Forum   małosolne ogórki

małosolne ogórki

(2 wyniki)
  • Kochani, jak się robi małosolne ogórki? Tak mi się wydaje, że to nie może być trudne, ale jakie są proporcje zalewy i czy konieczne jest naczynie z jakiegoś specjalnego materiału, czy emaliowany garnek będzie ok?
  • 1. Wiem, że musi być chrzan, koper i czosnek - ale ile tego dać, powiedzmy, na litrowy słoik? 2. Czy dodaje sie także soli? Niby "małosolne", ale w sumie to nie wiem, czy sie dodaje. Jeśli tak, to ile? 3. Jaka wodą się zalewa? Wiem, że przegotowaną, ale czy zimną czy gorącoą? 4. Czy to trzeba czyms przykryc? Czym? Materiał? Talerzyk? Czy tez zakręcic wieczkiem od słoika? Pamiętam, ze widziałam u kogoś a kamiennym garnku takie ogórki, tomiał je przytrześnięte jakimś talerzykie...
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.