Forum   lh

lh

(30 wyników)
  • MAM TAKIE PYTANIE STOSUNEK LH DO FSH WYNOSI 0,54CZYLI NIEWYDOLNOSC PRZYSADKI NA TO WYCHODZI ,.ALE PATRZAC NA WYNIK FSH JEST 7 CZYLI DOBRY,WEDLUG TEGO COCZYTALAM WYNIK NIZSZY NIZ 3 MOZE WSKAZYWAC NA TA NIE WYDOLNOSC,CO MYSLEC W TAKIEJ SYTUACJI?DODAM ZE KLH MAM 3,8 A FSH 7
  • Dziewczyny, moje wyniki badań w 3 dc: LH: 2,51 mIU/ml FSH: 5,21 mIU/ml E2: 88 pg/ml Wyniki wszystkie b.ładnie się mieszczą w normach, ale co z tym stosunkiem lh:fsh=0,5? Jak to się ma do wyniku estradiolu? Do wizyty u gina jeszcze ponad tydzień więc będę wdzieczna za jakąś odpowiedź...
  • Witam i proszę o radę. Odebrałam właśnie wyniki badań hormonów i stosunek lh (13,5) do fsh (7,6) wynosi prawie 2. Wiem że to najczęsciej oznacza PCO, jednak miałam robione wielokrotnie usg i nigdy nie było charakterystycznego obrazu jajników. Pęcherzyk jeśli był to jeden, ładnie rósł i ładnie pękał. Dlatego tez nie wiem teraz czy ten wynik świadczy o policystycznych jajnikach? Czy właśnie bez tego charakterystycznego obrazu usg wynik nic nie oznacza? Do tej pory myślałam ze mój ...
  • dzisiaj dała mi swoje wyniki koleżanka jeszcze nie była u lekarza czy ona ma pcos (na podstawie tych wyników)? jeżeli się orientujecie to odpowiedzcie będę b. wdzięczna.
  • I oświecenie mnie. Czytam od kilku dni stare wątki i aż mi sie włos jeży na głowie. :( Wszystko zaczyna mi do siebie pasować, układać się w logiczną całość a jednocześnie jakieś straszne zaprzeczenia mi wychodzą. Mam stwierdzone PCO, dwa samoistne poronienia za sobą (obydwa w b. wczesnej ciąży) i jeden poród (CLO, luteina, duphaston). By w ogóle myśleć o ciąży miałam wykonaną laparpskopię z elektroskaryfikacją torebki jajnika (jeden miałam wcześniej usunięty wraz z ogromną torbi...
  • lh/fsh

    (4)
    Jestem załąmana, wyczytalam z Waszych listow że LH/FSH powinien wynisić 1:1 ale ze badanie to powinno byc robione w 3 dc. Mi lekarz kazal zbadac te dwa hormony w 20-22 dc i tak tez zrobilam ale stos. lh:fsh wynosi 4!!!! co to znaczy , strasznie sie denerwuje:(((
  • Cześć wszystkim. Ku mojej radości rano test owulacyjny wykazał wzrost lh. Znaczy to że owu ma być od 24 do 36 godzin po tym wzroście. Około 15 zaczęłam czuć ból jajnika jak zawsze przy owu. I teraz nie wiem czy to owu czy nie. Czy może się zdarzyć, że owu wystąpi w terminie bliższym niż od 24 godzin? Kiedy mamy się kochać? Proszę doradźcie.
  • Przepraszam że zawrcam ci głowę - ale jestem w szoku! Co robić? Dzisiaj jest 7 d.c. - czy ponowić badanie? Mam krótkie cykle jak wiesz! A monitoring miałam 3 cykle wstecz - pokręciłam trochę! Czy ubłagać lekarza żeby mnie przyjął dzisiaj i sprawdził na usg co się dzieje?
  • witam was dziewczyny.mam do was malutkie pytanko. co oznaczajaja wyniki lh fsh jezeli sa prawidlowe o czym nam mowia te hormony.bo jestem zielona jezeli o to chodzi.( a z wynikow hormonow tylko te mam prawidlowe) i jestem bardzo ciekawa co to znaczy?pozdrawiam
  • Nie wiem dlaczego nie mogę zajść ciąże.Robiłam badanie tarczycy,fsh,lh,testosteronu lekarz stwierdził: ok. Prolaktyna - wg norm na papierze z badnia :ok, ale mój lekarz stwierdził, że te normy pozmieniały się i należy brać bromergon. Od lutego tego roku połykam go 1x1. Miałam już 4 inseminacje nieudane. Zauważyłam, że od pierwszego dnie cyklu bolą mnie piersi i jest prawie przez cały cykl. Miesiączki przed rozpoczęciem były nieregularne. Co dzieje się? Jakie jeszcze badanie zrobić?...
  • Dziewczyny, zrobiłam badania, które zalecił mi lekarz, jeśli macie chwilkę, to zerknijcie, proszę, nim mu je pokażę, bo się denerwuję. :( Chyba nie jest za fajnie, co? trzeci d.c. FSH <0,10mIU/ml LH <0,10mIU/ml jedenasty d.c. estradiol 71,80pg/ml W skrócie fakty wyglądają następująco: - miałam dwa samoistne poronienia w pierwszym i drugim miesiącu ciąży (tzn. ciąże były dwie ;)) - mam za sobą jedną donoszoną ciążę i poród :) - zespół policyctycznych jajników + lekk...
  • prosze o pomoc. mam podejrzenie pco, ze wzgledu na "pecherzykowy" obraz jajnikow w usg. moja ginekolog zlecila mi oznaczenie hormonow LH i FSH w 3 dniu cyklu. odebralam wyniki, sa nastepujace: LH - 5,73 mlU/ml; FSH - 7,77 mlU/ml. bardzo prosze o interpretacje, bo strasznie sie martwie, a do gin ide dopiero za kilka dni.....
  • Mam pytanko do tych, które miały/mają za wysoką prolaktynę i stosują testy owu - czy wychodzą Wam 2 krechy? Mi nie wychodzą i zastanawiam się, czy to może być przez prolaktynę - owu mam - bo monitorowałam cykl, progesteron w 2 fazie cyklu też wskazuje na owulacje - śluz również - w sumie wszystko wskazuje na owu tylko nie te testy - czy za wysoka prolaktyna może hamować sam pik lh (i dlatego testy owu nie wychodzą) jednocześnie nie hamując owulacji?
  • szukam wszędzie gdzie się da :( może Wy macie jakieś doświadczenie na ten temat ? : badałam LH i progesteron ( tak mi kazał gin. ) w 13 dniu cyklu. wynik : lh - 2,28 ( norma 16 - 65 - faza owulacyjna ) progesteron : 0,20 ( norma 0,48 - 1,72 - faza owulacyjna) ponieważ gin. ma urlop nie miałam monitorowanego cyklu a zrobiłam lh od Ewy i kreska testowa była w 13 dniu bladziutka a 14 dnia bardzo wyrażna, 15 dnia już testowej nie było.badania z pierwszej fazy ma gin. więc ich jeszcze ...
  • Witam, Mam pytanko. Dzisiaj zrobilam sobie pierwszy raz test owulacyjny (12 dc)i mam jedna kreske mocna i druga taka bardzo jasniutka. Co to znaczy. Czy owulacja juz byla. Czy dopiero bedzie w niedlugim czasie. W 10 dc mialam 2 pecherzyki po 17 mm i jutro mam miec podany pregnyl. Pozdrawiam.
  • Jak w temacie, czy dzień cyklu ma znaczenie? Dziekuję za odpowiedzi. Iga
  • Mam do was dziewczyny pytanie. Skąd sie wie, że ma się PCO? Jeden lekarz mówi mi, że mam inny, że nie. Któremu wierzyć. Dodam że mam problemy z jajeczkowaniem. Na jajnikach jest duzo drobnych pęcherzyków bez wyraźnie dominujących. Co o tym sądzicie?
  • mam prosbę: to moje wyniki hormonów w fazie folikularnej : Lh; 1,16 ( norma: 2,0-9,0) FSH : 3,65 ( norma: 1,0-7,0 ) estradiol: 285 ( norma: 37-285) prolaktyna: 272 ( norma: 130-700 ) co o tym myślicie? dzięki za odpowiedzi :)
  • Kochane! już tylko cztery z ośmi zostały i rosną. W 8dc miały od 13mm -15mm. Więc może jednak wszystko gra i będzie IUI za kilka dni. Mój gin mnei uspokoił i powiedział, że jak z tego zostaną trzy porządne to będziemy szczęśliwi. :))
  • Hej, Moze któraś z was coś mi powie bo ja już nie wiem co o tym myślec:( Cylke mam strasznie długie 40-41 od roku jak odstawiałam antyki. Ale nie długośc jest najgorsza tylko to ze po badanaich prl wyszło ze mam podwyąszoną. W tym cyklu miałam monitoring i 18 dc wyszło że kicha, kilka drobnych pecherzyków, największy cos koło 12 mm i wg. gina szans na owu zero. Dostałąm zalecenie bromek 1/2 tabletki 1 raz dzienie i od 18 do 27 dc luteine 1 tabletke rano i wieczoerem. Gin zalecił brani...
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.