Forum   mięso peklowane

mięso peklowane

(3 wyniki)
  • w poniedziałek posypałam mięso solą 2gr na kg mięsa dziś gdy to mięso obracałam sprawdzilam jego słoność nic nie słone a przed daniem przypraw trzeba je umyć czy mięso peklowane soli się dodatkowo zwykłą solą
  • niestety wszystkie komercyjne wyroby z mięsa zawierają masę szkodlwiych dodatków i jak napisano niżej nie ma ich jak dotąd czym zastąpić Rzeczywiście WHO uważa, że azotyny i azotany mogą zwiększyć ryzyko chorób nowotworowych. Problem w tym, że np. jeśli chodzi o konserwację mięsa, nie ma ich czym jak dotąd zastąpić. WHO wyraźnie pisze, że azotyny i azotany nie są bezwzględnymi karcynogenami (czyli ich spożywanie na pewno wywołałoby raka), ale jedynie to, że mogą u pewnych os...
  • Nie chciałam zakładać nowego wątku, ale wszystkie poprzednie dotyczące miksera i akcesoriów Brauna są zarchiwizowane, a niestety, moja wiedza nie siąga aż tak głęboko, by wiedzieć, jak taki wątek przywrócić. Chciałam podzielić się swoimi nowymi doświadczeniami związanymi z peklowaniem. Używam do peklowania naczyń próżniowych sprzedawanych w komplecie z blenderem Brauna. To taki bardzo wypasiony model, drogi, ale cóż - darownemu koniowi.... Jak Ba_nita wspomniał, mięso pekluje się ...
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.