma WZW C. Teraz to o sobie dalo znac. Jego zona robila badania i nie jest zarazona, jest zdrowa. Jakie sa szanse, ze i moja przyjaciolka jest zdrowa i jakie bad powinna wykonac. pozdrawiam aldona
  • Dzisiaj wlasnie dowiedzialam sie o wyniku wiremii jest to 6 tys.Mialam robione to badanie z tego wzgledu, ze bede rodzila za miesiac i lekarz ma zdecydowac czy rozwiazanie nastapi cc czy drogami natury.No i ewentualnie czy bede karmila piersia czy nie.Mam pytanie do ekspertow i nie tylko czy to jest duzy wynik czy maly,uslyszalam telefonicznie ze taki juz sie oznacza i bylby rozwazany do ewentualnego leczenia,no ale potrzebne mi jest na teraz, czy ja moge karmic dziecko czy nie, czy lep...
  • Własnie sie dowiedziałem ze w 33 tygodniu podskoczyła mi wiremia, było to badanie jakosciowe, juz dopłaciłem do ilosciowego ale osoba robiące badanie powiedziala ze maszyna wykazuje jakies dwie gwiazdki. a wiec moze byc nawet do 5 potęgi. po 6 miesiacach ta sama pracownia wyliczyła mi wiremie ponizej 600 kopii wirusa. No coz pozostaje mi czekac na wynik ale jesli wynik sie potwierdzi to leczenie sie nie powiodło. Doczytałem własnie tez w necie ze powyzej 2 mln kopii na starcie t...
  • Witam, jakis roku temu miałem krótkotrwałą(trwało to nie dłużej niż tydzień, góra dwa) anemie (niedobór wit b12 i o ile dobrze pamiętam dośc mocno powiększona objętość krwinki czerwonej) do tego podwyższony poziom bilirubiny, Jakoś chyba na krótko wcześniej zaczął mi towarzyszyć ucisk w prawym boku. Zostałem gruntownie przebadany w Szpitalu Powiatowym ,łącznie z kolonsokopią. Nic konkretnego nie znaleziono. Z wywiadu stwierdzono że to toksyczne(nadużywanie alkoholu i zażywanie leków ...
  • Witam Chcialabym was prosic o rade. Otóż moje wyniki wyglądaja następująco: Alat - 360 U/l, Aspat 237 U/l. Rok temu: Alat - 100 U/l, Aspat - 46 U/l. GGTP i ALP w normie. Jaka moze byc przyczyna tak wsokich wyników?? Czy to oznacza, że mam marskośc wątroby?? Pytam, dlatego, ponieważ wyczytałam na jednej stronie taka informacje: "Wzrost ALAT jest zależny od rodzaju i rozległości uszkodzenia. Wzrost do poziomu 40 - 200 U/l może być spowodowany przez: fizjologiczny wzrost u noworodków, choroby ...
  • Witam, W 2000 roku byłem leczony przez rok Intronem A i Rybaviryną. HCV RNA było niestety cały czas dodatnie. W tej chwili rozpoczęłem terapię Pegintronem 150 i Rybaviryną. Mój poziom wiremii to 3,58 x 10^6, czyli sporo. Genotypu jeszcze nie znam, czekam na wynik. Moje pytanie brzmi czy ktoś słyszał o osobie która wyleczyła się podczas kolejnej terapii, gdy pierwsza była nieskuteczna?
  • mam pytanie jeżeli w ciąży wyszły mi dodatnie przeciwciała na HCV to kiedy powinnam przebadać dziecko ? jak osiągnie jaki wiek? jakie badania mu zrobić ? przeciwciała? próby wątrobowe ? pediatra wzrusza ramionami na moje pytania
  • Wiecie ile trzeba odczekac po zakonczonej terapii, zeby nowo poczety dzidzius nie zakosztowal rybki ani interferonu? Jak dlugo te swinstwa utrzymuja sie w organizmie?
  • WYniki z 9 stycznia: ASPAT 88 (norma 0-40) dwa lata temu 55 ALAt 56 (0-41) dwa lata temu 69 HDL 37,1 (40-120) LDL 140 (0-135) trójglicerydy 157 (0-150) Mąż powtórzył badania (15 stycznia), właśnie je odebrałam. alat 46 0-40 aspat 37 0-41 bilirubin direct 0,5 0-0,2 bilirubin total 1,64 0-1 HDL 45,6 40-120 LDL 177,4 0-135 cholesterol 224 120-200 CRP 7,5 0-5 gGT 117 15-60 glukoza 98 70-100 Trójglicerydy 100 1-150. Minął gdzieś tydzień od pop...
  • Witam serdecznie i proszę o pomoc. Na początku stycznia zachorowałem na zapalenie płuc. Byłem hospitalizowany. Po kilku dniach leczenia (preparatem cipronex) miałem zrobione badanie krwi. Aspat 44, Alat 114. Pozostałe wskazania w normie. Przez następne dwa tygodnie byłem leczony dalej cipronexem oraz augmentinem, i sumamedem. Miałem robione również badanie usg - nie wykazało zmian w narządach jamy brzusznej. Zapalenie płuc się cofnęło, wróciłem do domu. Po kilku dniach (10?) i...

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.