Gazeta.pl   Forum   Regionalne   Świętokrzyskie   Ostrowiec Świętokrzyski   Ostrowiec Świętokrzyski   miasto

miasto

(600 wyników)
  • pytanie do Ostrowczan i prezydenta... co się stało z Inicjatywą...??? Niegdyś było głośno o działalności młodzieży w mieście.. było cokolwiek słychac, gdzie się podziała inicjatywa/.
  • Sygnalizacja świetlna w tym nefralgicznym punkcie naszego miasta nie działa od ok 3 m-cy. Wypadek goni stłuczkę i na odwrót jak wiemy... Taka sytuacja potrwa jeszcze prawdopodobnie do końca marca br. "o ile warunki pogodowe pozwolą" ukończyć pracę w tym terminie. Rozumiem koszta , procedury związane z wyłonieniem wykonawcy ale "gratuluję" starostwu - blisko pół roku potrzebują na wymiane sygnalizatorów - BRAVO ! www.ostrowiectv.pl/artykuly/10/588/telefakty_-_12.01.2012_r./
  • Stadion, boiska, hale sportowe, muszle koncertowe, pływalnie, fontanny, amfiteatry, mcdonaldsy, etc., etc. A: MPK pada, MPRD pada, ubywa miejsc pracy, nikt nie inwestuje, ubywa Ostrowczan, przybywa bezrobotnych i społecznie wykluczonych, brud i niekoszona trawa po pas, etc. Oto Ostrowiec AD 2011.
  • www.wiadomosci.o-c.pl/ostatni.php?pokaz=wiecej&kategoria=2&news=18299
  • Jak donosi nasza lokalna gazetka GO jest zainteresowanie ze strony Kram Polska otwarciem zakładu produkcyjnego. ostrowiecka.pl/gospodarka/inwestycje/4641-czy-kram-polska-zainwestuje-w-ostrowcu-w-fabryk-opakowa Ciekawe czy znów nasi sprytni urzędnicy "pomogą" inwestorowi zniechęcić się do naszego miasta. Tak na marginesie to w mieście już istnieje firma o takim profilu produkcji i mieści się na wprost 3 bramy NZ.
  • Czyli jak kolejna spółka gminna funkcjonuje pod nadzorem Prezydenta J.Wilczyńskiego... Każdy dbający o interesy miasta włodarz po takiej historii usunałbym dyrektora w trybie natychmiastowym... MPK , ZUM , która spółka będzie kolejna? MWiK , MEC...? www.radio.kielce.pl/page,,Afera-w-Zakladzie-Uslug-Miejskich-w-Ostrowcu,25b9f1619eaec286f6f0bb5f991200cf.html
  • Szanowny Panie Prezydencie, Zdecydowaliśmy się na rozmowy z Panem właśnie w tej formie ,gdyż poprzednie próby rozmów dotyczących wizji rozwiązania problemu klubu piłkarskiego KSZO S.S.A kończyły się wyłącznie na Pańskich deklaracjach. Kilka tygodni temu w jednej z lokalnych gazet stwierdził Pan, że funkcjonowanie klubu bez kibiców nie ma sensu, pragniemy zwrócić w tym miejscu uwagę, na nasze stanowisko w którym jasno i stanowczo przedstawiamy, jakie rozwiązanie jest dla fanatyków KSZO opt...
  • Paranoja ! Na tyle aptek w Ostrowcu jedna dyzuruje w nocy od 01.01 2012r. Propozycja : jedna taksowka,jeden sklep,jeden lekarz, ..itd dworce nie potrzebne ,zamknac stacje benzynowe . ...Lepiej zamknac to miasto wogole . W tym miescie nie mozna normalnie zyc. WIOCHA !!!
  • Nasze miasto jest chyba jedyne w swoim rodzaju, niestety w złym. Mieliśmy tyle pamiątek z dawnych lat hutnictwa, które były cenne nie tylko dla nas ale podejrzewam że i w skali całej Europy. Co nasi szamani robią? Sprzedają i niszczą wszystko by nie zostało nic!!! Zrozumiałe jest że część obiektów trzeba było usunąć ale pytam się dlaczego nikt nie robi dokumentacji? Kolejne pokolenia zapomną, nie będą mieć możliwości poznania historii miasta. Przy dzisiejszej technice można zdziałać cuda....
  • Ja bym zamontował stroboskop na Gutwinie (w lesie) i w nocy odpalał. Fajny efekt wychodzi. Kirkut też można ciekawie oświetlić - zamontować reagujące na ruch rzutniki, które wyświetlały by trójwymiarowe zwierzęta jurajskie i emitowały by ich głos, który wydzielają podczas polowania. Także na rynku można umieścić wielki ekran i wyświetlać na nim fotografie mieszkańców, a z głośników puszczać recytacje poezji. W parku miejskim proponuję założyć wybieg z drobiem i od godziny 20 do 21 naświ...
  • Wczoraj ok. 15 - korek od stacji paliw na opatowskiej do drugiego ronda. I tak jest codziennie. Wczoraj czekałam na autobus na sandomierce - opóźnienie - "tylko" 27min. Policja przejeżdżała 2 razy, zero reakcji - jak nie mogli przejechać to włączyli koguta. Ja niestety nie mam takich możliwości... Czy osoby ustalające ruch w mieście, objazdy, remonty naprawdę tego nie widzą? Może ktoś z forumowiczów wie, do kogo personalnie można się zwrócić w tej sprawie?
  • w podzięce Panu Wilczyńskiemu zagłosuję na Pana Szostaka!!
  • Coś w tym wszystkim nie gra... coś szwankuje... Pytanie, co?
  • ...przyjaznych biznesowi.Na 74 miasta.Trochę wstyd.Nawet bardzo. O ile pod względem finansowym oceniono nas wysoko,a pod względem cen bardzo wysoko, to infrastruktura i aktywność biznesowa (stopa bezrobocia,czas oczekiwania na rozprawę sądową,ilość przedsiębiorców/mieszkańca) ulokowała nas na szarym końcu.
  • warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95190,8139802,Ruiny_stolicy_z_lotu_ptaka__Premiera_1_sierpnia.html
  • Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami i ostrzeżeniami meteorologów, zima zaatakowała w nocy z niedzieli i poniedziałek południową Polskę. A w Ostrowcu znów nic nie wiedzieli. Zasypało tą naszą wieś!
  • W związku z tym, że jest akcja ożywienia forum, podzielę się jedną rzeczą. W weekend byłem w kochanym Ostrowcu. Jechałem samochodem koło godziny 21. Widoczność była już ograniczona, a lampy się nie zapalały. Mało co bym nie przejechał starszego Pana na przejściu na Sienkiewicza. Było ciemno, a ja go w ogóle nie widziałem. Lampy zapaliły się dopiero o 21. Moim zdaniem lampy w mieście powinny działać w oparciu o czujnik zmierzchu, a nie powinny być nastawiane wg zegara na stacji.
  • Jakie są Wasze opinie, obserwacje? Czy organizatorzy się spisali? Było grubo, ciekawie i kolorowo? Mam nadzieję, że jako miasto, jako mieszkańcy przekazaliśmy dużo pieniędzy.
  • Ostrowiec się wyludnia (glównie poprzez emigrację zarobkową za granicę i do duzych polskich miast), podobnie jak b. enerdowskie miasta. Tylko, że tamte, to jednak Niemcy. Dlaczego obojętność ostrowieckiej władzy wobec tego zjawiska jest tak duża? A teraz jeszcze w MPK zwolnienia, w Interspeed zwolnienia, itd., itp. Ale apel do KSZO, to i owszem. Żałosne ...
  • wedle Jana Szostaka\ www.youtube.com/watch?v=hp2xQdwvANE&feature=player_embedded
« poprzednie 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Bądź u siebie

Zaproś znajomych, piszcie razem

Załóż forum prywatne