Forum   metabolizm

metabolizm

(40 wyników)
  • Jest tak iż go nie ma. Metabolizm informacyjny(psyche)-wymiana informacji z otoczeniem nie zachodzi. Brak wszelakich czynności i chęci by wymiana ta zaszła. Życie tylko w swoim zamkniętym światku. Nie umiem pomóc ani lekarz też. Metabolizm energetyczny (soma, ciało) zachodzi, w jakimś tam stopniu. Tak to jest. pl.wikipedia.org/wiki/Metabolizm_informacyjny
  • Mam 27 lat, 175 cm wzrostu, waga ok. 50 kg. Mogę jeść ile wejdzie. Zasadniczo jem na pewno niezbyt wiele (jako, że żyję sam i jadam u znajomych itp.) ale okazjonalnie potrafię iść do sieci restauracji na "makarony bez końca" zjeść 5 dań głównych. Czy innym razem najeść się ile wejdzie zup, kotletów itp. Generalnie NIC mi nie szkodzi. Np. dziś zjadłem 10 klopsików mielonych (a'la Ikea) z frytkami, 6 małych kanapek wędlina-ser, 2 pomidory, 3 serki + 2 herbaty. Obżeram się słodyczami na noc, jem...
  • pamietam ze jeszcze przed rozpoczeciem diety czytalam post dziewczyny ktora cieszyla sie ze podczas SB ustabilizowal sie jej w koncu metabolizm. u mnie jest zupelnie na odwrot. zawsze regularnie sie wyproznialam, a odkad jestem na sb (5ty dzien) praktycznie ani raz. brzuch mam wielki i ciezki. mam ochote rzucic to wszystko w cholere i zjesc jakies owoce albo jogurt zeby to wszystko wyregulowac. co myslicie ? jest sens sie meczyc ? tez tak macie ? pozdrawiam serdecznie !
  • witam ponownie. Czy tez to odczuwacie?: Jak zaczelam sie odchudzac 8 lat temu, to bylo wszystko pieknie, nie jadlam - chudlam, nagroda za meke:) w miare lat, jak rozwinela sie bulimia, zaczelam jesc wiecej, jesc jesc jesc, i wymiotowac, i dalej wszystko niby bylo w porzadku, ale od jakiegos czasu probuje jesc nie tak duzo, a niestety tyje, i tyje, puchne, i nie wiem co sie ze mna dzieje, jakbym na jakichs sterydach byla albo co. mam 25 lat, czy to mozliwe ze mi sie tak metabolizm...
  • ma ktos cos do powiedzenia?
  • Witam,mam przed sobą wynik moczu metodą GC/MS trzy letniego synka i nie wiem co to znaczy.Wykryto bardzo silną ketozę(glodzenie,wymioty,biegunka)oraz malą acydurię dwukarboksylowa C6-10(wtórna do ketozy) test paskowy na ciala ketonowe w moczu(bez glodzenia itp)Wynik nie wskazuje na wrodzone wady metabolizmu związane z wymienionymi profilami. Tych wymienionych profili jest 29 i nie będę ich tu wymieniać bo dlugo by pisać,chyba że będą potrze...
  • czy to prawda ze zwalniajac swoj metabolizm czlowiek moze zyc duzej?jakie sa sposoby zwolnieneia metabolizmu?
  • Mam niedoczynnosc, bore leki, a mimo to moj metabolizm działa wolno, czeste zaparcia itp. Prosze poradzcie mi jakis skuteczny (ew.ziołowy) srodek, a moze macie jakies inne sposoby?
  • Witam serdecznie i bardzo proszę o radę Mój problem zaczął sie gdy miałam 18 lat i dotarłam do progu anoreksji.Na szczęście do akcji wkroczyli moi rodzice i pod nakazem przytyłam z 50kg do 57 (178cm)W tej chwili tkwię w trudnym związku,który wykańcza mnie w peweien sposób psychicznie i chyba dlatego znów zaczęłam sie odchudzać= prawie nie jeść.Warto nadmienić,że w czasach gdy rodzice zwracali uwagę na mój wygląd nie jadłam normlnie.Starałam się ograniczać tłuszcze,zostawałam przy ...
  • Hej :-) Odchudzam się dietą 1000 kalorii, 2 razy w tygodniu chodzę na aerobic. Zauważyłam że od ponad tygodnia moja waga stoi w miejscu. Czytałam że może być to wynikiem spowolnionego metabolizmu. Co zrobić aby metabolizm wrócił do normy i sie przyspieszył (co jeść, jak ćwiczyć i co ewentualnie przyjmować). Przy wzroście 164 cm, ważę 70 kg. Będę wdzięczna za pomoc. electra2
  • Witam.Kiedys pisałam,że tate operowano z powodu niedrobn.raka płuc przy aorcie To była ciężka operacja.Po 3 m na TK był obszar 13mm wskazany jako szczątki pooperacyjne nie reagujące na kontrast i węzły chłonne do ok 25mm .Torakochirurg nie potrafił jednoznacznie okreslic czy to odczynowe wezły czy rakowe.Onkolog zlecił PET Nie mam opisu ale z tego co pamiętam to w węzłach było czysto, w jednym był metabolizm suv1,4- odczynowy(węzeł 15mm).Obszar o wymiarze 13mm(zmiana pooperacyjna przy k...
  • "Trudno jest mi określić, dlaczego uprawianie sportu i bycie aktywnym jest tak nielubianym zajęciem." Bo to boli. I to nie w przenośni - autentycznie fizycznie boli. A kto lubi ból?
  • Hej :-) Odchudzam się dietą 1000 kalorii, 2 razy w tygodniu chodzę na aerobic. Zauważyłam że od ponad tygodnia moja waga stanęła w miejscu. Czytałam że może być to wina spowolnionego metabolizmu. Co zrobić aby metabolizm wrócił do normy i go przyspieszyć ? Przy wzroście 164 cm, ważę 70 kg. Będę wdzięczna za odzew.
  • Dieta kopenhaska Diety24 Czer 2007 2:52 Dieta kopenhaska to dieta 13-dniowa przeznaczona dla osób, które potrafią się zmotywować do przestrzegania jej zaleceń i tylko dzięki temu można osiągnąć pozytywne wyniki. Opis diety KawaDieta kopenhaska (dieta 13), określana również jako „kopenchadzka” bądź „kopenhadzka”, ma bardzo rygorystyczne zasady, których należy przestrzegać przez dokładnie 13 dni i dlatego też nadaje się tylko dla ludzi z silną motywacją. Ze ...
  • Może ktoś ma podobny dylemat?? Niedługo kończę dietę kopenhaską, schudłam na niej 8 kg ale to przy mojej wadze niestety za mało i chciałabym przejść teraz na DC - czy to dobry pomysł zaczynać ją zaraz następnego dnia po skończeniu kopenhaskiej?? Czy może lepiej trochę poczekać?? Bardzo liczę na pomoc... Pozdrawiam serdecznie Miło czyta się wypowiedzi na tym forum :)
  • czy przy hashimoto moge miec diete wysokobiłkowa?
  • Od jakiegoś miesiąca mam "kluchę" w gardle przeszkadza mi to i czasem czuję jakby bolało mnie gardło.Zrobiłam sobie wyniki 11.12.2009 TSH 4.2842 norma 0.38-4.8 FT3 2.73 norma 1.8-4.2 FT4 0.77 norma 0.932-1.71 Od kilku dni biorę Eltroxin50 jednątabletke rano na czczo ale nie widzę żadnej różnicy oprócz tego że boli mnie głowa. Do zrobienia wyników zmusił mnie dziwny ucisk w gardle,apatia,jakaś depresja wręcz nie mogę się pozbierać ciągle tyję czy po tych lekach nie będ...
  • jakie srodki, ziola, zywnosci czy leki powoduja obnizenie przemiany materii i temp. ciala? to bardzo wazne jesli cos wiecie na ten temat,prosze podzielcie sie ze mna, potrzebuje tych danych do mojego experymentu.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.