malakser

(45 wyników)
  • Witam strasznie mam chec kupic sobie ten malakser :) mikser w kolorze czerwonym juz mam wiec bylby komplet. No i tutaj mam pytanko czy ktos posiada w domu taki malakser bo jednak sporo on kosztuje i niechcialabym przeplacac,chcialam dokupic do mojego Artisana koncowki czatkujace i one tez troszke kosztuja i wlasnie sie zastanawiam czy nie dolozyc i nie kupic zamiast koncowek malaksera. Bylabym wdzieczna za podzielenie sie opiniami na jego temat jesli ma tutaj na forum posiadaczy. p...
  • Witam, planuje zakup malaksera, cenowo jestem gotowa wydać 500 w porywach do 600 zł. Proszę o opinie szczęśliwych użytkowników tego typu urządzeń. Szczerze mówiąc przymierzałam się do Boscha MUM 4675EU, ale ma małą moc bo tylko 550 V, a porównując z innymi malakserami wydaje się być trochę mało. Zelmery mają nawet po 1000 V. Ważne, żeby miał tarczę do ucierania ziemniaków a nie wszystkie taką posiadają. Czy we wszystkich malakserach mozna robić ciasto drożdżowe?? Pozdraw...
  • Witam, chciałabym kupic mamie pod choinke mikser lub malakser, przegladnelam all i znalazlam zelmera 381,61 481,64 i inne a takze CLATRONIC KM3323 i nie wiem co wybrac a moze macie jakies swoje typy-cena tak do 700 zl, chodzi mi o to aby mozna nim bylo wyrobic ciasto, ubic piane ale takze miksowac, bez sokowirowek no i zeby nie zajal pol blatu-choc miejsca mama ma dosc;)) dzieki za odpowiedz _________________________ UBRANKA 68-92, NOWE BUTY NA SPRZEDAZ ZABAWKI
  • No więc tak: mam malutki malakser (wielkości szklanki) o mocy 250 W, który kompletnie nie radzi sobie z poszatkowaniem 1 cebuli przeciętej na 4 części. No i mam duży 400W, w którym należy niemal zawsze używać "pulse" już na 2 biegu, bo inaczej wszystko zmiksuje na papkę - tego do 1 czy 2 cebul nie używam. Chcę zakupić mały (ale trochę większy od tego szklankowego) o mocy 300W też głównie do cebuli. No i nie wiem czy sobie poradzi. Jak to jest z tą mocą?
  • jeżeli tak to jaką końcówke założyć?
  • Nigdy nie miałam takiego urządzenia, czas je kupić. Co polecacie?
  • Witam. Czy można zrobić paschę z niemielonego twarogu? Nie dysponuję maszynką do mielenia. Co prawda mam robota kuchennego z malakserem (nie wiem, czy dobrze to nazywam, chodzi o takie podwójne noże, którymi czasem siekam mięso lub składniki kruchego ciasta), ale nie wiem, czy można tak "posiekać" twaróg. Kiedyś kupiłam w sklepie twaróg chyba śmietankowy, na wagę, smarował się jak masło i raczej nie był grudkowaty, może można by go było użyć bez mielenia? A może da się zastosować jakiś inny t...
  • Czy ktos ma moze instrukcje w pdf po polsku lub jakies przepisy? Poratujcie, prosze.
  • Muszę kupić coś do placów ziemniaczanych i czytam Wasze wypowiedzi na temat genialności MALAKSERA i zastanawiam się co to?
  • Czy ktoś próbował rozetrzeć mak w malakserze? Okropnie nie chce mi się wyciągać maszynki do mięsa i makutry, a zostałam zmuszona do upieczenia makowca.
  • Poszukuję małego, poręcznego urządzenia, którym szybko poszatkuję kapustę, marchewkę i inne warzywa na surówki, może również zetrzeć ziemniaki na placki. Nie chodzi mi o "wszystkomające" roboty, z doświadczenia wiem, że rzadko się ich używa (z brkau miejsca, z lenistwa....) Może ktoś polecić jakąś sprytną "maszynkę"?
  • słyszałam że trzeba szybko wyrabiać, siekać nożem żeby nie porozgrzewać. Czy robił ktoś w ten sposób że do malaksera z nożem siekającym wkładał? opiszcie bo niedoswiadczona jestem a chciałabym zrobić tartę warzywną
  • Może ktoś ma sprawdzony na nią przepis?
  • Malakser

    (8)
    do czego służy?
  • pastę na kanapki :) Byle bez produktów pochodzenia mlecznego (twaróg, ser,itp.). To czekam ;-)
  • Wiem, że ostatnio było dużo na ten temat. Mój pomarańczowy Philips, do którgo byłam bardzo przywiązana, już nie działa (tochę przeze mnie). Dlatego muszę kupić nowy malakser. W starym do ubijania jajek miałam metalową rózgę i super ubijała. Teraz, w takim co chcę kupić jest plastikowa tarcza do "ubijania" - czy to działa (czy ubija?) na przykład jaja na Tirmisu na sztywno? Bardzo Was proszę o odpowiedź, to bradzo dla mnie ważne. Nie chę kupować rozbudowanego malaksera, bo sokowirów...
  • Mam oskomę na puree z cieciorki. Mam sezam, ale nie będę teraz kupować tahiny. Czy jest sposób, by samodzielnie ją zrobić? Kombinuję, by sezam zmielić w malakserze. Da się w ogóle? Jeśli tak, to na surowo, czy go najpierw, ja wiem, zaparzyć?
  • witam Mam w przepisie - pieczarki zmielić w malakserze - no i co zrobić jak nie mam malaksera, czy mogę w blenderze? z góry dzięki wera
  • jako poczatkujaca hodowczyni ziol parapetowych, mam koeljne, maniakalne pytanie- jak je wkomponowac w sos do salatki? Potraktowalam je mozdzierzem - oregano i rozmaryn. Smakuje swietnie, ale igly rozmarynu nie ulegly mozdzierzowi. Ma ktos jakies inne pomysly? Z gory dzieki za porady
« poprzednie 1 2 3
Pokaż wątki z forum:

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Chcesz mieć własne forum dyskusyjne?

Szybkie i bezpłatne

Z dostępem do panelu administracyjnego

Możliwością ustawienia własnego logo

Załóż forum

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.